22.9 C
Athens

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0: Τρίποντο από την άσπρη βούλα με ρέκορντμαν Φερνάντες

Με τον Μπρούνο Φερνάντες να ξεπερνά τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε εύστοχα πέναλτι στην ιστορία της Μ. Γιουνάιτεντ, οι Κόκκινοι Διάβολοι ξεπέρασαν άνετα το εμπόδιο της Έβερτον που θα παλέψει μέχρι το τέλος για τη σωτηρία της

Με δύο εύστοχα πέναλτι σε διάστημα 26 λεπτών η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκαμψε την αντίσταση της Έβερτον και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες από Φούλαμ και Σίτι στην Premier League.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι βρήκαν τα γκολ της νίκης χάρη στην ευστοχία των Μπρούνο Φερνάντες και Μάρκους Ράσφορντ από την άσπρη βούλα, με τον Πορτογάλο άσο να γράφει ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Κόκκινων Διαβόλων από το σημείο του πέναλτι, καθώς με 29 πλέον ξεπέρασε τα 28 του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Νίκη-ανάσα για την ομάδα του Τεν Χαγκ, που όμως έχει μπροστά της αρκετό δρόμο αν θέλει να «κλείσει» θέση στην Ευρώπη και από τη νέα σεζόν. Η 4η θέση φαντάζει ακόμα μακρινή, όντας στο -7 από την Άστον Βίλα, αλλά όπως φαίνεται θα το παλέψει. Έστω για το Europa League που η ιστορία έχει δείξει ότι δεν της… κολλάει.

Την ίδια στιγμή η Έβερτον έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη της παραμονής, καθώς με δύο ματς περισσότερα από την 18η Λούτον είναι αυτή τη στιγμή στο +5 και όλα δείχνουν πως θα παλέψει μέχρι το φινάλε για τη σωτηρία της, ελπίζοντας παράλληλα σε εξωαγωνιστικές δικαιώσεις για την γνωστή υπόθεση της αφαίρεσης 10 βαθμών από την τρέχουσα βαθμολογία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 28ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 9/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0 (12′ πέν. Μπρούνο Φερνάντες, 36′ πέν. Ράσφορντ)

Γουλβς – Φούλαμ (17:00)

Κρίσταλ Πάλας – Λούτον (17:00)

Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (17:00)

Άρσεναλ – Μπρέντφορντ (19:30)

Κυριακή 10/3

Άστον Βίλα – Τότεναμ (15:00)

Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι (16:00)

Μπράιτον – Νότιγχαμ Φόρεστ (16:00)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι (17:45)

Δευτέρα 11/3

Τσέλσι – Νιούκαστλ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς