22.4 C
Athens

Άρης: Αυτή είναι η πρόταση στον Μορόν και οι πρώτες σκέψεις του παίκτη – Τι ισχύει με Βίντρα

Η οικονομική υπέρβαση του Θ. Καρυπίδη για την περίπτωση του 29χρονου Ισπανού φορ, οι ισπανικές πληροφορίες για το «θέλω» του Μορόν και το κεφάλαιο Βίντρα που ακόμα δεν έχει κλείσει για τον Άρη

Ο Άρης ψάχνει έναν φορ περιοχής, τον «killer» που εδώ και χρόνια δεν μπορεί να βρει, παρότι έχει δαπανήσει αρκετά χρήματα για επιθετικούς με καλό βιογραφικό, με τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα να έχει ως πρώτο στη λίστα του τον Ισπανό στράικερ, Λορέν Μορόν, που ανήκει στη Ρεάλ Μπέτις.

Αυτός είναι ο φορ από τη La Liga που είχε προαναγγείλει με δηλώσεις του από την περασμένη Δευτέρα ο Κροάτης τεχνικός διευθυντής των Κιτρίνων, μία πολύ καλή περίπτωση για τη γραμμή κρούσης του Άρη, που όμως ακόμη δεν έχει μπει στην τελική της ευθεία.

Σε επαφές με την Μπέτις για την απόκτηση του Λορέν Μορόν ο Άρης

Όταν μιλάμε για έναν φορ με τα χαρακτηριστικά και το βιογραφικό του Μορόν, οι διαπραγματεύσεις αυτομάτως γίνονται «σκληρές» και πολλές φορές «ακατάλληλες» για μία ομάδα της Super League. Ο Άρης είναι ξεκάθαρο ότι στην παρούσα φάση δεν είναι σε θέση να δώσει συμβόλαιο του ενός εκατομμυρίου και βάλε αποκλειστικά για έναν ποδοσφαιριστή, ειδικότερα με το φετινό του «άνοιγμα» στο μεταγραφικό παζάρι, όπου ήδη έχει ανακοινώσει συμφωνίες με 8 ποδοσφαιριστές κι έπονται -τουλάχιστον- άλλοι τέσσερις!

Το «κασέ» του Μορόν ανέρχεται στο 1,1 εκατομμύριο / χρόνο, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν συμφωνήσει μεν με την Μπέτις, που δεν υπολογίζει στον 29χρονο φορ για τη νέα σεζόν και ψάχνει τρόπο να αποδεσμευθεί από το συμβόλαιό του, το οποίο λήγει το 2024, αλλά να αναζητούν ακόμα την ιδανική «φόρμουλα συνεργασίας» με την πλευρά του παίκτη, σε μία υπόθεση που θυμίζει κατά πολύ την περσινή με τον Σάντι Μίνα.

Με μία σημαντική διαφορά: πληροφορίες του athlosnews από την Ισπανία αναφέρουν ότι ο Μορόν δεν αποκλείει, αλλά ούτε και «σνομπάρει» το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ελληνική ομάδα, ωστόσο έχει στα χέρια του προτάσεις και από ισπανικές ομάδες -κυρίως της Segunda- που τού βάζουν δεύτερες σκέψεις για το άμεσο μέλλον του, αφού δείχνει μία μικρή προτίμηση να συνεχίσει στα ισπανικά γήπεδα κι ενώ έγινε η ανατροπή και συμπεριλήφθηκε από το… παράθυρο στην αποστολή για την καλοκαιρινή προετοιμασία των Βερδιμπλάνκος.

Βέβαια, το ευρωπαϊκό μονοπάτι που τού προσφέρεται μέσω του Άρη και του Conference League αποτελεί έναν καλό λόγο ώστε να ετοιμάσει τελικά βαλίτσες για τη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης γνωρίζει πως θα έχει βασικό ρόλο σε μία ομάδα που ψάχνει διακαώς φορ περιοχής κι όχι έναν ακόμη… Αμπουμπακάρ Καμαρά.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στην εξαιρετικά πιθανή περίπτωση που ο Άρης τελικώς προχωρήσει στο τελικό στάδιο των επαφών για να «ντύσει» στα κιτρινόμαυρα τον Μορόν για τα επόμενα δύο χρόνια, τότε θα πρόκειται για μία πραγματική οικονομική υπέρβαση από πλευράς Θ. Καρυπίδη, που όπως και στην περίπτωση Μανού Γκαρθία, θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να δώσει στον Ισπανό στράικερ το πιο ακριβό συμβόλαιο -μακράν του δευτέρου- επί εποχής του στην διοικητική ηγεσία των Κιτρίνων.

Στο σενάριο που δεν βρεθεί τρόπος να μείνει από φέτος ελεύθερος από την Μπέτις, ο Άρης θα προτείνει τον μονοετή δανεισμό του Μορόν με οψιόν μεταγραφής στα 1,8 εκατομμύρια από το επόμενο καλοκαίρι, η οποία θα ενεργοποιηθεί μόνο αν οι δύο πλευρές μείνουν ικανοποιημένες από τη συνεργασία τους.

ΤΟ «ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΙΝΤΡΑ» ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ

Όπως είχε αποκαλύψει ο ΑΘΛΟΣ από τις αρχές Ιουνίου, ο Ματέι Βίντρα αποτελούσε εδώ και μέρες -αν όχι μήνες- την πρώτη επιλογή του Άρη για τη θέση του φορ. Ωστόσο, όσο το ζήτημα της αποδέσμευσής του από την Βικτόρια Πλζεν δεν προχωρούσε, ο Παλίκουτσα αποφάσισε να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και κατέληξε στην επιλογή Μορόν, ο οποίος κρίθηκε ως μία πιο έτοιμη λύση, αφού ο Τσέχος στράικερ προέρχεται από έναν σοβαρό τραυματισμό και η αλήθεια είναι πως δεν εντυπωσίασε στο εξάμηνο της δεύτερης θητείας του στην Τσεχία με τα χρώματα της Πλζεν.

Είναι ξεκάθαρο ότι εφόσον προχωρήσει η περίπτωση Μορόν τότε θα «καεί» εντελώς αυτή του Βίντρα, αλλά για την ώρα κι όσο το μέλλον του Γκρέι στο «Κλ. Βικελίδης» παραμένει χλωμό, ο πολύπειρος Τσέχος επιθετικός βρίσκεται ακόμα στη λίστα των Θεσσαλονικέων για την ενίσχυση στην επίθεση με έναν σημαντικό αστερίσκο και μερικές… δεύτερες σκέψεις.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς