16.2 C
Athens

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2: Εφτάψυχος με ήρωα Σβαμπ στο Περιστέρι πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ είδε να του ακυρώνεται γκολ μέσω VAR με μια εικόνα που δεν έπεισε κανέναν, αλλά είχε ήρωα Σβαμπ και... μάγο Κωνσταντέλια για να πάρει σπουδαίο τρίποντο πριν το ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ… λαχάνιασε, όμως κατάφερε με δύο γκολ από το 89′ να πάρει μια μεγάλη νίκη με 0-2 κόντρα στον Ατρόμητο και να μείνει μόνος πρώτος πριν το ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ, της οποίας βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω.

Ο Ατρόμητος παρουσίασε πάνω κάτω την ίδια εικόνα όπως με τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδας περιμένοντας τον ΠΑΟΚ, που… ήταν πιο άστοχος από ποτέ.

Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο από την αρχή μέχρι το τέλος, όμως ήταν εξαιρετικά άστοχος για τα φετινά του δεδομένα καθώς έφτασε τις 10 τελικές χωρίς καμία από αυτή να είναι στην εστία.

Βέβαια σε αυτές βρισκόταν και δύο δοκάρια, αλλά και ένα άστοχο πλασέ του Μπράντον Τόμας από πλεονεκτικότατο σημείο. Το πρώτο ήρθε στο 5ο λεπτό μετά από σουτ του Μπράντον Τόμας μέσα από την περιοχή, με τη φάση να μην τελειώνει εκεί αφού ο Σάστρε αστόχησε σε κενή εστία στο ριμπάουντ.

Στο 21′ ο Τάισον έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να περνάει άουτ. Η επόμενη μεγάλη φάση άργησε να έρθει για τον ΠΑΟΚ, αν και η πίεση στον Ατρόμητο ήταν ασφυκτική.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Οζντόεφ σκόραρε με το κεφάλι από εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς, όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω… VAR. Η φάση εξετάστηκε για αρκετά λεπτά και εμφανίστηκε μια εικόνα που δεν πείθει ότι όντως υπήρξε οφσάιντ.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τελική προσπάθεια στο 66′, η οποία μάλιστα δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι. Νωρίτερα στο δεύτερο μέρος ο Μπράντον Τόμας είχε χάση μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τον Δικέφαλο, παίρνοντας την μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από ωραία ομαδική συνεργασία και πλασάροντας άουτ.

Λίγο μετά τη μία ώρα παιχνιδιού πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Κωνσταντέλιας και Σαμάτα, ενώ περίπου 10 λεπτά αργότερα ο Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι και τον Ντεσπόντοφ.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι πιεστικός αλλά όσο περνούσαν τα λεπτά οι Περιστεριώτες έβγαζαν πιο εύκολα άμυνες και ο Τσιντώντας δεν απειλούταν ιδιαίτερα.

Τελικά μεγάλος ήρωας για τον ΠΑΟΚ έγινε ένας άνθρωπος που ήρθε επίσης από τον πάγκο στο 77′. Ο Σβαμπ μετά από εκτέλεση κόρνερ με πάσα και γέμισμα, βρέθηκε από τις κόντρες μέσα στην περιοχή και… εκτέλεσε τον Τσιντώτα για το 0-1 στο 89′. Μάλιστα στις καθυστερήσεις οι Ασπρόμαυροι έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα με τον Γιάννη Κωνσταντέλια να εκμεταλλεύεται τη λάθος έξοδο και απομάκρυνση του Τσιντώτα και να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ από μεγάλη απόσταση για το τελικό 0-2.

Σκόρερ: 89′ Σβαμπ, 90+3′ Κωνσταντέλιας

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: 45+4′ Ασεβέδο, 69′ Τσακμάκης, 85′ Φριντζόνσον / 45+6′ Τόμας, 90+1′ Μεϊτέ, 90+5′ Κουλιεράκης

Ατρόμητος (Ίλιτς): Τσιντώντας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (68′ Φριντζόνσον) Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (61′ Γκονζάλες), Ρομπάϊγ (76′ Κούεν), Βέργος (77′ Αντζιέλσκι), Ντιρκς (61′ Βαλένσια)

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (77′ Σβαμπ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς (71′ Ντεσπόντοφ), Τάισον, Μουργκ (60′ Κωνσταντέλιας), Μπράντον Τόμας (60′ Σαμάτα)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς