24 C
Athens

Ο Πάλμα θα αποτελέσει πώληση – ρεκόρ για τον Άρη, εκτός κι αν…

Ο πολυπόθητος άσος από την Ονδούρα και οι ομάδες που τον διεκδικούν, το κερδισμένο στοίχημα του Θ. Καρυπίδη για ένα ιστορικό deal κι ένα υστερόγραφο για την αδιάφορη στάση των Θεσσαλονικέων στο προμελετημένο έγκλημα του ορισμού Φωτιά - Διαμαντόπουλου στο ματς με την ΑΕΚ

Ο Λουίς Πάλμα πολιορκείται από τις ομάδες ελίτ του Βελγίου (Άντερλεχτ, Μπριζ, Γάνδη) και τη Ρέιντζερς κι αυτό είναι δεδομένο. Ωστόσο, στην πολύκροτη υπόθεση της επικείμενης πώλησής του από τον Άρη υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο αλλά κι ένα απαράβατο «πρέπει» του Θόδωρου Καρυπίδη.

Ο παίκτης αναζητά το κάτι παραπάνω, οι Θεσσαλονικείς δεν πρόκειται να τον δώσουν για ένα ποσό κάτω των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και στην Αλκμήνης έχουν βρει ήδη το μεταγραφικό σίριαλ της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου…

Ο Πάλμα (και) φέτος τα κάνει όλα για τον Άρη. Μπορεί να πέρασε μια περίοδο λειψανδρίας μετά τα Χριστούγεννα, αλλά στα πλέι οφ έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό, άφησε πίσω του τα μικροπροβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπώρησαν και συνεχίζει σταθερά να ανεβάζει την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Είναι ενδεικτικό ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο το Transfermarkt τον κοστολογεί με 1,8 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που τον ίδιο καιρό πέρυσι η αξία του ήταν στα 500.000€. Ο άσος από την Ονδούρα έχει όλο το πακέτο, εκτελεί το ίδιο καλά και με τα δύο πόδια και αποτελεί παίκτη – επένδυση, με τον Άρη να έχει το αβαντάζ ότι τον πίστεψε πρώτος. Αυτή ήταν η κίνηση – ματ του Θ. Καρυπίδη στην οποία “πατάει” ώστε να εξασφαλίσει ένα deal που όμοιό του δεν έχει υπάρξει χρονικά σε επίπεδο πωλήσεων για τους Κίτρινους της Θεσσαλονίκης.

Μπορεί τα 4,5 εκατομμύρια να ακούγονται πολλά για έναν παίκτη που τώρα χτίζει τον ποδοσφαιρικό του εγωισμό και έχει ελάχιστη εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά τουλάχιστον τρεις ιστορικές ομάδες δείχνουν πρόθυμες να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για την υπογραφή του 23χρονου επιθετικού.

Ο Άρης δεν έχει συνηθίσει να πουλάει ακριβά, ούτε να επενδύει στο νέο αίμα. Δεν το κάνει με τα δικά του τα παιδιά και βρέθηκε ένας από την Ονδούρα για να ανοίξει τον δρόμο. Τον βρήκε ο Καρυπίδης, που θα πιστωθεί μέσα σε δύο χρόνια την πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου (Μανού Γκαρθία) και όπως φαίνεται και την πιο μεγάλη πώληση. Όλα αυτά, ακόμα σε θεωρητικό επίπεδο, αφού πέραν του ενδιαφέροντος από τις ομάδες που προαναφέρθηκαν, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

Ούτως ή άλλως, για να υπάρξει, θα πρέπει οι Βέλγοι, οι Σκωτσέζοι ή όποιος άλλος ενδιαφερόμενος προκύψει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς μέχρι τις αρχές Ιούλη οι απαιτήσεις των Θεσσαλονικέων αναμένεται να αυξηθούν. Για κάτω από 4 εκατομμύρια, ούτε λόγος…

ΥΓ. Γράφονται πολλά – για μια ακόμη φορά – περί ενδιαφέροντος των άλλων «μεγάλων» της Super League, ωστόσο η αλήθεια απέχει πολύ από αυτά τα αβάσιμα σενάρια.

Ο Πάλμα θα φύγει από τον Άρη για το κάτι παραπάνω στην Ευρώπη. Αυτή είναι η επιθυμία του, κάτι που σέβονται απόλυτα στο Χαριλάου. Εκτός κι αν συμφωνήσει στο να συνεχίσει τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Γενάρη, τόσο για να αυξήσει κι άλλο την τιμή του όσο και για να κυνηγήσει την διάκριση στην Ευρώπη με τον Άρη μέση του Conference League. Ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες επαφές (και) για αυτό το ενδεχόμενο, με μια μεγάλη αύξηση στις ετήσιες απολαβές του παίκτη, μπόνους επίτευξης συγκεκριμένων στόχων και φυσικά τον ρόλο του ηγέτη της ομάδας, κλείνοντας πλέον σχεδόν δύο χρόνια στο Βικελίδης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο νεαρός άσος δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Άρη μέχρι το 2026 και οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να πατήσουν πάνω σε αυτό.

ΥΓ.2 Είναι μεγάλο επικοινωνιακό (κι όχι μόνο) λάθος της ΠΑΕ Άρης και του ιδιοκτήτη του η στάση που διατηρεί με τους περίεργους ορισμούς στα ματς με την ΑΕΚ στα πλέι οφ. Πρώτα οι… μεθυσμένοι Πολωνοί, τώρα Φωτιάς και Διαμαντόπουλος (είχε διευθύνει και το ματς του πρώτου γύρου στα πλέι οφ ανάμεσα στις δύο ομάδες) σε κάτι που μοιάζει σαν προμελετημένο έγκλημα.

Η αφωνία του Άρη έρχεται σε αντίθεση με την δικαιολογημένη οργή του Παναθηναϊκού, με την ΕΠΟ να κλονίζει για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων (η οποία έχει χαθεί εδώ και καιρό) πολλώ δε μάλλον αυτών του Άρη, που μπορεί να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον στο κυριακάτικο παιχνίδι, είναι όμως ρυθμιστής του τίτλου, ενώ σε όλη τη σεζόν δέχεται τα πυρά του Μπαλτάκου και της Ομοσπονδίας, με σωρεία διαιτητικών λαθών εις βάρος του και παιχνίδια συνωμοσίας εντός κι εκτός γηπέδων.

Καλές οι αντιδράσεις – κυρίως στα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ – αλλά δεν αρκούν. Όσο ο Άρης και η διοικητική του ηγεσία σιωπά σε τέτοιες αποφάσεις, τόσο θα τον εκμεταλλεύονται. Περισσότερα μετά το ματς της Κυριακής, όπου σε αγωνιστικό επίπεδο η ομάδα του Τερζή είναι βέβαιο ότι θα παλέψει με όλα της τα διαθέσιμα όπλα για το τρίποντο γοήτρου και αποδείξεων θέλοντας να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις που την έφεραν σε απόσταση ασφαλείας από τον Βόλο και της εξασφάλισαν την ευρωπαϊκή έξοδο για πέμπτη σερί χρονιά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς