21.8 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-3: Οι Θεσσαλονικείς έβαλαν τη θηλιά στον λαιμό των Πρασίνων (vid)

Η τρίτη φετινή επίσκεψη του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο ήταν και η φαρμακερή για τον τραγικό Παναθηναϊκό που βρίσκεται ήδη στο -4 από την ομάδα του Λουτσέσκου και πλέον εναποθέτει τις ελπίδες του στον... Ολυμπιακό προκειμένου να μη βρεθεί 6 βαθμούς μακριά από την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στη Λεωφόρο επικρατώντας με 2-3 του Παναθηναϊκού και πάτησε κορυφή, περιμένοντας το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Οι Πράσινοι βρίσκονται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση και η εβδομάδα που ακολουθεί – και δη το ντέρμπι με τους Κιτρινόμαυρους – θα κρίνει πολλά στη μάχη για το κυνήγι του πρωταθλήματος.

Ήταν ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη και καμία δεν μπορούσε να μείνει ευχαριστημένη από την ισοπαλία. Τελικά αυτός που χαμογέλασε ήταν ο Δικέφαλος που επέστρεψε στις νίκες μετά την ήττα στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ από τον Άρη. Έτσι οι Ασπρόμαυροι έφτασαν τους 63 βαθμούς και βρίσκονται έναν πάνω από την ΑΕΚ, περιμένοντας το αποτέλεσμα στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής που ξεκινάει σε λίγη ώρα.

 

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έμεινε στους 59 και σίγουρα δεν θέλει να δει την Ένωση να κερδίζει στο μεγάλο ντέρμπι καθώς θα μείνει 6 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Ο Φατίχ Τερίμ αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με σύστημα 4-4-2 και τους Σπόραρ και Ιωαννίδη στην κορυφή. Αυτό ήταν κάτι που έδωσε άγρια ομορφιά στο παιχνίδι, με τον ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο να είναι πολύ γρήγορος. Από τη μία το υψηλό πρέσινγκ των Πρασίνων δημιουργούσε θέματα στον ΠΑΟΚ, από την άλλη ο Δικέφαλος σχεδόν κάθε φορά που το έσπαγε έφτανε σε κλασσική ευκαιρία.

Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε γρήγορα, με τον Μπράντον Τόμας να κάνει εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, την μπάλα να φτάνει στον Ράφα Σοάρες και τον Ντεσπόντοφ να σκοράρει με τρομερό τελείωμα μετά από το γύρισμα του Πορτογάλου.

 

Οι γηπεδούχοι απείλησαν σχεδόν αμέσως με τον Σπόραρ, ενώ ο Δικέφαλος έφτασε πολύ κοντά στο 0-2 μέσα σε ένα λεπτό, με τον Ντραγκόφσκι να έχει αρχικά απάντηση στο πλασέ του Τόμας και στη συνέχεια στην κεφαλιά του Κεντζιόρα.

Αφού δεν ήρθε το δεύτερο γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε η ισοφάριση για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση και μετά από λάθος απομάκρυνση από την άμυνα του Δικεφάλου ο Μπερνάρ έπιασε το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή για το 1-1 στο 29′.

 

Παρόλα αυτά η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε γρήγορα κι πάλι το προβάδισμα, με τον Μουργκ να πατάει περιοχή από τα αριστερά και να σπάει την μπάλα για τον Μπράντον Τόμας που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-2 στο 37′.

 

Στο δεύτερος μέρος ο Φατίχ Τερίμ αναγκάστηκε να βγάλει τον Σπόραρ που αντιμετώπισε πρόβλημα μετά από σύγκρουση με τον Κεντζιόρα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και παράλληλα άλλαξε τον σχηματισμό του παίζοντας με έναν επιθετικό.

Αυτός που απείλησε πρώτος ήταν ο ΠΑΟΚ, με τον Ντραγκόφσκι να έχει απάντηση σε πολύ ωραίο τελείωμα του Μπράντον Τόμας στην κίνηση.

Από εκεί και πέρα άλλαξε εντελώς η εικόνα του αγώνα με τους Πράσινους να κρατάνε πολύ παραπάνω την μπάλα στα πόδια τους και να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης. Στην προσπάθεια αυτή δημιούργησαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες, με το πλασέ του Ιωαννίδη στο 52′ να κοντράρει στον Παλάσιος και να βρίσκει στο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Ο Γεντβάι έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία όταν νικήθηκε από τον Κοτάρσκι και στη συνέχεια τον πρόλαβε ο Κουλιεράκης και οι καλές στιγμές όσο περνούσε η ώρα ερχόταν όλο και λιγότερο.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 89′ αλλά για τον Δικέφαλο, ο οποίος βγήκε στην αντεπίθεση. Εκεί κέρδισε πέναλτι καθώς ο Ντραγκόφσκι νίκησε τον Σαμάτα και στη συνέχεια ο επιθετικός του Δικεφάλου πλάσαρε στην κενή εστία με τον Παλάσιος να σταματάει την μπάλα με το χέρι και να βλέπει την κόκκινη κάρτα. Ο Σβαμπ ευστόχησε από την άσπρη βούλα και σφράγισε τη νίκη για τον ΠΑΟΚ.

Το μόνο που κατάφεραν οι Πράσινοι ήταν να μειώσουν με τον Μπερνάρ να βρίσκει δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις για το τελικό 2-3.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 2-3

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Διαιτητής: Ρέντερ Μίκελ

Σκόρερ: 29′, 90+3′ Μπερνάρ / 2′ Ντεσπόντοφ, 37′ Τόμας, 89′ Σβαμπ

Κίτρινες: Κώτσιρας / Κεντζιόρα, Ντεσπόντοφ, Κοτάρσκι, Σαμάτα, Τάισον, Κουλιεράκης

Κόκκινες: Παλάσιος / –

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46’ Πέρεθ), Γέντβαϊ, Αράο, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Τσέριν (79’ Γερεμέγιεφ), Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Σπόραρ (46’ Παλάσιος).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σοάρες, Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Οτο (77’ Βιεϊρίνια), Μεϊτέ, Σβαμπ, Ντεσπόντοφ (61’ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας (72’ Σαμάτα).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς