15.9 C
Athens

Λιντς – Μαν. Σίτι 1-3: Στο κυνήγι της Άρσεναλ με Χάλαντ που σπάει όλα τα κοντέρ

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε ένα εύκολο βράδυ στο Έλαντ Ρόουντ απέναντι στη Λιντς και επικρατώντας με 1-3 ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις στην Premier League μετά τη διακοπή για το παγκόσμιο κύπελλο.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάλαντ που με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε τα 26 σε 20 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα των Πολιτών, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έμεινε σε τροχιά κορυφής, 5 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ.

Αντίθετα, η Λιντς που δεν μπόρεσε να μπει ποτέ στο παιχνίδι και θα πρέπει να το αφήσει γρήγορα πίσω της, παρέμεινε στους 15 βαθμούς μόλις 2 πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι φιλοξενούμενοι είχαν από την αρχή την μπάλα στα πόδια τους και με τον συνηθισμένο τρόπο των πολλών πασών προσπάθησαν να σπάσουν την άμυνα της Λιντς. Ο Γκρίλις σπαταλούσε όποια προϋπόθεση ευκαιρίας δινόταν και το σκορ παρέμενε στο 0-0.

Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι απλά περίμεναν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και δεν είχαν να επιδείξουν τίποτα καλό μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς.

Οι πρώτες πραγματικά καλά ευκαιρίες για τη Μάντσεστερ Σίτι ήρθαν σε διάστημα ενός λεπτού. Αρχικά στο 31ο λεπτό ο Χάαλαντ βρέθηκε σε θέση τετ – α – τετ από φανταστική κάθετη πάσα του Ντε Μπρόινε, αλλά ο Μελιέ είχε απάντηση στο πλασέ του Νορβηγού επιθετικού. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Γκρίλις έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν η προβολή του από πλεονεκτικό σημείο πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τελικά το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ρόντρι να χρίζεται σκόρερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πρωταθλητές Αγγλίας απλοποίησαν τη δουλειά, με τον Χάαλαντ να πετυχαίνει δύο τέρματα μέσα σε 13 λεπτά.

Στο 51′ ο Γκρίλις έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, βγήκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων κι έδωσε έτοιμο γκολ στον Νορβηγό επιθετικό που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 64′ οι δύο ποδοσφαιριστές ήταν και πάλι πρωταγωνιστές της φάσης, με τον Άγγλο να μπαίνει από αριστερά στην περιοχή, να γυρνάει την μπάλα και ο συνήθης ύποπτος Χάαλαντ να σφραγίζει ουσιαστικά το παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα οι ποδοσφαιριστές του Πεπ Γκουαρδιόλα χαλάρωσαν και παραλίγο να το πληρώσουν, αφού οι γηπεδούχοι μείωσαν με κεφαλιά του Στρούικ μετά από κόρνερ του Γκρίνγουντ και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γκέρχαρντ στο 79′ για το 2-3.

Λίγες στιγμές νωρίτερα πριν την ευκαιρία της Λιντς για το 2-3, ο Χάαλαντ είχε χάσει την ευκαιρία να κάνει χατ τρικ, αφού νικήθηκε σε τετ – α – τετ από τον Μελιέ.

Αυτές ήταν κι οι τελευταίες αξιόλογες φάσεις του παιχνιδιού καθώς ο ρυθμός έπεσε και το 1-3 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Κρίστενσεν (65′ Έιλινγκ), Κοχ, Κούπερ (71′ Γιορέντε), Στρόικ, Γκρίνγουντ, Φόρσο (65′ Κλιχ), Ρόκα, Νιόντο, Ροντρίγκο (71′ Γκέρχαρντ), Άαρονσον

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Λιούις (68′ Κανσέλο), Στόουνς, Ακάντζι, Άκε, Ντε Μπρόινε, Ρόδρι, Γκιντογάν, Μαχρέζ (88′ Πάλμερ), Χάλαντ, Γκρίλις (72′ Φόντεν)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ BOXING DAY 

Δευτέρα 26/12

Μπρέντφορντ – Τότεναμ 2-2 (15′ Γιάνελτ, 54′ Τόνεϊ / 65′ Κέιν, 71′ Χόιμπιεργκ)

Λέστερ – Νιούκαστλ 0-3 (3′ πεν. Γουντ, 7′ Αλμιρόν, 32′ Ζοέλιντον)

Σαουθάμπτον – Μπράιτον 1-3 (73′ Γουόρντ-Πράουζ / 14′ Λαλάνα, 35′ αυτ. Περό, 56′ Μαρτς)

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ 0-3 (31′ Ριντ, 71′ Ριμ, 80′ Μίτροβιτς)

Έβερτον – Γουλβς 1-2 (7′ Μίνα / 22′ Ποντένσε, 90+5′ Αΐτ-Νουρί)

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-3 (59′ Γουότκινς / 5′ Σαλάχ, 37′ Φαν Ντάικ, 81′ Μπαΐτσετιτς)

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 3-1 (53′ Σάκα, 58′ Μαρτινέλι, 69′ Ενκέτια / 27′ πεν. Μπενραχμά)

Τρίτη 27/12

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-0 (16′ Χάβερτς, 24′ Μάουντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-0 (19′ Ράσφορντ, 22′ Μαρσιάλ, 87′ Φρεντ)

Τετάρτη 28/12

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (73′ Στρόικ / 45+1′ Ρόδρι, 51′ 64′ Χάλαντ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς