22.8 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2: Έσωσε τον βαθμό με buzzer beater Γερεμέγεφ (vid)

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε μια σπουδαία νίκη στα χέρια του μέχρι την τελευταία φάση του ματς, αλλά μια αδράνεια στην άμυνα έφερε την ισοφάριση του Γερεμέγεφ και μαζί το σφύριγμα της λήξης

Από εξαφανισμένος, ήρωας για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και μάλιστα σε ντέρμπι ζωής και θανάτου απέναντι στον ΠΑΟΚ!

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ μπήκε από το πουθενά στην αποστολή (και βρέθηκε στον πάγκο) του τριφυλλιού ελλείψει Σπόραρ και ο Σουηδός επιθετικός στο ντεμπούτο του (όταν αποκτήθηκε πέρσι δόθηκε αμέσως δανεικός στον Λεβαδειακό) σκόραρε το γκολ που έδωσε βαθμό στους Πράσινους απέναντι στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου και μάλιστα στο 96′ (μετρούσε μόλις 14′ στο χορτάρι).

 

Ο Παναθηναϊκός έσωσε βαθμό (2-2) απέναντι στον ΠΑΟΚ κι απέφυγε δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα σε ντέρμπι, με τον Δικέφαλο του Βορρά να παραμένει αήττητος για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι στη Λεωφόρο.

 

Οι Πράσινοι ήταν παραγωγικοί ειδικά στο πρώτο μέρος και είχαν την πρώτη μεγάλη φάση στο 10′ όταν ο Τζούρισιτς από τα αριστερά στην κλειστή γωνία σημάδεψε το δοκάρι. Ο Τσέριν απείλησε κι εκείνος τον Κοτάρσκι χωρίς επιτυχία και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο 19′.

Οι Ασπρόμαυροι μετά τα πρώτα 15′ που δέχθηκαν ασφυκτική πίεση, ισορρόπησαν την κατάσταση κι αναπτύχθηκαν ωραία με γρήγορη κυκλοφορία μπάλας και αποδέκτη τον Ζίβκοβιτς.

Ο Σέρβος γύρισε παράλληλα από τα δεξιά, ο Μπρινιόλι δεν απομάκρυνε καλά στην έξοδό του και ο Μπράντον Τόμας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και πλάσαρε για να κάνει το 0-1.

 

Οι Πράσινοι ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα παρά το 0-1 και είχαν μια μεγάλη στιγμή με το διαγώνιο σουτ του Κώτσιρα που έφυγε άουτ.

Ο Παλάσιος στο 32ο λεπτό έφερε το παιχνίδι στα ίσα όταν μετά το λάθος του Μπάμπα ο Αργεντινός έπιασε ένα δυνατό σουτ κι έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα.

 

Από πλεονεκτική θέση ο Μπερνάρ αστόχησε στο 45′ από το ύψος της μικρής περιοχής κι ενώ νωρίτερα ο Κωνσταντέλιας έχασε τετ α τετ για το 1-2 (ο διαιτητής υπέδειξε κοντρόλ με το χέρι κάτι που δεν ισχύει και η απόφαση ήταν λανθασμένη).

Οι Ασπρόμαυροι πάτησαν πιο γερά στα πόδια τους αφού καθάρισαν το μυαλό τους και άκουσαν τις κατάλληλες οδηγίες στα αποδυτήρια.

Με τη σέντρα του δευτέρου μέρους, η εικόνα ήταν διαφορετική. Ο Μπράντον Τόμας έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 49′ και στο 56′ – το σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι – με τον Ζίβκοβιτς τελικά στο 58′ να πετυχαίνει το 1-2 με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έπειτα από κάθετη του Τάισον.

 

Το παιχνίδι μεταφέρθηκε στα καρέ του ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός βρήκε τρεις τελικές με σουτ του Βιλένα στα οποία ανταποκρίθηκε σωστά ο Κοτάρσκι, ο οποίος επενέβη με τρομερή απόκρουση και στην κεφαλιά του Γεντβάι.

Οι αλλαγές βοήθησαν την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων βρήκε το 2-2 από δύο ποδοσφαιριστές που μπήκαν ως αλλαγή.

Ο Μλαντένοβιτς γέμισε από τα αριστερά και ο Γερεμέγεφ πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας για να διαμορφώσει το τελικό σκορ με φανταστική κεφαλιά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 2-2

Σκόρερ: 32′ Παλάσιος, 90+6′ Γερεμέγεφ / 19′ Μπράντον, 58′ Α. Ζίβκοβιτς

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Μάρτινς (ΠΟΡ)

Κίτρινες: Τζούρισιτς, Σένκεφελντ / Μπάμπα, Τάισον, Κοτάρσκι, Σβαμπ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (83′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (77′ Βιλένα), Τζούρισιτς (70′ Βέρμπιτς), Μπερνάρ, Παλάσιος (70′ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (82′ Γερεμέγεφ)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (62′ Οζντόεφ), Σβαμπ (71′ Μεϊτέ), Κωνσταντέλιας (62′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (84′ Μουργκ), Α. Ζίβκοβιτς, Μπράντον (72′ Σαμάτα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς