15.6 C
Athens

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε αντίδραση στη Λεωφόρο και έδειξε πως θα το παλέψει μέχρι τέλους

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε τα ρέστα του στη Λεωφόρο και έριξε... εξάρες, δείχνοντας πως θα το πάει μέχρι τέλους στη μάχη του τίτλου με το ποδόσφαιρο του Λουτσέσκου

Το παιχνίδι της Λεωφόρου απέκτησε χαρακτήρα τελικού για τον ΠΑΟΚ μετά την ήττα στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ από τον Άρη και οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλαν εις πέρας την αποστολή τους για να στείλουν το μήνυμα πως θα παλέψουν μέχρι τέλους για τον τίτλο.

Η διαδικασία των πλέι οφ ξεκίνησε με τον πιο άσχημο τρόπο για τους Ασπρόμαυρους. Ο Δικέφαλος μπήκε πρωτοπόρος στη βαθμολογία, όμως τα πράγματα κύλησαν έτσι που σε ενδεχόμενη ήττα από τους Πράσινους στη δεύτερη αγωνιστική θα έβγαινε ουσιαστικά από τώρα εκτός διεκδίκησης τίτλου.

Βέβαια πρόκειται για μια διαδικασία απρόβλεπτη με ανατροπές σε κάθε αγωνιστική. Κάπως έτσι, αφού πρώτα ο ΠΑΟΚ έκανε τη δουλειά του στη Λεωφόρο, το βράδυ της Κυριακής θα μπορούσε να είναι ξανά στην κορυφή αν ο Ελίασον δεν έδινε τη νίκη στις καθυστερήσεις στην ΑΕΚ κόντρα σε έναν Ολυμπιακό που έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες.

Η δεύτερη αγωνιστική ανήκει στο παρελθόν και στον ΠΑΟΚ υπάρχουν μόνο χαμόγελα, παρά το γεγονός πως η ομάδα δεν κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφή. Κι αυτό γιατί οι Ασπρόμαυροι πήγαν να παίξουν ένα ντέρμπι στη Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος από τη δική του πλευρά καιγόταν επίσης για τη νίκη. Κάτι που φάνηκε και από την επιλογή του Φατίχ Τερίμ να ξεκινήσει με δύο επιθετικούς στο βασικό σχήμα.

Σε αυτές τις συνθήκες οι Ασπρόμαυροι κατάφεραν να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό και να πάρουν προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό. Πρόκειται για μια φάση που την τελειώνει με φανταστικό τρόπο ο Ντεσπόντοφ, ωστόσο έχει προηγηθεί η απίστευτη ατομική ενέργεια του Μπράντον Τόμας που έμεινε όρθιος και κράτησε την μπάλα στην κατοχή σαν… λυσσασμένος.

Ένας Μπράντον Τόμας που στο πρόσωπο του φαινόταν πόσο σημαντικό ήταν το χθεσινό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την ασπρόμαυρη φανέλα. Δεν είναι μόνο η ενέργεια του στο πρώτο γκολ αλλά ούτε και το δικό του τέρμα για το 1-2.

Στα 72 λεπτά που αγωνίστηκε δεν σταμάτησε να τρέχει, να πιέζει και να είναι μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις. Μάλιστα αν δεν έβρισκε απέναντι του έναν Ντραγκόφσκι που ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, δεν θα σταματούσε στο ένα γκολ.

Στη γενικότερη εικόνα, το χθεσινό παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί από τα καλά του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα με τον τρόπο που συνηθίζει να το κάνει και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο χρειάστηκε ακόμη μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Κοτάρσκι.

Ωστόσο ακόμη και έτσι, έδειξε ξανά πως είναι η καλύτερη ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο και εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές της. Πάνω απ’ όλα, έβγαλε αντίδραση, αντιμετώπισε το παιχνίδι με τη βαρύτητα που του αναλογούσε και έστειλε μήνυμα πως θα παλέψει μέχρι τελικής πτώσεως για τον τίτλο. Το αν θα καταφέρει είναι μια άλλη ιστορία, όμως τη διαδρομή θα την περπατήσει βήμα-βήμα μέχρι το τέλος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς