12.5 C
Athens

Boxing Day: Άλμα στη 2η θέση η εντυπωσιακή Νιούκαστλ, ανατροπή στο 95′ η Γουλβς στο ντεμπούτο Λοπετέγκι (vid)

Αν κανείς αναρωτιόταν πώς θα εμφανιστεί η Νιούκαστλ μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, οι απαντήσεις δόθηκαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο χορτάρι του Κινγκ Πάουερ απέναντι στη Λέστερ.

Η φανταστική ομάδα του Έντι Χάου σκόρπισε σε ρυθμούς προπόνησης με 0-3 τις Αλεπούδες κι έκανε άλμα στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας (με ματς περισσότερο) διατηρώντας τη δυναμική που έχει από την αρχή της σεζόν (μόλις μία ήττα στις 31/8 σε 16 ματς).

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γουντ στο 3ο λεπτό (έπειτα από τραγικό μαρκάρισμα του Άμαρτεϊ) απλοποίησε τα πράγματα για τις Καρακάξες που πέτυχαν δεύτερο γκολ μόλις στο 7ο λεπτό. Ο Αλμιρόν έπαιξε το ένα-δύο με τον Γκιμαράες και πάτησε περιοχή πλασάροντας για το 0-2 σημειώνοντας το 9ο του φετινό γκολ! Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Ζοέλιντον στο 32′, με τους φιλοξενούμενους να χάνουν ευκαιρίες και για άλλα γκολ…

Ντεμπούτο Λοπετέγκι με γκολ Ποντένσε και πρώτη εκτός έδρας νίκη στο 95′

Το ντεμπούτο του Γιούλεν Λοπετέγκι στον πάγκο της Γουλβς για το πρωτάθλημα – συνδυάστηκε από ένα σούπερ νικηφόρο αποτέλεσμα αλλά το 1-1 απέναντι στην Έβερτον δεν θεωρείται και κακό αποτέλεσμα πολλώ δε μάλλον εκτός έδρας.

Τα Ζαχαρωτά προηγήθηκαν νωρίς με την κεφαλιά του Γέρι Μίνα αλλά ο φανταστικός Ποντένσε ισοφάρισε με ωραίο πλασέ στο 22′ έπειτα από την εξαιρετική ασίστ του Μουτίνιο.

 

Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα κι έδωσε το έναυσμα για την ανατροπή. Πάνω που όλα έδειχναν ισοπαλία, στην τελευταία φάση του αγώνα, οι Λύκοι ξεδίπλωσαν αντεπίθεση και ο Τραορέ γύρισε στην περιοχή για τον αφύλαχτο Αΐτ-Νουρί που κοντρόλαρε και πλάσαρε για το 1-2 που έφερε τη Γουλβς στο -1 από την αντίπαλό της που βρίσκεται εκτός επικίνδυνης ζώνης!

 

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη των Λύκων και η τρίτη συνολικά στο πρωτάθλημα μετά το 1-0 απέναντι στη Νότιγχαμ στις 15 Οκτωβρίου.

Μοίρασαν τριάρες Φούλαμ και Μπράιτον

Η Φούλαμ αποσπάστηκε στους εννέα βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη καθώς επικράτησε με 0-3 της Κρίσταλ Πάλας στο Σέρχαλστ Πάρκ πολύ άνετα καθώς στο 31′ ο Ριντ βρήκε δίχτυα και τρία λεπτά αργότερα ο Μίτσελ άφησε με δέκα παίκτες τους γηπεδούχους.

Ο Τόμπκινς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 47′ και η ομάδα του Μάρκο Σίλβα διπλασίασε με ευκολία τα τέρματά της στο 71′ με το σουτ του Ριμ μετά την ασίστ του Μίτροβιτς. Ο Σέρβος που γύρισε… απογοητευμένος από το Μουντιάλ, διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 80′.

Άνετο διπλό πανηγύρισε και η Μπράιτον στο Σεντ Μέρις απέναντι στη Σαουθάμπτον (1-3) με πρωταγωνιστή τον Μαρτς (και απόντος του παγκόσμιου πρωταθλητή Αλέξις Μακ Άλιστερ). Ο Άγγλος ήταν πρωταγωνιστής και στα τρία γκολ των Γλάρων.

Στο 14′ έβγαλε τη σέντρα στον Λαλάνα που με κεφαλιά πέτυχε το 0-1, ενώ από δικό του γύρισμα ο Περό πέτυχε αυτογκόλ στο 35′. Στο 56ο λεπτό ο Μαρτς βρήκε και δίχτυα για το 0-3, με τους Άγιους να μειώνουν σε 1-3 στο 73′ με την κεφαλιά του Γουόρντ-Πράουζ (πήρε το ριμπάουντ με κεφαλιά στην απόκρουση του Σάντσεθ σε εκτέλεση πέναλτι του ίδιου του Άγγλου).

BOXING DAY: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δευτέρα 26/12

Μπρέντφορντ – Τότεναμ 2-2 (15′ Γιάνελτ, 54′ Τόνεϊ / 65′ Κέιν, 71′ Χόιμπιεργκ)

Λέστερ – Νιούκαστλ 0-3 (3′ πεν. Γουντ, 7′ Αλμιρόν, 32′ Ζοέλιντον)

Σαουθάμπτον – Μπράιτον 1-3 (73′ Γουόρντ-Πράουζ / 14′ Λαλάνα, 35′ αυτ. Περό, 56′ Μαρτς)

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ 0-3 (31′ Ριντ, 71′ Ριμ, 80′ Μίτροβιτς)

Έβερτον – Γουλβς 1-2 (7′ Μίνα / 22′ Ποντένσε, 90+5′ Αΐτ-Νουρί)

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ (19:30)

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ (22:00)

Τρίτη 27/12

Τσέλσι – Μπόρνμουθ (19:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ (22:00)

Τετάρτη 28/12

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς