16.9 C
Athens

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-0: Έχασε ένα τσουβάλι γκολ και… αυτοκτόνησε στο 91′

Οι εκπληκτικοί Ερυθρόλευκοι του Μεντιλίμπαρ ισοπέδωσαν τη φοβισμένη ΑΕΚ μέσα στο σπίτι της, αλλά μια αδράνεια στο 91' και η εγκληματική ολιγωρία του Ρέτσου που φοβήθηκε το φάουλ στον σκόρερ Ελίασον, έδωσαν την ευκαιρία στην Ένωση να πάρει την πιο ανέλπιστη νίκη στη σεζόν - Από τον... Χάσι είχε να χάσει ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα ως φιλοξενούμενος των Κιτρινόμαυρων

Έχασε τα… άχαστα και τιμωρήθηκε με τον χειρότερο τρόπο στις καθυστερήσεις. Η ΑΕΚ δεν έκανε κακή εμφάνιση, κινδύνευσε όσο δεν πάει απέναντι σε έναν άριστα διαβασμένο Ολυμπιακό αλλά μια φάση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και μια κάκιστη εκτίμηση του Παναγιώτη Ρέτσου έφερε το γκολ του Ελίασον για το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Ο κεντρικός αμυντικός των Ερυθρόλευκων άφησε τον Ελίασον να φύγει σφαίρα και ενώ τον είχε δίπλα του και μπορούσε να τον γκρεμίσει και να δώσει το φάουλ τον άφησε, με τον Σουηδό να πλασάρει και να δίνει τη νίκη στην ΑΕΚ που κέρδισε τον Ολυμπιακό στην έδρα της στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2017.

 

Οι Κιτρινόμαυροι με το τρίποντο διατηρήθηκαν μόνοι στην κορυφή με 65 βαθμούς και στο +2 από τον ΠΑΟΚ ενώ άνοιξε κι άλλο την ψαλίδα από Παναθηναϊκό (59) και Ολυμπιακό (57).

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έλεγε πριν από το παιχνίδι ότι κανένα άλλο αποτέλεσμα δεν τον ικανοποιεί πέρα από τη νίκη: η αλήθεια είναι πως ο Βάσκος προετοίμασε άριστα την ομάδα του και εκείνη παρουσιάστηκε πολύ θαρραλέα στην OPAP Arena δημιουργώντας πολλές καθαρές ευκαιρίες και στα δύο ημίχρονα.

 

Δύο σουτ του Γκατσίνοβιτς δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα στον Τζολάκη, με τη μοναδική φάση της ΑΕΚ να καταγράφεται (κακώς λόγω οφσάιντ) στο 78ο λεπτό με τον Τσούμπερ που σημάδεψε το δοκάρι.

Οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν τα μάτια τους στη Νέα Φιλαδέλφεια και θα μπορούσαν να έχουν απλοποιήσει τα πράγματα, να σκοράρουν στο πρώτο μέρος και να βάλουν τις βάσεις για μια νίκη ψυχολογίας και ουσίας.

Στο 9ο λεπτό ο Ποντένσε γέμισε από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Μασούρας εντελώς αμαρκάριστος με κεφαλιά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αθανασιάδη που έδιωξε με το ένα χέρι ενστικτωδώς.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ πήρε αναγκαστικά τα γάντια του βασικού μετά από τον τραυματισμό του Στάνκοβιτς στην προπόνηση του Σαββάτου και έκανε επτά σπουδαίες επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν. Η κορυφαία καταγράφηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους όταν σε τετ α τετ με τον Ελ Κααμπί απομάκρυνε σωτήρια.

 

Ο Μεντιλίμπαρ και με τις αλλαγές του έδειξε την επιθετική διάθεση που ήθελε να διατηρήσουν οι ποδοσφαιριστές του, ενώ το δίδυμο Έσε και Τσικίνιο κατάπιε χιλιόμετρα και έκανε σπουδαία εμφάνιση.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς επανήλθε έναν μήνα μετά τον τραυματισμό του και έστειλε άουτ την κεφαλιά που έπιασε στο 65′ ενώ στο 78′ το διαγώνιο σουτ του εξουδετερώθηκε σε κόρνερ από τον Αθανασιάδη.

Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κατέβασε ρολά και σε τετ α τετ με τον Τσικίνιο στο 82′ ενώ στην επαναφορά ο Γιόβετιτς πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία! Ο Μαυροβούνιος είχε ακόμα μια καλή φάση με σουτ στο 88′ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ένωση σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα και πήρε μια νίκη που τη διατηρεί στην κορυφή.

ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: ΟPAP Arena

Σκόρερ: 90+1′ Ελίασον

Διαιτητής: Γιουγκ (ΣΛΟ)

Κίτρινες: Ρότα, Σιμάνσκι, Ελίασον / Ποντένσε, Τσικίνιο, Ρέτσος, Φορτούνης, Ροντινέι

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77′ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71′ Μάνταλος), Γιόνσον, Άμραμπατ (70′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (70′ Τσούμπερ), Πινέδα, Γκαρσία (87′ Λιούμπισιτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90+3′ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (79′ Γιόβετιτς), Μασούρας (61′ Ζέλσον Μαρτίνς), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61′ Ναβάρο)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς