22.6 C
Athens

Άρης: Ο Καρυπίδης το σκέφτηκε για Τερζή, αλλά πλέον προχωρά τις επαφές για τον επόμενο προπονητή

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται ξανά να αλλάξουν σελίδα στην τεχνική τους ηγεσία και ήδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές για την εύρεση της κατάλληλης επιλογής: Οι αγορές που «σκανάρουν» Καρυπίδης και Παλίκουτσα, ο Μάντζιος και οι αρχικές σκέψεις για Τερζή

Ο Άρης βλέπει άλλη μία σεζόν του να έχει αποκτήσει αρνητική χροιά πριν καν την ολοκλήρωσή της και το να παλεύει για την 5η θέση με τον Βόλο όντας στο -19 από τον 4ο ΠΑΟΚ, μόνο κολακευτική πραγματικότητα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι Κίτρινοι έκαναν πολλά λάθη, τα οποία πλήρωσαν ως επί το πλείστον μέχρι τώρα στη χρονιά που ακόμα διανύουμε, με τον Άλαν Πάρντιου να περνά και να μην… ακουμπά από τη Θεσσαλονίκη, όπως έγινε και με τον Χερμάν Μπούργος σε ανάλογο χρονικό σημείο της σεζόν 2021/22.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Θόδωρος Καρυπίδης, είναι αυτός που σχεδόν εσκεμμένα παίρνει πάνω του όλη την ευθύνη. Λέμε «εσκεμμένα» καθώς η ανύπαρκτη στελέχωση των Θεσσαλονικέων σε κομβικές θέσεις της διοίκησης, έστρεφαν πάντα όλα τα (δικαιολογημένα) παράπονα προς το δικό του μέρος. Πλέον, τουλάχιστον, μπορεί να τα μοιράζεται με τον Ρόμπερτ Παλίκουτσα, που πάντως είναι πολύ νωρίς για να κριθεί…

Στο διά ταύτα, οι Κίτρινοι οφείλουν αυτή τη φορά να διδαχθούν τα όσα τους «έδειξε» ο αγωνιστικός χώρος αλλά και το περιβάλλον γύρω απ’ αυτόν κι αφού εξασφαλίσουν τον μίνιμουμ στόχο -με βάση τα όσα είχαν ακουστεί πριν την έναρξη της σεζόν- της 5ης θέσης, θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα την εκκαθάριση/ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Το μυαλό των παικτών πρέπει να είναι στο σήμερα, οι διοικούντες, όμως, έχουν το ελεύθερο να σκέφτονται και πιο μακροπρόθεσμα και πάνω σε αυτό τον άξονα ο Καρυπίδης εξετάζει ήδη, μαζί με τον Παλίκουτσα, την ατζέντα για τον επόμενο προπονητή.

Η αλήθεια είναι ότι ο Τόλης Τερζής ήταν και εξακολουθεί να είναι «παρών» στα δύσκολα. Ωστόσο, στον Άρη θεωρούν ότι η ομάδα πρέπει να ξεκινήσει από το «μηδέν» το ερχόμενο καλοκαίρι, βασισμένη σε μία νέα αρχή, με καινούργιο πλάνο, άλλες ιδέες κι έναν προπονητή που θα «κολλάει» με τα χαρακτηριστικά του συλλόγου. Μπορεί ο Θ. Καρυπίδης να έχει σε υψηλή εκτίμηση τον Τερζή, αλλά γνωρίζει και ο ίδιος ότι αν ο Άρης θέλει να διορθώσει τα φετινά κακώς κείμενα και από τη νέα χρονιά να μπει δυνατά στην διεκδίκηση των εγχώριων στόχων, οφείλει να αλλάξει σελίδα. Κι όχι μόνο στον πάγκο του…

Για αρχή, στις πρώτες μέρες μετά την απομάκρυνση του Πάρντιου, κι ενώ η ομάδα έβγαζε τουλάχιστον ψυχή κι ένα πιο ορθολογικό πλάνο στο χορτάρι επί Τερζή, υπήρχε η σκέψη από πλευράς διοίκησης να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στον Έλληνα τεχνικό ενόψει της νέας σεζόν.

Ωστόσο, αυτό το σενάριο όλο κι απομακρύνεται από το μυαλό του αφεντικού του Άρη, που σύμφωνα με πληροφορίες, «σκανάρει» ήδη την αγορά των προπονητών (ελεύθερων και μη) πάντα σε συνεννόηση με τους άμεσους συνεργάτες του.

Η αγορά της Ιβηρικής (Ισπανία, Πορτογαλία) είναι αυτή, που για την ώρα, «παίζει» πιο δυνατά στις επαφές των ανθρώπων του Άρη, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις προπονητών και από την Λατινική Αμερική που έχουν κερδίσει θέση στο «κιτρινόμαυρο» μπλοκάκι.

Βέβαια, όλα αυτά παραμένουν ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο, με τον Άρη δεδομένα να «κλείνει» τη σεζόν με Τερζή.

Όσον αφορά τα σενάρια περί επιστροφής Μάντζιου, αυτά για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται από καμία πλευρά, αν και η επιλογή Έλληνα τεχνικού με εμπειρία στη Super League δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αποκλείεται…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς