17.6 C
Athens

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2: Ζωντανός για τον τίτλο με την ανατροπή της σεζόν στο 90′

Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να ανατρέψει το 1-2 του Βίντα, αφήνοντας ξερή την Ένωση που ετοιμαζόταν για... γύρο θριάμβου στην Τούμπα με νικητήριο γκολ στο 90'

Ο ΠΑΟΚ ήταν με την πλάτη στον τοίχο μέχρι το 81′, όμως με μια τρομερή ανατροπή επικράτησε με 3-2 της ΑΕΚ και έβαλε φωτιά στη μάχη του πρωταθλήματος.

Οι Ασπρόμαυροι ήταν με την πλάτη στον τοίχο όμως έβγαλαν φοβερά ψυχικά αποθέματα και με δύο γκολ σε εννιά λεπτά έφεραν τούμπα το ματς. Έτσι έβαλαν φωτιά στη μάχη του τίτλου, καθώς η ΑΕΚ 4 βαθμούς πάνω από τον ΠΑΟΚ και 5 από τον Ολυμπιακό, με τον Δικέφαλο του Βορρά και τους Ερυθρόλευκους να έχουν ματς λιγότερο.

Το παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ήταν μεγάλης σημασίας. Η Ένωση ήθελε να φύγει αήττητη από την Τούμπα για να αγκαλιάσει τον τίτλου του πρωταθλήματος, ενώ οι Ασπρόμαυροι έπαιζαν κυριολεκτικά τα ρέστα τους θέλοντας μόνο νίκη.

Παρά το γεγονός αυτό, δεν υπήρξε σκοπιμότητα στο παιχνίδι των δύο ομάδων, τουλάχιστον όσον αφορά το πρώτο μέρος. Ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα σκοράροντας μόλις στο 3ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν από τα δεξιά, ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα και ο Κωνσταντέλιας πετάχτηκε και σκόραρε με προβολή από το σημείο του πέναλτι ανοίγοντας το σκορ. Το γρήγορο αυτό προβάδισμα δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί η ομάδα του Λουτσέσκου, αφού η ΑΕΚ πήρε αμέσως τον έλεγχο και τον διατήρησε για παραπάνω από μισή ώρα παιχνιδιού.

Στο διάστημα αυτό βρήκε άμεση ισοφάριση στο 9′, με τον Πινέδα να κάνει φανταστική ατομική ενέργεια από τα αριστερά, να περνάει τρεις παίκτες και να νικάει μέσα από την περιοχή τον Κοτάρσκι.

Η Ένωση πίεσε για να βρει γρήγορα δεύτερο τέρμα και έχασε μεγάλη ευκαιρία λίγο αργότερα με τον σκόρερ της. Ο Πινέδα έκανε το πλασέ στην κίνηση από τα αριστερά μετά από σέντρα και ο Κοτάρσκι πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση με το στήθος διώχνοντας σε κόρνερ στο 19′.

Κάθε φάση μύριζε κίνδυνος για την άμυνα των γηπεδούχων, με την ΑΕΚ να φτάνει σε μία ακόμη καλή ευκαιρία. Ο Αραούχο σούταρε ανενόχλητος μέσα από την περιοχή και ο Κοτάρσκι είχε ξανά απάντηση.

Από το 30′ και μετά ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του και ήρθε η δική του ώρα να απειλήσει την εστία της Ένωσης. Αρχικά ο Κουλιεράκης άγγιξε το γκολ, αλλά είδε τον Αθανασιάδη να επεμβαίνει στην κεφαλιά του και την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι χάνοντας την ευκαιρία στο 37′. Δύο λεπτά αργότερα ο Ζίβκβοβιτς έβγαλε μόνο του τον Σβαμπ με σέντρα μέσα στην περιοχή, όμως ο Αθανασιάδης είχε σπουδαία επέμβαση στην κεφαλιά του Αυστριακού.

Το δεύτερο μέρος είχε έναν σαφώς ανώτερο ΠΑΟΚ και ένα παιχνίδι με λιγότερες φάσεις. Η μοναδική καλή που οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ ήταν το σουτ του Κωνσταντέλια μέσα από την περιοχή, με τον Αθανασιάδη να έχει κι πάλι απάντηση.

Αυτή που βρήκε το γκολ ήταν η ΑΕΚ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 75′. Ο Πόνσε κέρδισε φάουλ από τον Κουλιεράκη σε μία αμφισβητούμενη φάση και ο Βίντα από την εκτέλεση φάουλ σκόραρε με κεφαλιά μετά από επέμβαση του Κοτάρσκι σε προσπάθεια απομάκρυνσης του Σβαμπ.

Το προβάδισμα της δεν μπόρεσε να το χαρεί καθόλου η Ένωση, αφού μετά από κακή απομάκρυνση και την μπάλα να παίρνει ύψος, ο Σαμάτα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και η μπάλα στρώθηκε στον Κωνσταντέλια, ο οποίος με σουτ στην κίνηση πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και ισοφάρισε στο 81′.

Από εκεί και πέρα μια ομάδα ήταν που ήθελε τη νίκη στον αγωνιστικό χώρο και το έδειξε. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα στρώθηκε στον Σάστρε έξω από την περιοχή, με τον Ισπανό να πιάνει φοβερό σουτ και να σκοράρει στο 90′ για να ολοκληρώσει τη σπουδαία ανατροπή του ΠΑΟΚ και να κάνει το 3-2.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-2

Σκόρερ: 3′, 81′ Κωνσταντέλιας, 90′ Σάστρε / 9′ Πινέδα, 75′ Βίντα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Σρέντερ (ΓΕΡ)

Κίτρινες: Ότο, Τόμας, Κωνσταντέλιας / Ρότα, Τσούμπερ, Αραούχο

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Ότο (Σάστρε 46’), Μεϊτέ, Σβαμπ (Οζντόεφ 78’), Τάισον (Βιεϊρίνια 90+), Κωνσταντέλιας, Αντρίγια (Ντεσπόντοφ 78’), Μπράντον (Σαμάτα 70’).

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Ρότα (Τσούμπερ 78’), Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα , Ελίασον (Άμραμπατ 65’), Αραούχο (Γκατσίνοβιτς 65’) , Πόνσε (Λιβάι 78’)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς