16.1 C
Athens

Τόμας Κεντζιόρα, ο ακούραστος εργάτης του ΠΑΟΚ που θέλει να ριζώσει στην Τούμπα

Ο εκ νέου δανεισμός του Πολωνού από την Ντιναμό Κιέβου το καλοκαίρι έσκασε από το πουθενά και ο ίδιος κατάφερε με τις εμφανίσεις του να κερδίσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι έχουν πάρει την απόφαση να τον κρατήσουν στην Τούμπα και μετά το καλοκαίρι

Ο Τόμας Κεντζιόρα ήρθε στον ΠΑΟΚ από το… πουθενά, από δεξί μπακ έγινε κεντρικός αμυντικός και πλέον αποτελεί αναπόσπαστο μέλος στην ενδεκάδα του Δικεφάλου.

Ο Πολωνός πάτησε στη χώρα μας για πρώτη φορά τον Γενάρη του 2023 ως δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου, πραγματοποίησε ελάχιστες εμφανίσεις με την ασπρόμαυρη φανέλα και αποχαιρέτησε με το πέρας της περασμένης αγωνιστικής σεζόν. Σε μία κίνηση που δεν περίμενε κανείς, στις 10 Ιουλίου ο ΠΑΟΚ έφτασε σε συμφωνία με την Ντιναμό Κιέβου για νέο δανεισμό για έναν χρόνο.

Ένας δανεισμός που αποδείχθηκε χρυσάφι τόσο για την πλευρά του Δικεφάλου όσο και για του ποδοσφαιριστή, που όλα δείχνουν πως θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει εισηγηθεί την απόκτηση του με μόνιμη μεταγραφή το καλοκαίρι. Φυσικά και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν θα του χαλάσουν το χατίρι, αφού είναι κάτι που το θέλουν και οι ίδιοι.

ΠΑΟΚ: Ο αγέρωχος Βιεϊρίνια και η βραδιά καριέρας του Κουλιεράκη κόντρα στην Ντιναμό

Ο Τόμας Κεντζιόρα κέρδισε τους πάντες στη Θεσσαλονίκη με τις εμφανίσεις του και πάνω απ’ όλα δικαίωσε τον προπονητή που αποφάσισε να τον καθιερώσει ως κεντρικό αμυντικό.

Από τα μέσα του Οκτώβρη και μετά οι φορές που δεν βρίσκεται ο 29χρονος Πολωνός στην ενδεκάδα είναι ελάχιστες, αποτελώντας σταθερά τον παρτενέρ του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Οι δυο τους έχουν κάνει μια εξαιρετική δυάδα στην άμυνα του Δικεφάλου και η χημεία τους δεν κρύβεται.

Πέρα από τα αμυντικά του καθήκοντα στα οποία είναι εξαιρετικός, ο Πολωνός μπορεί να χαρακτηριστεί και ως αφανής ήρωας του ΠΑΟΚ καθώς έχει πετύχει τρία τέρματα σε σημαντικά παιχνίδια.

Το πρώτο στο εκτός έδρας ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στους ομίλους του Conference League. Το δεύτερο και πιο σημαντικό κόντρα στην ΑΕΚ, όπου ισοφάρισε για την ομάδα του στο 89′. Λίγο έλειψε να χαρίσει και πρόκριση στην ομάδα του καθώς το τρίτο ήταν στην παράταση της ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, όπου τελικά ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ και στη συνέχεια αποκλείστηκε στα πέναλτι.

Με τη χρονιά να έχει αρκετό δρόμο ακόμη μπροστά της, ο Κεντζιόρα μετράει ήδη 36 εμφανίσεις και μέχρι το τέλος δύσκολα θα λείψει σε πολλά παιχνίδια. Η επόμενη σεζόν θα βρει πιθανότατα τον 29χρονο και πάλι στην Τούμπα, κάτι που το αξίζει 100% και το κέρδισε χωρίς κανείς να του χαριστεί.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς