15.7 C
Athens

Μαν. Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ 3-0: Εκπληκτικός Ράσφορντ καθάρισε τους Κόκκινους κι έπιασε τον Καντονά (vid)

Οι Κόκκινοι Διάβολοι επικράτησαν εύκολα της Νότιγχαμ και πλησίασαν στον βαθμό την τετράδα με τον Ράσφορντ να σκοράρει για πέμπτο σερί εντός έδρας ματς και να πιάνει τον Ερίκ Καντονά στα 64 γκολ στο πρωτάθλημα

Εκτός έδρας η Νότιγχαμ Φόρεστ δυσκολεύεται τρομακτικά στο γκολ κι ως εκ τούτου στο να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στις μάχες που δίνει διαρκώς για παραμονή. Ως εκ τούτου η αναμέτρηση στο Ολντ Τράφορντ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε ακόμα πιο δύσκολη ειδικά μετά από μια τόσο μεγάλη διακοπή λόγω Μουντιάλ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι του Έρικ Τεν Χαγκ στο πρώτο τους ματς μετά την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο κυριάρχησαν απόλυτα κι επικράτησαν εύκολα με 3-0 με αποτέλεσμα να πλησιάσουν στον βαθμό την τετράδα, την ώρα που η Νότιγχαμ έμεινε ριζωμένη στην επικίνδυνη ζώνη (13 βαθμοί) αλλά στο -1 από τη σωτηρία.

Παρών στο γήπεδο ήταν και ο ιδιοκτήτης των Κόκκινων, Βαγγέλης Μαρινάκης, που παρακολούθησε την προσπάθεια της ομάδας του.

Ασταμάτητος ο Ράσφορντ στα χέρια του Τεν Χαγκ

Ο Μάρκους Ράσφορντ επέστρεψε φορτσάτος κι έδειξε με την εμφάνισή του πως στα χέρια του Ολλανδού προπονητή μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία τέρματα (γκολ κι ασίστ) ενώ σκόραρε για πέμπτο σερί παιχνίδι εντός έδρας (!) κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ στην καριέρα του για να φτάσει τα 10 τέρματα σε 21 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις φέτος όταν σε όλη την περασμένη σεζόν είχε 5 σε 32!

Το συγκεκριμένο γκολ μάλιστα ήταν το 64ο στο πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ισοφαρίζοντας έτσι τον θρυλικό Ερίκ Καντονά!

Ο Άγγλος άνοιξε το σκορ στο 19′ όταν ο Έρικσεν εκτέλεσε στο ημικύκλιο και ο επιθετικός των γηπεδούχων ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Αβονίγι κι έπιασε το σουτ στην κίνηση για το 1-0.

 

Τρία λεπτά αργότερα ένα κλέψιμο και μια βαθιά μπαλιά στον απίθανο Ράσφορντ έφερε την ντρίμπλα του τελευταίου και το γύρισμα στον Μαρσιάλ που πλάσαρε, με την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του Χένεσι και να πηγαίνει στα δίχτυα για το 2-0. Ο γκολκίπερ της Νότιγχαμ που κλήθηκε να καλύψει το κενό του ανέτοιμου Χέντερσον φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης και άργησε να μπει στο πνεύμα του αγώνα.

 

Ο Ουαλός έκανε σπουδαίες επεμβάσεις στο δεύτερο μέρος σε Άντονι και Μαρσιάλ για να κρατήσει το σκορ στο 2-0 και να μπορέσει η ομάδα του να διεκδικήσει κάτι, όμως οι Κόκκινοι μεγάλες ευκαιρίες δεν είχαν.

Ο Αβονίγι στο 49′ εκτέλεσε στη δεξιά εξωτερική πλευρά των διχτύων στο γύρισμα που του έγινε, ενώ ο Τόφολο δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Ντε Χέα. Η εξέλιξη του αγώνα πιθανότατα να ήταν διαφορετική αν το γκολ που σημείωσε ο Γέιτς με κεφαλιά στο 43′ δεν ακυρωνόταν για οφσάιντ του Μπολί στη φάση.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 87′ με τον Κασεμίρο να ανοίγει στον Φρεντ κι εκείνος με πλασέ έκανε το 3-0.

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν (77′ Μαγκουάιρ), Σο, Μαλάσια, Κασεμίρο, Έρικσεν (77′ Φρεντ), Άντονι (65′ Γκαρνάτσο), Φερνάντες, Ράσφορντ (86′ Ελάνγκα), Μαρσιάλ (65′ Φαν Ντε Μπεκ)

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (Κούπερ): Χένεσι, Οριέ (74′ Ν. Γουίλιαμς), Γουόραλ, Μπολί, Λόντι (62′ Τόφολο), Γέιτς, Φρόιλερ, Μανγκαλά (62′ Ντένις), Τζόνσον, Αβονίγι (62′ Σάριτζ), Λίνγκαρντ (53′ Ο’ Μπράιεν)

BOXING DAY: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δευτέρα 26/12

Μπρέντφορντ – Τότεναμ 2-2 (15′ Γιάνελτ, 54′ Τόνεϊ / 65′ Κέιν, 71′ Χόιμπιεργκ)

Λέστερ – Νιούκαστλ 0-3 (3′ πεν. Γουντ, 7′ Αλμιρόν, 32′ Ζοέλιντον)

Σαουθάμπτον – Μπράιτον 1-3 (73′ Γουόρντ-Πράουζ / 14′ Λαλάνα, 35′ αυτ. Περό, 56′ Μαρτς)

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ 0-3 (31′ Ριντ, 71′ Ριμ, 80′ Μίτροβιτς)

Έβερτον – Γουλβς 1-2 (7′ Μίνα / 22′ Ποντένσε, 90+5′ Αΐτ-Νουρί)

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-3 (59′ Γουότκινς / 5′ Σαλάχ, 37′ Φαν Ντάικ, 81′ Μπαΐτσετιτς)

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 3-1 (53′ Σάκα, 58′ Μαρτινέλι, 69′ Ενκέτια / 27′ πεν. Μπενραχμά)

Τρίτη 27/12

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-0 (16′ Χάβερτς, 24′ Μάουντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 3-0 (19′ Ράσφορντ, 22′ Μαρσιάλ, 87′ Φρεντ)

Τετάρτη 28/12

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς