17.6 C
Athens

Ο Άρης έχει έτοιμο τον αντικαταστάτη του Μαζικού και φουλάρει για Βίντρα

Οι Κίτρινοι προχώρησαν άμεσα τις επαφές για τον αντικαταστάτη του Μαζικού και εστιάζουν στην ιδιαίτερη περίπτωση του 31χρονου Τσέχου φορ για την ενίσχυση στη γραμμή κρούσης

Ο Μπράντλεϊ Μαζικού βρίσκεται ήδη στην Ελβετία όπου υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Σερβέτ και ο Άρης δείχνει καλά αντανακλαστικά έχοντας έτοιμο τον αντικαταστάτη του Κονγκολέζου ακραίου αμυντικού.

Πιο συγκεκριμένα οι Κίτρινοι, έχοντας κατά νου εδώ και μέρες τις προχωρημένες επαφές με τη Σερβέτ, προχώρησαν τις συζητήσεις για την εύρεση ενός βασικού αριστερού μπακ ενόψει της νέας σεζόν, με τις πληροφορίες του ΑΘΛΟΥ να αναφέρουν ότι αυτός έχει ήδη βρεθεί και αναμένεται να αποτελέσει την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή των Θεσσαλονικέων.

Από το περιβάλλον στην Αλκμήνης δεν βγαίνουν πολλά προς τα έξω, ωστόσο πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί σε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και αποτέλεσε μεταγραφικό στόχο του Άρη και το περσινό καλοκαίρι.

Το ποσό που εξασφάλισαν οι Θεσσαλονικείς από την πώληση του Μαζικού αγγίζει τις 450.000 ευρώ, χρήματα που πάντως θα δαπανηθούν αμέσως για την απόκτηση του νέου αριστερού μπακ.

Σε ο, τι αφορά το κεφάλαιο “κεντρικός επιθετικός”, ο Άρης ρίχνει όλη του την προσοχή στην υπόθεση Ματέι Βίντρα.

Ο 31χρονος Τσέχος φορ βρίσκεται από τον χειμώνα ξανά στην Βικτόρια Πλζεν, παρά τις προχωρημένες επαφές του με τον Άρη από τον Γενάρη. Οι Θεσσαλονικείς είχαν προτιμήσει τότε τη λύση του Αμπουμπακάρ Καμαρά, που δεν “έπιασε” στην επιστροφή του κι αποχωρεί από το Χαριλάου, ωστόσο είχαν διασφαλίσει τη δυνατότητα να επανέλθουν για τον Βίντρα από το καλοκαίρι. Ώπερ κι έγινε.

Ο Τσέχος διεθνής υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2025 με την Πλζεν, αλλά υπάρχει ένας ειδικός όρος στη συμφωνία που τού επιτρέπει να διαπραγματευτεί με όποια ομάδα τον προσεγγίσει για το διάστημα μέχρι να εξαντληθεί το συμβόλαιό του στον τσέχικο σύλλογο, γεγονός που άνοιξε τον δρόμο των νέων επαφών στους Θεσσαλονικείς.

Μάλιστα, αυτό ήταν γνωστό από τον περασμένο χειμώνα, με τον Άρη να δείχνει άμεσα με το τέλος της σεζόν ότι ενδιαφέρεται ακόμα… ζεστά για τον Βίντρα, που όπως αναφέρουν στην Τσεχία δεν αποτελεί πρώτη επιλογή της Πλζεν ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ο Βίντρα θέλει να παίζει έχοντας ξεπεράσει πλέον τον τραυματισμό του, είναι θετικός στο ενδεχόμενο μετακίνησής του στον Άρη και πλέον περιμένει τις τελικές διαπραγματεύσεις των δύο ομάδων όντας με τη βαλίτσα στο χέρι.

Από την πλευρά των Κιτρίνων, πρόθεση τους είναι να αποκτηθεί ο παίκτης αρχικά με τη μορφή δανεισμού, αλλά και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι, αυτό του 2024.

Η περίπτωση του δεν είναι εύκολη, καθώς η Πλζεν αναζητά το κατάλληλο deal ώστε να εξασφαλίσει άμεσα χρήματα για τον αντικαταστάτη του, με τον Άρη να κινείται υπομονετικά αλλά και με αντίπαλο τον χρόνο, που πιέζει τις καταστάσεις με φόντο την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς