23.5 C
Athens

Μπρέντφορντ – Τότεναμ 2-2: Ο Κέιν είχε τον τελευταίο λόγο στην αγαπημένη του Boxing Day (vid)

Η Τότεναμ επέστρεψε από το 2-0 και απέσπασε έναν βαθμό στο Κομιούνιτι με πρωταγωνιστή τον Χάρι Κέιν, τον απόλυτο σκόρερ στην ιστορία της Boxing Day

Παραδοσιακά η Boxing Day είναι ημέρα… εκπλήξεων και καλού ποδοσφαίρου στην Αγγλία κι αυτό φάνηκε από το πρώτο χρονικά ματς και πρώτο μετά τη διακοπή του Μουντιάλ. Μπρέντφορντ και Τότεναμ έμειναν στο 2-2 στο Κομιούνιτι του Λονδίνου, με τις Μέλισσες να χάνουν μέσα από τα χέρια τους μια νίκη που φαινόταν να έρχεται εύκολα βάσει της εικόνας του αγώνα ως το 65′.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επέστρεψε με δύο γκολ σε διάστημα 6′ και είχε δοκάρι για την ολική ανατροπή ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα μάλλον ικανοποιημένη θα πρέπει να την αφήνει.

Οι γηπεδούχοι ήταν κατά πολύ ανώτεροι στο πρώτο μέρος και δεν δέχθηκαν την παραμικρή ευκαιρία. Ως επιστέγασμα της προσπάθειας που κατέβαλε στο χορτάρι, η ομάδα του Τόμας Φρανκ προηγήθηκε στο 15′.

Ο Εμπεουμό γέμισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Γένσεν που έπιασε με τη μία το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Ντάιερ και αιφνιδίασε τον Φόρστερ, με τον Γιάνελτ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να τη σπρώχνει στα δίχτυα για το 1-0.

 

Οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και η μεσοαμυντική τους γραμμή έδινε διαρκώς εύκολες κατοχές στην Μπρέντφορντ. Μια άτσαλη απομάκρυνση του Ντάιερ έφερε κόρνερ για τις Μέλισσες στο 54′, με τον Γένσεν να εκτελεί στο πρώτο δοκάρι. Ο Νόργκαρντ έπιασε την κεφαλιά πάσα κι ο Τόνεϊ από κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

 

Μετά τη μία ώρα αγώνα η Τότεναμ… θυμήθηκε ότι μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο. Η Μπρέντφορντ οπισθοχώρησε και το πλήρωσε, όταν αρχικά στο 65′ ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 με το 10ο γκολ του σε Boxing Day: έχει τα περισσότερα από κάθε άλλον στην ιστορία της Premier και μάλιστα σε σύνολο 7 συμμετοχών!

 

Η ισοφάριση ήρθε στο 71ο λεπτό όταν οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε κυκλοφόρησαν με υπομονή την μπάλα και ο Χόιμπιεργκ έγινε κάτοχος αυτής στη μεγάλη περιοχή εκτελώντας τον Ράγια για το 2-2.

 

Ο Κέιν θα μπορούσε να πετύχει την ολική ανατροπή αλλά είχε δοκάρι για το 2-3, με τους δύο Λονδρέζους να αποσπούν από έναν βαθμό και τις Μέλισσες να διατηρούνται αήττητες για τέταρτο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος και 6ο στα τελευταία επτά παιχνίδια.

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ (Φρανκ): Ράγια, Ρέρσλεφ, Ζάνκα, Μι, Πίνοκ, Χένρι, Νόργκαρντ (82′ Ντα Σίλβα), Γιάνελτ, Γένσεν (67′ Γκόντος), Εμπεουμό (82′ Γουισά), Τόνεϊ

ΤΟΤΕΝΑΜ (Κόντε): Φόρστερ, Ντόχερτι, Τανγκάνγκα (67′ Σάντσες), Ντάιερ, Λανγκλέ (90+5′ Ντέιβις), Μπισουμά, Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς, Κουλουσέφσκι, Σον, Κέιν

BOXING DAY: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δευτέρα 26/12

Μπρέντφορντ – Τότεναμ 2-2 (15′ Γιάνελτ, 54′ Τόνεϊ / 65′ Κέιν, 71′ Χόιμπιεργκ)

Λέστερ – Νιούκαστλ (17:00)

Σαουθάμπτον – Μπράιτον

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ

Έβερτον – Γουλβς

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ (19:30)

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ (22:00)

Τρίτη 27/12

Τσέλσι – Μπόρνμουθ (19:30)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ (22:00)

Τετάρτη 28/12

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς