15 C
Athens

Άρης: Οι Έλληνες που έχει ξεχωρίσει ο Παλίκουτσα κι η αλήθεια για Πάλμα και Ρέιντζερς

Οι Κίτρινοι αναζητούν την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου του ρόστερ τους και πάνω σε αυτό τον άξονα έχουν τικάρει 2-3 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών από τη Super League που ξεχώρισαν φέτος - Ποια τα δεδομένα για το μέλλον του Πάλμα στο Χαριλάου

Ο Άρης μπαίνει στη νέα εποχή του, όπου θα αλλάξουν πολλά τόσο στο κομμάτι της διοίκησης όσο και στο αγωνιστικό.

Με τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα να κάνει πλέον κουμάντο στο αγωνιστικό οργανόγραμμα οι Θεσσαλονικείς θέλουν να τρέξουν άμεσα όλα τα ανοιχτά ζητήματα του ρόστερ ώστε να μην αργήσουν, όπως έγινε πέρυσι, στο κομμάτι της προετοιμασίας, με παίκτες που δεν  υπολογίζονται να ετοιμάζουν ήδη βαλίτσες και άλλους να κλείνουν εισιτήρια για Θεσσαλονίκη.

Στο διά ταύτα, όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο κείμενο, πρόθεση των Κιτρίνων είναι η… ελληνική ενίσχυση του ρόστερ, με τον Σιαμπάνη να είναι κοντά στην ανανέωση, όντας ο μόνος Έλληνας με ενεργό ρόλο στην ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι ο Κοσμάς Τσιλιανίδης, όπως είχε γράψει ο ΑΘΛΟΣ, είναι μια περίπτωση που απασχολεί, ωστόσο για την ώρα κολλάει με τον παίκτη να αποχωρεί μεν από τον ΟΦΗ αλλά να μην έχει βρει ακόμη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Δεδομένα, το όνομά του βρίσκεται στο μπλοκάκι του Παλίκουτσα και μένει να φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα αν θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, στο τραπέζι στην Αλκμήνης έχουν πέσει επίσης τα ονόματα των Πήλιου, Καραχάλιου (ΠΑΣ) και Νίκα (Λεβαδειακός) από Έλληνες ποδοσφαιριστές, με τον τελευταίο πάντως (Νίκας) να είναι πιο κοντά σε συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.

Οι παραπάνω περιπτώσεις βρίσκονται στα ραντάρ των Θεσσαλονικέων τον τελευταίο μήνα και αποτελούν λύσεις μέσω… Super League γι’ αυτό που μοιάζει απαραίτητο ενόψει της επόμενης σεζόν: να αυξηθούν οι Έλληνες του ρόστερ και μάλιστα σε θέσεις που η ομάδα υστερεί.

Για τα σενάρια που θέλουν τον Άρη να ενδιαφέρεται για τον Νίκο Καρέλη, σημειώνεται ότι αυτό για την ώρα δεν προκύπτει από πουθενά, αν και ο Θόδωρος Καρυπίδης τον έχει σε υψηλή εκτίμηση και είχε έρθει σε επικοινωνία μαζί του λίγο πριν κλείσει στον Παναιτωλικό. Αυτό από μόνο του κάτι δείχνει…

Σε ο, τι αφορά τώρα το μεταγραφικό σίριαλ με πρωταγωνιστή τον πολυπόθητο Λουίς Πάλμα και τη Ρέιντζερς, η αλήθεια διαφέρει από αυτή που παρουσιάζουν στη Σκωτία.

Ο νεαρός άσος από την Ονδούρα τονίζει ότι ακόμα είναι αφοσιωμένος στον Άρη, ωστόσο τα τηλεφωνήματα στο γραφείο του ατζέντη του δεν σταματούν να χτυπούν. Οι Μπλε της Γλασκώβης έχουν καταθέσει ήδη πρόταση στον Άρη για τον παίκτη, όμως τα 3 εκατομμύρια ευρώ που προσφέρουν δεν ικανοποιούν τον Θ. Καρυπίδη, που έχει θέσει ως αρχική τιμή πώλησης του παίκτη τα πέντε εκατομμύρια.

Ο Πάλμα θα αποτελέσει πώληση – ρεκόρ για τον Άρη, εκτός κι αν…

Αυτό το ποσό για την ώρα δεν έχει προσεγγιστεί από καμία άλλη ομάδα, με τις επαφές να είναι συνεχείς, αλλά τις επίσημες προτάσεις ελάχιστες. Από πλευράς Άρη ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται να… ξεπουλήσουν τον MVP της σεζόν που μας πέρασε, επιμένουν στα 5 εκατ. ευρώ και θα δείχνουν την πρόθεση να σεβαστούν την επιθυμία του 24χρονου επιθετικού για το βήμα παραπάνω.

Μπορεί στη Σκωτία να γράφουν ότι η Ρέιντζερς έχει σταματήσει να παρακολουθεί τον Πάλμα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με την ομάδα του Μάικλ Μπιλ να αναμένεται να επανέλθει με βελτιωμένη προσφορά μέσα στον Ιούνιο.

Μέχρι τότε βέβαια οι μνηστήρες συνεχώς θα αυξάνονται, όπως και η πίεση στην πλευρά του Πάλμα, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του βλέπει το όνομά του να “παίζει” παντού και τη χρηματιστηριακή του αξία όλο ν’ ανεβαίνει.

Γεγονός που δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του στο Χαριλάου για τουλάχιστον μια ακόμη σεζόν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς