21.9 C
Athens

ΠΑΟΚ: Ο Κουλιεράκης… φώναξε πιο δυνατά από ποτέ στη Λεωφόρο πως μπορεί να ηγηθεί της ασπρόμαυρης άμυνας

Την ώρα που ο Εκόνγκ ψάχνει ακόμη τα πατήματα του, ο Έλληνας αμυντικός έχει πάρει το χρίσμα από τον Σβέριρ Ίνγκασον και δείχνει πως μπορεί να ηγηθεί της ασπρόμαυρης άμυνας

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης πραγματοποίησε ίσως την πιο γεμάτη εμφάνιση του στο ντέρμπι της Λεωφόρου κόντρα στον Παναθηναϊκό και δείχνει πως είναι έτοιμος να ηγηθεί της ασπρόμαυρης άμυνας.

Ο 19χρονος αμυντικός βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στο ρόστερ της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ, όμως αυτή δεν μοιάζει καθόλου με την πρώτη. Ο ίδιος φαίνεται να αναπληρώνει καλύτερα από τον Τροστ Εκόνγκ το κενό που άφησε ο Σβέριρ Ίνγκασον, ο οποίος ήταν ο απόλυτος ηγέτης στα μετόπισθεν του Δικεφάλου τα τελευταία χρόνια.

Ο Νιγηριανός σέντερ μπακ ψάχνει αποκτήθηκε ουσιαστικά για να καλύψει το κενό που άφησε ο Ίνγκασον με τη μεταγραφή του στη Μίντιλαντ, όμως ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματα του και μοιάζει να έχει πάρει τον ρόλο του… δεύτερου.

Ο αμυντικός από την Κρήτη έχοντας ζήσει μια γεμάτη χρονιά με 20 συμμετοχές δίπλα στον Ισλανδό δείχνει να έχει πάρει το χρίσμα και να μην τρομάζει να βγει μπροστά παρά το νεαρό της ηλικίας του, αλλά και από το γεγονός πως αγωνίζεται επαγγελματικά για μόλις δεύτερη σεζόν.

Στο ισόπαλο (2-2) ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό το μόνο ψεγάδι που μπορεί να βρει κανείς είναι στη φάση της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις όπου δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά πριν η μπάλα φτάσει στον Γερεμέγεφ. Όμως σίγουρα δεν έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη σε μια συνολικά κακή στιγμή της ασπρόμαυρης άμυνας.

Από το 75′ και μετά που ο Δικέφαλος δέχθηκε μεγάλη πίεση για την ισοφάριση, ο Κουλιεράκης έδειχνε ένας πραγματικός βράχος για την άμυνα της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου και σίγουρα με τη συνολική του παρουσία στον αγώνα θα μπορούσε να ήταν άνετα ο MVP των Ασπρόμαυρων αν τελικά ερχόταν η νίκη.

Ο Έλληνας αμυντικός είχε 2/3 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος αλλά και στον αέρα αντίστοιχα, 8 κλεψίματα και σταμάτησε ένα σουτ από την εστία.

Το δυνατό κομμάτι του Κουλιεράκη είναι όταν έχει την μπάλα στα πόδια, κάτι που το έδειξε από τις πρώτες μόλις εμφανίσεις του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ειδικά μετά από τη φυγή του Ίνγκασον, είναι αυτός που αναλαμβάνει να φτιάχνει παιχνίδι από την πίσω γραμμή της ομάδας του, κάτι που έκανε και στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής. Όταν η μπάλα βρισκόταν στην πίσω ζώνη ήταν σχεδόν μονίμως στα πόδια του, με τον 19χρονο να μετράει ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του 78% (29/37).

Η άμυνα των Ασπρόμαυρων μπορεί να ψάχνει συνολικά ακόμη τα πατήματα της, αλλά έχει ένα σίγουρο όνομα που πάντα ξεκινάει από αυτό. Κωνσταντίνος Κουλιεράκης!

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς