32.5 C
Athens

ΠΑΟΚ: Ταινία βγαλμένη από Hollywood με τον Κωνσταντέλια, τον Τάισον και τα… άλλα παιδιά

Η τρελή ποδοσφαιρική παρέα του Ραζβάν Λουτσέσκου πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ με ένα σενάριο σκηνοθετημένο από τον πιο... διαστροφικό οπαδό του Δικεφάλου

Ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής για τέταρτη φορά στην ιστορία του. Και με τι τρόπο! Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν στο -7 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ με τέσσερις αγωνιστικές να μένουν για το τέλος του πρωταθλήματος. Τι έκανε; 4/4 και είδε την Ένωση να χάνει στην έδρα του Ολυμπιακού την προτελευταία αγωνιστική για να προσπεράσει και να κλείσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παίρνοντας τη νίκη στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου του, του Άρη.

Ένα σενάριο μαγικό. Σαν μια πραγματική ταινία του Hollywood σκηνοθετημένη από τον πιο φανατικό φίλο του Δικεφάλου. Τρεις νίκες σε ντέρμπι στο σπίτι της ομάδας, την Τούμπα αλλά και κατάκτηση του τίτλου στην έδρα του «μισητού» συμπολίτη Άρη.

Λίγοι ήταν αυτοί που πραγματικά το πίστευαν, αλλά σημασία έχει πως το έκαναν αυτοί που έπρεπε. Ποιοι ήταν; Αρχικά ο Ραζβάν Λουτσέσκου και μετέπειτα οι ποδοσφαιριστές του. Μετά το ισόπαλο ματς στη Λαμία (1-1) όλοι είχαν τους Ασπρόμαυρους ξεγραμμένους. Και μάλλον όχι άδικα.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση στη Λεωφόρο και έδειξε πως θα το παλέψει μέχρι τέλους

Πλέον εκ του αποτελέσματος μπορεί να αποδεικνύεται πως έκαναν λάθος, αλλά το ποδόσφαιρο – όπως και η ζωή – είναι στιγμές. Έχει τα πάνω του και τα κάτω του, τα καλά του και τα κακά του, την εικόνα ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος. Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς κάποιον που είχε βγάλει εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος τον ΠΑΟΚ.

Δεν είναι μόνο η διαφορά που είχε δημιουργηθεί από την κορυφή, αλλά κυρίως η εικόνα που έβγαζαν οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου. Οι Ασπρόμαυροι έδειχναν να έχουν αδειάσει μετά τον αποκλεισμό από την Μπριζ στο Conference League. Ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» με κάτω τα χέρια και στη συνέχεια ισοπαλία στην έδρα της Λαμίας και μάλιστα με γκολ ισοφάρισης του Σβαμπ στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: Άξια πρωταθλήτρια η ομάδα του Λουτσέσκου δια πυρός και σιδήρου

Κάπως έτσι η ομάδα με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, δεν κρατούσε την τύχη στα χέρια της. Πρώτα απ’ όλα το 4/4 κόντρα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και Άρη ήταν από μόνο του δύσκολο, αλλά κι πάλι δεν έφτανε. Μέσα σε όλα ήθελε και μία επιπλέον απώλεια βαθμών της Ένωσης, η οποία έπρεπε να αντιμετωπίσει τους Ερυθρόλευκους εκτός έδρας.

Φυσικά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, τρεις μέρες μετά την ισοπαλία στη Λαμία ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε την ΑΕΚ. Όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει. Οι Κιτρινόμαυροι μέχρι το 80′ ήταν μπροστά στο σκορ με 1-2. Μέχρι τη στιγμή που η μπάλα… έπεσε στο κεφάλι του Σαμάτα σαν να έχει φυσήξει όλη η Τούμπα και στη συνέχεια στρώθηκε στον Κωνσταντέλια που με σουτ στην κίνηση πέτυχε το δεύτερο του γκολ σε εκείνο το ματς και το έφερε στα ίσια. Το σενάριο είχε κι άλλη σελίδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αφού ο τραυματίας Σάστρε στις καθυστερήσεις πιάνει ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή και ο Μπάμπα βρίσκει την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα και να γράψει το τελικό 3-2. Στο -4 ο ΠΑΟΚ.

Τάισον, ένας… έφηβος 36άρης μπροστάρης στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ για τον τίτλο

Και φτάνουμε στην επιστροφή μετά τη διακοπή του Πάσχα. Με τρία ντέρμπι σε εφτά ημέρες. Εκεί ήταν που βγήκαν οι προσωπικότητες μπροστά. Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τάισον πήραν από το χέρι τον Δικέφαλο σε δημιουργία και γκολ και παρέα με το μέλλον της ομάδας, τον Γιάννη Κωνσταντέλια, έδειχναν να παίζουν για την πάρτι τους. Φυσικά όχι μόνοι τους, καθώς όλοι έδιναν τα πάντα.

Ο αρχηγός Αντελίνο Βιεϊρίνια όταν χρειάστηκε, οι βράχοι στο κέντρο Σβαμπ και Μεϊτέ, ο ακούραστος Μπάμπα, ο ώριμος Κουλιεράκης, ο εργατικός Κεντζιόρα και ο απροσπέλαστος Κοτάρσκι. Προφανώς δεν ήταν μόνο αυτοί, αλλά τέτοιες στιγμές είναι ίσως τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό. Αναλύσεις έχουν γίνει πολλές και θα γίνουν ακόμη περισσότερες, αλλά τώρα δεν είναι αυτό το ζουμί.

Η νύχτα έγινε μέρα στον Λευκό Πύργο για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ (vid)

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-0 και Τετάρτη 15 Μαΐου όλα τα βλέμματα στραμμένα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Αποτέλεσμα ευνοϊκό για τους Ασπρόμαυρους και την ίδια ώρα πάρτι στην Τούμπα παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ξέσπασμα στο γκολ του Βιεϊρίνια για το 3-1 και οι μέρες προς το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του Δικεφάλου μετρούσαν αντίστροφα.

Κάηκε η Τούμπα: Η φιέστα του πρωταθλητή ΠΑΟΚ μπροστά σε 50.000 κόσμο

Η αποστολή μόνο εύκολη δεν ήταν και αυτό φάνηκε και στην πράξη. Οι Ασπρόμαυροι ήταν μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα, ίσως στο πιο δύσκολο παιχνίδι που θα μπορούσε να τους τύχει την τελευταία αγωνιστική. Το θέαμα μπήκε στην άκρη, αυτό που είχε σημασία για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν μόνο το αποτέλεσμα και οι παίκτες προσαρμόστηκαν πάνω σε αυτό.

Κανείς δεν μπορούσε να τους σταματήσει, η γκολάρα του Μορόν για την ισοφάριση σε 1-1 βρήκε απάντηση από το πανέμορφο σε ομαδικότητα τέρμα του ΠΑΟΚ, με τον Κωνσταντέλια να κάνει ακόμη και αυτή την κρίσιμη στιγμή ένα μαγικό και να ανοίγει όλη την άμυνα του Άρη. Λίγο αργότερα ο Δικέφαλος έχει να διαχειριστεί την αυστηρή αποβολή του Μιχαηλίδη.

Οι Κίτρινοι πίεσαν, έκαναν τον ΠΑΟΚ να καρδιοχτυπήσει αλλά η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 95′ κατέληξε άουτ. Αυτό ήταν. Δευτερόλεπτα μετά ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και ο ασπρόμαυρος πάγκος ξέσπασε σε τρελούς πανηγυρισμούς. Ένας ακόμη ξεχωριστός MVP είχε γεννηθεί για τον ΠΑΟΚ, μιας και ο Μπράντον Τόμας εκεί που η μπάλα έκαιγε, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση σκοράροντας για το 0-1 και δίνοντας την ασίστ στον Τάισον για το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η στιγμή των πανηγυρισμών είχε φτάσει. Για τον Κωνσταντέλια, τον Τάισον, τον Κοτάρσκι, τον Ζίβκοβιτς, τον Βιεϊρίνια και τα… άλλα παιδιά. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Λίγα μέτρα παραπέρα ο κόσμος κατέκλεισε την Τούμπα όπου λίγο μετά τις 12 έφτασε και η ομάδα για την απονομή του πρωταθλήματος. Το πάρτι κράτησε μέχρι τα ξημερώματα και ολοκληρώθηκε στον Λευκό Πύργο με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει το τέταρτο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Όλα αυτά είναι γνωστά, τα είδε όλο το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό και δεν κάνουν κανέναν σοφότερο. Ωστόσο αυτή η μικρή αναδρομή στο τελευταίο ουσιαστικά κομμάτι της σεζόν, υπενθυμίζει τον άθλο, αυτό που έμοιαζε απίθανο και τελικά κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου, στέλνοντας πάνω από 50.000 οπαδούς του ΠΑΟΚ να τρέχουν να μπουν στο γήπεδο της Τούμπας τα μεσάνυχτα της Κυριακής ώστε να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τίτλου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς