21 C
Athens

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Ισοπαλία-λουκούμι για την Άρσεναλ σε ντέρμπι με δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες

Το χορταστικό ντέρμπι των δύο ομάδων βρήκε την Άρσεναλ... νικήτρια, τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει δύο δοκάρια και τη Λίβερπουλ τις ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος για την ανατροπή - Οι Κόκκινοι διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για πέναλτι του Ντοκού στον Μακ Άλιστερ στο 90+9'

Το ΛίβερπουλΜάντσεστερ Σίτι το απόγευμα της Κυριακής στο Άνφιλντ πέρα από ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι κορυφής για τη μάχη του τίτλου, άφησε μια περίεργη γεύση σε όλους αφού ήταν το τελευταίο (τουλάχιστον στο πρωτάθλημα αφού μπορεί να βρεθούν σε ημιτελικά ή τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας) ανάμεσα σε Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρδιόλα μετά την απόφαση του Γερμανού προπονητή να αποχωρήσει από τους Κόκκινους στο τέλος της σεζόν.

Όπως όλα τα μεταξύ τους ντέρμπι τα τελευταία χρόνια, έτσι και αυτό είχε πολλές φάσεις και συγκινήσεις αλλά μόλις δύο γκολ και ένα ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) που αφήνει με… χαμόγελα την Άρσεναλ.

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα διατηρήθηκε στην κορυφή με 64 βαθμούς και έχει συγκάτοικο (64β.) τη Λίβερπουλ, με τους Πολίτες να βρίσκονται στο -1 (63β.) σε μια μάχη για τον τίτλο του πρωταθλητή που είναι υπόθεση για τρεις και θα τραβήξει αρκετά με δέκα αγωνιστικές να απομένουν.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα προηγήθηκε δίκαια στο 23ο λεπτό με το τακουνάκι του Στόουνς στο πρώτο δοκάρι από έξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Ντε Μπρόινε αλλά η Λίβερπουλ ισοφάρισε στο 50ό λεπτό όταν ο Νούνιες ανατράπηκε από τον Έντερσον (ο οποίος τραυματίστηκε στη φάση και έδωσε τη θέση του στον Ορτέγκα στο 56′) και ο Μακ Άλιστερ από την άσπρη βούλα έγραψε το 1-1 (σκορ ίδιο με αυτό του πρώτου γύρου).

Το 1-1 (7η ισοπαλία στα 22 ντέρμπι των δύο με τους Γκουαρδιόλα και Κλοπ στον πάγκο) δεν άλλαξε παρότι υπήρξαν πολλές και καθαρές ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Ο Ορτέγκα είχε καταλυτική συμβολή κάτω από τα δοκάρια καθώς σταμάτησε τους Ντίας και Σαλάχ, με τον πρώτο να έχει πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει το 2-1. Αντίθετα, η Μάντσεστερ Σίτι είχε δύο δοκάρια: το ένα με τον Φόντεν σε μια φάση που ο Κέλεχερ σταματά τον Άγγλο σε πρώτο χρόνο αλλά από την κόντρα η μπάλα βρέθηκε στο οριζόντιο δοκάρι και στο 88′ με το φαλτσαριστό σουτ του Ντοκού.

Το φινάλε βρήκε τη Λίβερπουλ να διαμαρτύρεται (σωστά) για το πέναλτι στου Ντοκού στον Μακ Άλιστερ (99′) αλλά διαιτητής και VAR αρνήθηκαν πως υπάρχει το παραμικρό και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (61′ Ρόμπερτσον), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Σομποσλάι (61′ Σαλάχ), Έντο, Μακ Άλιστερ, Έλιοτ, Ντίας, Νούνιες (76′ Γκάκπο)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον (56′ λ. τρ. Ορτέγκα), Γουόκερ, Ακάντζι, Άκε, Ρόδρι, Στόουνς, Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (69′ Κόβατσιτς), Άλβαρες (69′ Ντοκού), Χάλαντ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 9/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0 (12′ πέν. Μπρούνο Φερνάντες, 36′ πέν. Ράσφορντ)

Γουλβς – Φούλαμ 2-1 (52′ Αϊτ-Νουρί, 67′ Σεμέδο, 90+2′ Ιγουόμπι)

Κρίσταλ Πάλας – Λούτον 1-1 (11′ Ματετά / 90+6′ Γούντροου)

Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-2 (74′ Ουταρά, 90+2′ Ουνάλ / 27′ Χάμερ, 64′ Ρόμπινσον)

Άρσεναλ – Μπρέντφορντ 2-1 (19′ Ράις, 86′ Χάβερτς / 45+4′ Γουισά)

Κυριακή 10/3

Άστον Βίλα – Τότεναμ 0-4 (50′ Μάντισον, 53′ Τζόνσον, 90+1′ Σον, 90+4′ Βέρνερ)

Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι 2-2 (46′ Πακετά, 90+2′ Ινγκς / 11′ Φοφανά, 45+1′ αυτ. Μαυροπάνος)

Μπράιτον – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0 (29′ αυτ. Ομομπαμιντέλε)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (50′ πεν. Μακ Άλιστερ / 23′ Στόουνς)

Δευτέρα 11/3

Τσέλσι – Νιούκαστλ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς