16.6 C
Athens

ΠΑΟΚ: Ο κύκλος του Λουτσέσκου που αρχίζει να κλείνει και τα «γιατί» της νέας ασπρόμαυρης κατάρρευσης

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ έχει χάσει την εμπιστοσύνη των οπαδών και πλέον η κατάσταση θυμίζει καλοκαίρι του 2019, όταν παράτησε τον Δικέφαλο του Βορρά για τα πετροδόλαρα των Σαουδαράβων

Η πορεία του Ραζβάν Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ πέρασε από 40 κύματα, είχε επιτυχίες, αποτυχίες, έκανε τον κύκλο της και ήρθε η ώρα να μπει ένα οριστικό τέλος σε αυτή.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε μακριά από τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γνωρίζοντας την ήττα από την ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Πέρα από την απώλεια του τροπαίου, ο Δικέφαλος έχασε την ευκαιρία να «κλέψει» το εισιτήριο του Europa League μέσα από τα χέρια του Ολυμπιακού και η νέα χρονιά θα τον βρει για ακόμη μία φορά στο Conference League.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν το φινάλε της σεζόν για τους Ασπρόμαυρους και μαζί με αυτό πρέπει να μπει ένα φινάλε στην εποχή Ραζβάν Λουτσέσκου, κάτι που θα κάνει καλό και στις δύο πλευρές.

Εκνευρισμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ περίμεναν την αποστολή στην Τούμπα, έδωσαν εξηγήσεις Γ. Σαββίδης και Γκαγκάτσης

Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία του ΠΑΟΚ, καθώς τον οδήγησε στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, δύο κυπέλλων, αλλά και στο πρώτο και μοναδικό νταμπλ στην ιστορία του.

Τα πράγματα ωστόσο άλλαξαν μετά την επιστροφή του το καλοκαίρι του 2021, κάτι που αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά στον χθεσινό τελικό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ιδανικές συνθήκες για τους Θεσσαλονικείς, καθώς βρέθηκαν με παίκτη παραπάνω μόλις στο 6ο λεπτό μετά την αποβολή του Ρότα. Το «δώρο» αυτό δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί όμως, αφού 20 λεπτά μετά κατάφερε να βρεθεί πίσω στο σκορ.

Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου αδικεί τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και παρά το γεγονός πως βρέθηκε να κυνηγάει ήταν αρκετά καλύτερος και θα μπορούσε εύκολα να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Το γκολ όμως δεν ήρθε και το παιχνίδι ήταν σαν να τελείωσε στο ημίχρονο για τους Ασπρόμαυρους.

Οι Ρουμάνοι στέλνουν τον Λουτσέσκου εκτός ΠΑΟΚ: «Η συμβουλή του πατέρα του ήταν να μην επιστρέψει»

Θα περίμενε κανείς πως ο Δικέφαλος έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα και μια καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος όπου η μπάλα δεν του έκανε απλά το χατίρι, θα βγει από τα αποδυτήρια και θα ασκήσει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην ΑΕΚ για την ισοφάριση.

Αντιθέτως, φάνηκε πως ο Ρουμάνος τεχνικός όχι απλά δεν μπόρεσε στην 15λεπτη διακοπή να δώσει έξτρα ώθηση στην ομάδα του, αλλά έχασε και αυτή που είχε. Από την άλλη πλευρά, η Ένωση μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έπεισε ακόμη και όσους περίμεναν κάποια διαφορετική εξέλιξη στο παιχνίδι να πιστέψουν πως αυτό έχει τελειώσει και πως το τέλος του 90λεπτου θα βρει την ίδια κυπελλούχου.

Λουτσέσκου: Κάτω από πίεση καταρρέουμε – Χαζές ιστορίες τα περί αποχώρησής μου

Σαν να μην έλειπε όλο αυτό, όταν ήρθε η ώρα για τις αποφάσεις από τον πάγκο ο Λουτσέσκου πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ πιστεύοντας πως επειδή του «πήραν» τους προηγούμενους τίτλους θα το έκαναν και τώρα. Όλα αυτά σε μια χρονιά που οι Ασπρόμαυροι υποτίθεται πως ακολουθούν ένα πρότζεκτ στο οποίο δίνουν προτεραιότητα σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Μαζί με τα πρόσωπα που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, ο Ρουμάνος προπονητής έκανε κινήσεις πανικού παίζοντας με τρία στόπερ στο τελευταίο και πιο κρίσιμο για την ομάδα του παιχνίδι της σεζόν. Και ήταν κινήσεις πανικού καθώς σε αυτά τα δύο χρόνια που ο Λουτσέσκου επέστεψε στον ΠΑΟΚ οι φορές που επέλεξε είτε να ξεκινήσει με τρεις αμυντικούς στο παιχνίδι, είτε να ακολουθήσει αυτό το σύστημα κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Στην παρέα των… γερόλυκων Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ προστέθηκε και ο Ομάρ Ελ Καντουρί και η ΑΕΚ που εντωμεταξύ είχε κάνει όλες τις αλλαγές της, κράτησε εύκολα το «0» και βρήκε πολλές ευκαιρίες να τρέξει μπροστά μέχρι να τελειώσει οριστικά το παιχνίδι στις καθυστερήσεις.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά στη σεζόν που ο τεχνικός του Δικεφάλου επέλεξε τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές να του βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Κι όσο του τα έβγαλαν τις προηγούμενες φορές άλλο τόσο το έκαναν και τώρα. Οι Ασπρόμαυροι φωνάζουν -και το έχουν κάνει ως ένα σημείο- πως φέτος ακολουθούν ένα διαφορετικό πρότζεκ με νεαρούς ποδοσφαιριστές. Εφόσον πιστεύουν σε αυτό το πρότζεκτ και θέλουν να το συνεχίσουν, σίγουρα ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να το αναλάβει. Κι ας μην υπάρχουν από τη νέα σεζόν στον πάγκο οι Μπίσεσβαρ, Βιεϊρίνια και Καντουρί!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς