15 C
Athens

ΠΑΟΚ: Ο αγέρωχος Βιεϊρίνια και η βραδιά καριέρας του Κουλιεράκη κόντρα στην Ντιναμό

Ίσως στην τελευταία του χρονιά με τον ΠΑΟΚ ο 38χρονος Αντελίνο Βιεϊρίνια συνεχίζει να βγαίνει μπροστά όπου και όταν χρειάζεται - Ο απίστευτος Κουλιεράκης που έχει κάνει μεγάλα άλματα προόδου και μπορεί να θεωρείται ο απόλυτος ηγέτης της ασπρόμαυρης άμυνας

Ο ΠΑΟΚ χάρισε μαγικές στιγμές το βράδυ της Πέμπτης (14/3) σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας και διαλύοντας με 5-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι τη μεγαλύτερη- ευρωπαϊκές του ανατροπές.

Ο Δικέφαλος είχε δύσκολη αποστολή μπροστά του μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, ωστόσο κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ.

Για να έρθει η μεγάλη πρόκριση οι Ασπρόμαυροι έπρεπε να υπερβούν εαυτόν και αυτό ακριβώς έκαναν. Δύσκολα μπορείς να πεις πως κάποιος από τους ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν ήταν καλός το βράδυ της Πέμπτης. Το μάτι όλων γυάλιζε από το πρώτο λεπτό και αυτό δεν έπαψε να συμβαίνει ούτε στο πρώτο κομμάτι του δευτέρου ημιχρόνου όπου οι Κροάτες έφεραν προσωρινά το ζευγάρι στα ίσια, πήραν μέτρα στο γήπεδο και είχαν συνολικά το καλύτερο τους διάστημα σε όλο το παιχνίδι.

Εκεί βέβαια χρειάστηκε και ο φύλακας άγγελος Κοτάρσκι, που με δύο σημαντικές επεμβάσεις κράτησε όρθιο τον Δικέφαλο που «τελείωσε» στη συνέχεια την Ντιναμό.

Οι διαφορές στην απόδοση όσων αγωνίστηκαν ήταν μικρές, ωστόσο δεν μπορεί να μην παραδεχθεί κάποιος ότι τα δύο πρόσωπα που ξεχώρισαν μισό πόντο παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας ήταν αυτά των Αντελίνο Βιεϊρίνια και Κωνσταντίνου Κουλιεράκη.

Τι μπορεί να πει κανείς για τον εμβληματικό αρχηγό του ΠΑΟΚ που στα 38 του χρόνια αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του στο μεγαλύτερο διάστημα έδωσε έναν τρελό ρυθμό, καθώς ήθελε να βρει γρήγορα ένα ή παραπάνω γκολ. Ο Πορτογάλος αγωνίστηκε για 78 λεπτά και η εμφάνιση του δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα λιγότερο από αρχηγική!

Πέρα από το πάθος του που δεν κοιτάει χρόνια, ο Βιεϊρίνια έκανε μια εμφάνιση από… τα παλιά αφού μέτρησε 28/33 επιτυχημένες μεταβιβάσεις (85%), έδωσε μία πάσα-κλειδί, είχε 2/2 επιτυχημένα τάκλιν, 1 κλέψιμο και 3 κοψίματα.

Εκτός από τη μεγάλη προσωπικότητα του που είναι σημαντικό προνόμιο για τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, απέδειξε για ακόμη μια φορά πως μπορεί να δώσει πολλά και στον αγωνιστικό χώρο και να βγει μπροστά όταν χρειάζεται για όσο θα πατάει ακόμη το χορτάρι ως ποδοσφαιριστής.

Αυτός που μόλις ξεκίνησε και έχει να πάρει και να προσφέρει πάρα πολλά από το ποδόσφαιρο είναι ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.

Ο 20χρονος αμυντικός πραγματοποιεί μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Δικεφάλου και όσο κυλάει η σεζόν γίνεται καλύτερος. Αποκορύφωμα στη φετινή εξαιρετική χρονιά το ματς με την Ντιναμό, που δεν έμεινε απλά στα αμυντικά του καθήκοντα αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να βρει η ομάδα του τα γκολ που έψαχνε.

Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μπριζ στους «8» του Conference και στο βάθος Φιορεντίνα ή Πλζεν στα ημιτελικά

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται κι έτσι και στην περίπτωση του Κουλεριάκη φάνηκε από νωρίς στο παιχνίδι πως μπορεί να γίνει αυτός που θα τιμωρήσει τους Κροάτες. Ο Έλληνας αμυντικός απείλησε δύο φορές μόλις σε 22 λεπτά και μάλιστα ανάγκασε στη μία περίπτωση τον Νέβιστιτς σε σπουδαία επέμβαση.

Τελικά δεν τη χάρισε έτσι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αφού αρχικά μοίρασε την ασίστ στον Μπάμπα για το 1-0 και στη συνέχεια η τύχη του επέστρεψε όσα του στέρησε στις αρχές του αγώνα με την μπάλα από το σουτ του να κοντράρει στον Σούτσιτς και να καταλήγει στα δίχτυα.

Φυσικά το κερασάκι στην τούρτα το γκολ που έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση στον ΠΑΟΚ πριν το τελικό 5-1. Ο 20χρονος είναι εξαιρετικός στις στημένες φάσεις και όσο περνάει ο καιρός φαίνεται να το βρίσκει ακόμη περισσότερο, σκοράροντας με μεγαλύτερη συχνότητα.

Τα νούμερα στη βραδιά καριέρας του κόντρα στην Ντιναμό ήταν εντυπωσιακά. Ο Έλληνας αμυντικός σκόραρε δύο τέρματα (ωστόσο το ένα χρεώθηκε ως αυτογκόλ από την UEFA), μοίρασε μία ασίστ, είχε 38/48 επιτυχημένες μεταβιβάσεις (79%) και τρία κοψίματα.

Αυτά ίσως να είναι τα λιγότερα που έχουν σημασία, καθώς πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μόνο 20 χρονών δεν μοιάζει. Τα άλματα που έχει κάνει από την περασμένη πρώτη σεζόν του στην ανδρική ομάδα των Ασπρόμαυρων είναι τεράστια και πλέον έχει φτάσει σε σημείο να ηγείται της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Τον ρόλο αυτόν έδειξε διάθεση να τον πάρει από την αρχή της σεζόν μετά και την αποχώρηση του Ίνγκασον από την ομάδα, ωστόσο η βελτίωση του είναι ραγδαία από τις αρχές Νοεμβρίου και μετά. Μάλιστα πρόκειται για το χρονικό διάστημα που ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να καθιερώσει ως βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κουλιεράκη-Κεντζιόρα, με τους δύο ποδοσφαιριστές να έχουν απίστευτη χημεία και αυτό να έχει βοηθήσει ίσως τον Έλληνα αμυντικό.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι πως δείχνει ότι δεν σταματάει να δουλεύει και παιχνίδι με παιχνίδι τα αδύνατα του σημεία γίνονται όλο και λιγότερα.

Ήδη τα μάτια πολλών ευρωπαϊκών ομάδων είναι στραμμένα πάνω του και δεν αποκλείεται αυτοί να είναι οι τελευταίες του μήνες στην Ελλάδα μιας και δείχνει πανέτοιμος να ανοίξει τα φτερά του για το εξωτερικό. Το πιο θερμό ενδιαφέρον έχει δείξει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι εστί Κουλιεράκης καθώς έχει πληγωθεί από γκολ του 20χρονου αμυντικού.

ΠΑΟΚ: Ο Κουλιεράκης… φώναξε πιο δυνατά από ποτέ στη Λεωφόρο πως μπορεί να ηγηθεί της ασπρόμαυρης άμυνας

Αυτά ωστόσο θα πρέπει να απασχολήσουν τον οργανισμό ΠΑΟΚ, που για την ώρα μπορεί να χαίρεται και να βλέπει ένα από τα πολλά παιδιά των ακαδημιών του να διαπρέπει με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς