21.3 C
Athens

Λουτσέσκου: Κάτω από πίεση καταρρέουμε – Χαζές ιστορίες τα περί αποχώρησής μου

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα του ΠΑΟΚ στον τελικό: «Όταν έχουμε έναν στόχο μπροστά μας και έρχεται η πίεση, καταρρέουμε»

Για την εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ, στο τέλος μίας ακόμα χρονιάς που τον βρίσκει χωρίς τίτλο, μίλησε στη συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Ρουμάνος προπονητής ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα και στάθηκε στη νοοτροπία των παικτών του, που καταρρέουν υπό το βάρος της πίεσης επίτευξης ενός σημαντικού στόχου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Λουτσέσκου:

«Ο πρώτος υπεύθυνος για την εικόνα στο γήπεδο είμαι εγώ. Οι παίκτες έκαναν τα πάντα, ξεπέρασαν τους εαυτούς όποτε δεν μπορώ να τους προσάψω τίποτα. Όσον αφορά την Ευρώπη, η ομάδα είναι συνηθισμένη να αγωνίζεται τόσο νωρίς, η διαφορά είναι το μικρό διάστημα ξεκούρασης μέχρι να ξεκινήσουμε τη δουλειά.

Δεν ήταν τόσο η κόκκινη, αλλά το σχετικά γρήγορο γκολ που δεχτήκαμε από μια φτωχή αξιολόγηση της φάσης, μια κατάσταση που μπορούσαμε να αποφύγει. Μετά γίναμε νευρικοί γιατί είχαμε το μυαλό μας να βάλουμε το γκολ, αν είχαμε βρει δίχτυα νωρίτερα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Νομίζω στους τελικούς η ομάδα που είναι πιο έτοιμη πνευματικά είναι αυτή που κερδίζει. Είναι μια δύσκολη μέρα για να απαντήσω το πόσους παίκτες χρειάζεται η ομάδα για να φτάσει στα επίπεδα που είχε παλιότερα».

Για το αν οι αλλαγές του στο δεύτερο μέρος ίσως και να μπέρδεψαν την ομάδα: «Η καθίζηση ήρθε από την πίεση στη σκέψη ότι θα χάσουμε το παιχνίδι. Είναι μια κουβέντα που έχουμε κάνει πολλές φορές, όταν είχαμε έναν στόχο μπροστά μας και ερχόταν η πίεση, καταρρέαμε. Και ο υπεύθυνος σε αυτή τη περίπτωση είναι ο προπονητής. Είχαμε φάσεις, ειδικά με τον Αουγκούστο, όταν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε τα πράγματα ερμηνεύονται με πιο σκοτεινό τρόπο».

Για το αν η σεζόν είναι αποτυχημένη και τι θα έλεγε στους οπαδούς της ομάδας: «Για τον καθένα είναι μια κακή σεζόν. Για εμένα ήταν μια φυσιολογική θέση αυτή που πήραμε, αλλάξαμε πολλοί με νέους παίκτες χωρίς εμπειρία, χάσαμε δυο ποδοσφαιριστές σημαντικούς για εμάς, τον Ολιβέιρα και το Νάρει, γενικώς όλα ήταν κατά μας αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Όσο για τον κόσμο, είναι λογικό να είναι απογοητευμένος και νευριασμένος γιατί είναι δύσκολο να αντιληφθείς μια μεταβατική χρόνια και τα προβλήματα που υπάρξουν. Χρειάζεται θετική ενέργεια και υποστήριξη ούτως ώστε τα πράγματα να βελτιωθούν».

Για το αν είναι δίκαιο το νταμπλ της ΑΕΚ: «Επειδή με κάποιον τρόπο με προκαλείτε, είμαι πάντα αυτός που είναι δίκαιος με όσα συμβαίνουν. Όποτε ναι, η ΑΕΚ άξιζε 100% το Νταμπλ, ήταν με διαφορά η καλύτερη ομάδα της χρονιάς. Όπως άξιζε να κερδίσει και σήμερα και το έκανε».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ: «Είναι χαζές ιστορίες αυτές, δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς