22.9 C
Athens

Το αδιανόητο κοινό στατιστικό στοιχείο των αλάνθαστων Τσικίνιο και Όρτα στη ρεβάνς της Βουδαπέστης

Δεν υπάρχουν αυτά που έκαναν συνδυαστικά οι δύο Πορτογάλοι στο κέντρο του Ολυμπιακού στον δεύτερο αγώνα με τη Φερεντσβάρος, με τον Μεντιλίμπαρ να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση

Ο Ολυμπιακός απέδειξε και στη ρεβάνς της Βουδαπέστης ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Φερεντσβάρος και με μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση πήρε την πρόκριση για τη φάση των «16» του Conference League και συνεχίζει να ονειρεύεται.

Ο Αντρέ Όρτα ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της ομάδας του Μεντιλίμπαρ όντας ξανά καταλυτικός στον χώρο του κέντρου «καταπίνοντας» πολλά χιλιόμετρα, με τον Πορτογάλο χαφ να δηλώνει μετά το ματς πως ήρθε επιτέλους η ώρα για λίγη ξεκούραση για τον ίδιο και για τους συμπαίκτες του, ενώ μίλησε και για την ιδιαίτερη χημεία του με τον Τσικίνιο.

Βέβαια, όταν μιλούσε για χημεία φανταζόμαστε ότι δεν γνώριζε ούτε ο ίδιος ότι το βράδυ της Πέμπτης στα στενά του Δούναβη οι δύο Πορτογάλοι το… τερμάτισαν, το πήγαν σε άλλο level!

Τι εννοούμε με αυτό; Τσικίνιο και Όρτα στα 89 και 74 λεπτά αντίστοιχα που αγωνίστηκαν στην «Groupama Arena» είχαν ακριβώς το ίδιο νούμερο ενεργειών με την μπάλα στα πόδια (65) αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Παράλληλα, είχαν το άκρως εντυπωσιακό κοινό στατιστικό του 91% στις εύστοχες μεταβιβάσεις με ακριβώς τις ίδιες πάσες (42/46)!

Απίστευτο κι όμως… πορτογαλικό, με τους Τσικίνιο και Όρτα, σε συνδυασμό με τον ανεβασμένο και ακούραστο Έσε να ανεβάζουν επίπεδο το κέντρο του Ολυμπιακού, στο οποίο εστιάζει αρκετά ο Μεντιλίμπαρ.

«Η μεγάλη εβδομάδα του Μεντιλίμπαρ»: Η AS αποθεώνει τον Βάσκο τεχνικό για το 3/3 στον πάγκο του Ολυμπιακού

Οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν την «αγία τριάδα» τους στα χαφ και μόνο καλύτερες μέρες μπορούν να περιμένουν, σε μία βάσκικη ποδοσφαιρική εξίσωση με φόντο το όνειρο στο Conference League και την επιστροφή στους τίτλους στην Ελλάδα. In Mendilibar they trust.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς