21.8 C
Athens

Σουαλιχό Μεϊτέ, ο βράχος στο κέντρο του ΠΑΟΚ και «κλειδί» του Λουτσέσκου κόντρα στην ΑΕΚ

Ο Γάλλος χαφ έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις του κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, ετοιμάζεται να βγει μπροστά και στο ντέρμπι κορυφής με την Ένωση, τη στιγμή που στον ΠΑΟΚ εντείνουν τις προσπάθειες για την μονιμοποίησή του στην Τούμπα

Ο Σουαλιχό Μεϊτέ έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοση του και οι εμφανίσεις του το τελευταίο διάστημα οδηγούν τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ προς μία απόφαση. Να τον αποκτήσουν με μόνιμη μεταγραφή το καλοκαίρι από την Μπενφίκα!

Ο Γάλλος χαφ βρίσκεται σταθερά σε ανοδική πορεία με αποκορύφωμα την εμφάνιση του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά κι αυτή στη μεγάλη, με τον τρόπο ήρθε, εκτός έδρας νίκη επί του Ατρομήτου.

Όπως είναι λογικό τα φώτα στο ματς με τους Πράσινους έπεσαν πάνω στον σκόρερ των δύο τερμάτων, Κίριλ Ντεσπόντοφ, αλλά και στον Τάισον που ήταν ο άνθρωπος που μοίρασε τις δύο ασίστ στον Βούλγαρο μεσοεπιθετικό.

Όμως υπήρχε και ένας… αφανής ήρωας στο παιχνίδι που λέγεται Σουαλιχό Μεϊτέ. Ο 29χρονος χαφ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την ασπρόμαυρη φανέλα και για τουλάχιστον 30-35 λεπτά ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και το ίδιο θέλει να κάνει κι απόψε (11/2, 20:00) στο ματς κορυφής με την ΑΕΚ, όπου απέναντί του θα βρει πιο γρήγορα πόδια κι έναν aggressive Πινέδα που δεν σταματά ποτέ να μαρκάρει και να τρέχει. Μένει να φανεί πώς θα ανταποκριθεί σε αυτές τις συνθήκες, ως πιο physical μέσος που προτιμά να το πάει στη δύναμη και σε ένα πιο ήρεμο στυλ ποδοσφαίρου.

Ήταν το πρώτο διάστημα του αγώνα, τότε κόντρα στον Παναθηναϊκό, όπου το παιχνίδι δεν είχε τον ρυθμό που πήρε αργότερα και ο Δικέφαλος έψαχνε τα πατήματα του και τις στιγμές του μέσα στο γήπεδο.

Ο Μεϊτέ βρισκόταν πραγματικά παντού και όλο αυτό απέκτησε μεγαλύτερη σημασία από τη στιγμή που ο παρτενέρ του στον χώρο του κέντρου, Μαγκομέντ Οζντόεφ, ήταν στην ακριβώς αντίθετη κατάσταση και πραγματοποίησε ένα από τα πιο μέτρια ημίχρονα του από την ήμερα που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη για τους Ασπρόμαυρους.

Αντιθέτως ο Γάλλος χαφ πραγματοποίησε χωρίς υπερβολή το καλύτερο του παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και είναι μία από τις εμφανίσεις που σίγουρα κάνουν πιο εύκολη την απόφαση να βγουν το καλοκαίρι από τα ταμεία της ομάδας τα 4.000.000 ευρώ που έχουν τοποθετηθεί ως ρήτρα αγοράς στη συμφωνία δανεισμού με την Μπενφίκα.

Ενδεικτικά ο Μεϊτέ κόντρα στο τριφύλλι είχε 33/39 ακριβείς πάσες (85%), 2/2 ντρίμπλες, 3/3 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και 7/9 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος.

Επιπλέον έχασε μόλις 7 φορές την κατοχή της μπάλας, νούμερο που είναι μικρό αν σκεφτεί κανείς πόσες φορές πέρασε η μπάλα από τα πόδια του κόντρα στο τριφύλλι και γενικά τις φορές που περνάει από αυτόν στα παιχνίδια του Δικεφάλου.

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2: Εφτάψυχος με ήρωα Σβαμπ στο Περιστέρι πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Η εμφάνιση του στο μεγάλο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είχε και συνέχεια. Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε πιο σκούρα από ποτέ κόντρα στον Ατρόμητο όμως κατάφερε να περάσει τελικά από το Περιστέρι και προετοιμάζεται για το ντέρμπι με την ΑΕΚ χωρίς απώλειες. Ο Μεϊτέ ήταν κι πάλι εξαιρετικός και δεν είναι τυχαίο που ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να αντικαταστήσει τον Οζντόεφ και όχι τον Γάλλο χαφ. Με την απόφαση του δικαιώθηκε 100% μιας και ο Σβαμπ που πέρασε στη θέση του Ρώσου ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Όσον αφορά πάντως τον Μεϊτέ, ήταν και πάλι σχεδόν ανίκητος στις μονομαχίες που έδωσε κερδίζοντας συνολικά 11/16 στον αέρα αλλά και με την μπάλα κάτω, ενώ εξαιρετικό για ακόμη μία φορά ήταν το ποσοστό του στις μεταβιβάσεις όπου είχε ποσοστό ακρίβειας 87% (68/78), με την μπάλα μάλιστα να περνάει πολλές παραπάνω φορές από τα πόδια του. Μάλιστα για ακόμη ένα παιχνίδι δεν έχασε ποτέ την κατοχή σε προσπάθεια ντρίμπλας, έχοντας 6/6.

Ο Μεϊτέ είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες στον φετινό ΠΑΟΚ και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στον Ραζβάν Λουτσέσκου που τον εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή και του έδωσε όσο χρόνο χρειαζόταν, με τον Γάλλο να του το επιστρέφει και να τον δικαιώνει παιχνίδι με παιχνίδι.

Σήμερα, θέλει να αναστατώσει και την καλοκουρδισμένη μεσοαμυντική λειτουργία της ΑΕΚ κόντρα σε Πινέδα, Γιόνσον και Λιούμπιτσιτς ή Τσούμπερ. Το αν θα τα καταφέρει με την σκληράδα του και οδηγό τις εμφανίσεις του στα προηγούμενα σημαντικά ματς του Δικεφάλου θα φανεί σε λίγες ώρες από τώρα στο χορτάρι της Τούμπας.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς