22.1 C
Athens

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 0-1: Ο Μεντιλίμπαρ τους «έπνιξε» στον Δούναβη! (vid)

Ο εκπληκτικός Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ πέταξε τους Ούγγρους στον Δούναβη σε μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές εμφανίσεις του τα τελευταία χρόνια - Απίθανη η τριάδα Τσικίνιο - Όρτα - Έσε στον άξονα, με τους Ερυθρόλευκους να πνίγουν τους Ούγγρους στο μισό γήπεδο από το πρώτο δευτερόλεπτο και να αδικούνται από το φτωχό 0-1

Δικαίωση και πρόκριση για τον μεταμορφωμένο και εντυπωσιακό Ολυμπιακό! Η τέλεια πρώτη εβδομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά την τεσσάρα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ και τη νίκη με τη Φερεντσβάρος έκλεισε με πρόκριση επί των Ούγγρων! Οι Ερυθρόλευκοι πήραν το διπλό στη Βουδαπέστη (0-1) και εξασφάλισαν την παρουσία τους στη φάση των «16» του Conference League και έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν σε όλο και καλύτερες μέρες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

 

Ο Βάσκος προπονητής παρουσίασε ξανά μια ομάδα που ήξερε τι θέλει μέσα στο γήπεδο και πώς να πάρει και μάλιστα… σβηστά την πρόκριση στη Βουδαπέστη, εκεί όπου πέρσι ο Ισπανός κατέκτησε το Europa League με τη Σεβίλλη.

Τσικίνιο και Όρτα ήταν μαγικοί στη μεσαία γραμμή με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα και να δημιουργεί φάσεις χωρίς να απειλείται σε κανένα σημείο του αγώνα από μια Φερεντσβάρος που έπαιζε τα ρέστα της. Έπεσε όμως πάνω στους πολύ ψυχωμένους Ερυθρόλευκους που ήξεραν τι πρέπει να κάνουν για να κρατήσουν ξανά το μηδέν και με συνολικό σκορ 0-2 να περάσουν στην επόμενη φάση.

Οι επτά πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στη φάση των «16» του Conference

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός επέβαλε τον ρυθμό του στο γήπεδο και από το 15′ άρχισε να δημιουργεί πολλές και σημαντικές ευκαιρίες. Ο Όρτα κρατούσε και άνοιγε σωστά το παιχνίδι μαζί με τον Τσικίνιο, την ώρα που ο Έσε έκανε τη… βρώμικη δουλειά.

Οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν πολλά κόρνερ, δεν σταμάτησαν να πιέζουν ψηλά και να δημιουργούν ευκαιρίες. Eλ Κααμπί και Ρέτσος απείλησαν από… αέρος και μετά το 35′ χάθηκαν μοναδικές ευκαιρίες.

Ο Τσικίνιο έκλεψε μπάλα και έδωσε στον Όρτα που άνοιξε με μαγική μπαλιά διαγώνια στον Φορτούνη που όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 38′. Ένα λεπτό αργότερα, ο Αμπού Φανί γύρισε άσχημα προς τα πίσω την μπάλα, ο Ποντένσε έγινε κάτοχος της μπάλας ανάμεσα στους Μαέ και Σισέ αλλά ο Πορτογάλος αστόχησε στη μεγαλύτερη φάση του αγώνα!

 

Η δικαίωση της πίεσης ήρθε στο 44ο λεπτό. Ο Ποντένσε γέμισε από τα αριστερά και ο Ελ Κααμπί έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο απλωμένο χέρι του Μαέ. Ο Τουρπέν τσέκαρε τη φάση στο VAR και υπέδειξε το πέναλτι με το οποίο ο Ελ Κααμπί έκανε το 0-1 στο 45′ και… έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων.

 

Ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους με την είσοδο των Πέσιτς και Μακρέτσκις αλλά η ομάδα του κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Κάποια κόρνερ που κέρδισαν οι Ούγγροι πέρασαν ανεκμετάλλευτα στις εκτελέσεις του Αμπού Φανί, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση και να έχει ένα καλό πλασέ του Φορτούνη στο 52′ και μια τρομερή προσπάθεια του Ποντένσε που προσπάθησε με απίθανη ραμπόνα να κρεμάσει τον Ντίμπους που πρόλαβε να απομακρύνει σε κόρνερ.

Οι Πειραιώτες στους κενούς χώρους έψαχναν το γκολ και θα μπορούσαν να το έχουν βρει στην αντεπίθεση αλλά στο 83′ το διαγώνιο σουτ του Γιόβετιτς απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Ντίμπους. Στο 88′ μάλιστα ο Ούγγρος σταμάτησε και τον Τσικίνιο από πλάγια θέση με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση στους «16».

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 [Συνολικό σκορ: 0-2]

 

Γήπεδο: Groupama Arena

Σκόρερ: 45′ πεν. Ελ Κααμπί

Διαιτητής: Τουρπέν (ΓΑΛ)

Κίτρινες: Βάργκα, Αμπού Φανί / –

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Ντίμπους, Γουίνγκο (46′ Μακρέτσκις), Σισέ, Μαέ, Τσίβιτς (67′ Ραμίρες), Μαϊγκά, Αμπού Φανί, Μαρκίνιος (85′ λ. τρ. Κατόνα), Ζαχαρίασεν (67′ Μπεν Ρομντάν), Βάργκα, Κόντρο (46′ Πέσιτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Όρτα (74′ Μασούρας), Τσικίνιο (90′ Καρβάλιο), Φορτούνης (74′ Ιμπόρα), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (79′ Γιόβετιτς)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς