19.7 C
Athens

Φενέρμπαχτσε: Ο ηγετικός Φρεντ κόντρα στην Τράμπζονσπορ και το αήττητο σερί στην Τουρκία

Μπορεί τα σοβαρά επεισόδια να στιγμάτισαν το παιχνίδι με την Τράμπζονσπορ, ωστόσο η Φενέρμπαχτσε διεύρυνε το τρομερό αήττητο σερί της στην Τουρκία και συνέχισε την καταδίωξη της Γαλατά για το πρώτο πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια - Η ηγετική εμφάνιση του Φρεντ που έπαιξε και για τον Σιμάνσκι

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από άγρια επεισόδια και απίστευτες σκηνές στο φινάλε, η Φενέρμπαχτσε κρατάει ότι κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Τραπεζούντα και να συνεχίσει την καταδίωξη της Γαλατάσαραϊ στη μάχη του τίτλου στην Τουρκία.

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Τράμπζονσπορ και Φενέρμπαχτσε θα το θυμούνται όλοι για τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στο τέλος της αναμέτρησης, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να επιτίθονται ακόμη και με μαχαιριά στους ποδοσφαιριστές της Φενέρ.

Σοκ στην Τραπεζούντα: Κινδύνευσε η ζωή των παικτών της Φενέρ, με μαχαίρια η επίθεση των οπαδών της Τράμπζονσπορ!

 

Ωστόσο πριν τις άσχημες αυτές εικόνες υπήρχε το αγωνιστικό κομμάτι, όπου η αντίπαλος του Ολυμπιακού στα προημιτελικά του Conference League έκανε τη δουλειά της και έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες στο τουρκικό πρωτάθλημα.

Κάπως έτσι παρέμεινε στο -2 από την πρώτη στη βαθμολογία Γαλατάσαραϊ, διευρύνοντας μάλιστα το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα που φτάνει πια τους 19 αγώνες. Συγκεκριμένα η τελευταία ήττα της Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία ήρθε στις 4 Νοεμβρίου και μάλιστα από την Τράμπζονσπορ, που αυτή τη φορά δεν κατάφερε να τη σταματήσει.

Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε ο Μπατσουαγί να γίνει ήρωας στο 87′, ωστόσο τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα αν η Φενέρμπαχτσε διαχειριζόταν το προβάδισμα δύο τερμάτων που πήρε με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φρεντ, ο οποίος έκανε ένα καταπληκτικό παιχνίδι.

Ο Βραζιλιάνος χαφ πέτυχε τα δύο γκολ της ομάδας του και θα μπορούσε να προσθέσει στο ενεργητικό του και ασίστ, αφού έβγαλε μία πάσα κλειδί που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του.

Από εκεί και πέρα είχε 46 επαφές με την μπάλα και ήταν σχεδόν αλάνθαστος, καθώς μέτρησε 31/37 επιτυχημένες μεταβιβάσεις (87%). Επιπλέον κέρδισε 4 από τις 8 μονομαχίες που έδωσε και είχε 2 επιτυχημένα τάκλιν.

Κάπως έτσι ήταν βαρόμετρο στο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε με την Τράμπζονσπορ και έπαιξε και για τον παρτενέρ του στα χαφ, Σεμπαστιάν Σιμάνσκι, ο οποίος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές στο παιχνίδι της ομάδας όμως την περασμένη Κυριακή δεν βρέθηκε και στην καλύτερη του μέρα.

Φενέρμπαχτσε: Μια επιθετική μηχανή που χτίστηκε ορθολογικά το καλοκαίρι και απειλεί τον Ολυμπιακό

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς