22.6 C
Athens

ΠΑΟΚ – Ντιναμό 5-1: Με μυθική ανατροπή στους «8» του Conference ο απίστευτος Δικέφαλος

Ιστορική βραδιά στην Τούμπα - Ο ΠΑΟΚ διέλυσε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και πήρε πανάξια την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League

Ιστορική βραδιά στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε ίσως τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ευρωπαϊκή του ιστορία και διαλύοντας με 5-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ανέτρεψε το 2-0 του πρώτου αγώνα και πήρε την πρόκριση για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια στα προημιτελικά του Conference League.

Μαγική εμφάνιση από όλους τους ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου, μαγικός Κουλιεράκης με δύο γκολ και μία ασίστ, βράχος Κοτάρσκι στο δύσκολο για πολύ ώρα δεύτερο ημίχρονο.

 

Όλα τα ατού της Ντιναμό Ζάγκρεμπ εξαφανίστηκαν από το γήπεδο, με τον Μίσιτς να παλεύει μόνος του αλλά να μην φτάνει για τους Κροάτες που δεν ήξεραν από που τους ήρθε.

Πρώτο ημίχρονο παραγγελιά για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος μπήκε στο γήπεδο με σκοπό να «πνίξει» τους Κροάτες και τα κατάφερε. Μέσα σε 20 λεπτά οι Ασπρόμαυροι έκαναν τρεις κλασσικές ευκαιρίες, με τον Κουλιεράκη να είναι πρωταγωνιστές στις δύο από στημένες φάσεις. Αρχικά είδε τον Νέβιστιτς να τον νικάει με εντυπωσιακή επέμβαση και στην άλλη έστειλε την μπάλα κι πάλι με το κεφάλι λίγο άουτ. Ενδιάμεσα προέκυψε η ευκαιρία του Ζίβκοβιτς που σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.

Η αστοχία για τον Δικέφαλο σταμάτησε εκεί και αμέσως ξεκίνησε το καυτό του διάστημα όπου έγινε η μεγαλύτερη δουλειά για να έρθει η πρόκριση.

Αρχικά στο 27′ ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κουλιεράκης πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπάμπα πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα ήρθε η τρίτη και φαρμακερή για τον Κουλιεράκη, ο οποίος έμεινε ψηλά μετά από νέα εκτέλεση κόρνερ, δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή και με τη βοήθεια της τύχης αφού η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Σούτσιτς, σκόραρε για το 2-0.

Στο 41′ μπήκε το κερασάκι στην τούρτα σε αυτό το απίστευτο διάστημα του ΠΑΟΚ, με τον Μπράντον Τόμας να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά ψαράκι στα δίχτυα μετά από ωραία σέντρα του Τάισον.

Το ημίχρονο τελείωσε με τους Ασπρόμαυρους μπροστά στο σκορ και με σκορ πρόκρισης. Ωστόσο αυτό άλλαξε γρήγορα στο δεύτερο μέρος, αφού μετά από κακή απομάκρυνση του Κοτάρσκι ο Μίσιτς κέρδισε στον χώρο του κέντρου, οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν γρήγορα και ο Χότζα σούταρε μέσα από την περιοχή για μειώσει σε 3-1 και να φέρει ξανά το ζευγάρι στα ίσια.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Δικέφαλος χρειάστηκε και τον Κοτάρσκι που με απίστευτες επεμβάσεις κράτησε το 3-1. Μεγαλύτερη αυτή στο 56ο λεπτό όπου νίκησε σε τετ-α-τετ του Σπίκιτς. Ακολούθησε ακόμη μία σημαντική επέμβαση σε σουτ του Χότζα.
Ο Δικέφαλος περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να χτυπήσει ξανά και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση. Μόλις πέρασε η μπόρα οι Ασπρόμαυροι παρουσίασαν ξανά τις επιθετικές τους αρετές και βρήκαν γκολ πρόκρισης κι πάλι από στημένη φάση. Ο Κουλιεράκης πέτυχε το δεύτερο του γκολ στο ματς, στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα με το στήθος και βάζοντας φωτιά στην Τούμπα.
Η Ντιναμό πίεσε, άφησε χώρους και οι Ασπρόμαυροι έχασαν τεράστια ευκαιρία να σφραγίσουν την πρόκριση στο 83′, με τον Μουργκ να αστοχεί από πλεονεκτικό σημείο. Τελικά το 5ο γκολ ήρθε λίγο αργότερα, με τον Ντεσπόντοφ να κατεβάζει ωραία την μπάλα μετά από απίστευτη μπαλιά του Σαμάτα και να κερδίζει πέναλτι από τον Μίσιτς. Ο Ζίβκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση και τελείωσε την υπόθεση πρόκριση γράφοντας το 5-1 στο 88′ που τελείωσε κάθε συζήτηση για την υπόθεση πρόκριση.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια (Ότο 77’), Σβαμπ (Οζντόεφ 82’), Μεϊτέ, Τάισον (Ντεσπόντοφ 67’), Κωνσταντέλιας (Μουργκ 77’), Αντρίγια, Μπράντον (Σαμάτα 77’).
Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Πέρκοβιτς (Ογκιγιάρα 80’), Μπερνάουερ Τεοφίλ-Κατρίν, Μίσιτς, Σούτσιτς , Μπατούρινα, Σπίκιτς (Κανέκο 74’), Χότζα (Βίντοβιτς 80’), Πέτκοβιτς.
ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς