25.4 C
Athens

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-0: Οι Μπλε έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί

Βάλσαμο αποδείχθηκε η διακοπή του Μουντιάλ για την Τσέλσι που επικράτησε με 2-0 της Μπόρνμουθ και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα μετά από 5 παιχνίδια χωρίς νίκη.

Οι Μπλε του Λονδίνου αγνοούσαν τη χαρά της νίκης στην Premier League για 5 συνεχόμενα παιχνίδια, έχοντας στο διάστημα 3 ήττες και 2 ισοπαλίες.

Μάλιστα, οι τρεις ήττες ήρθαν στα τελευταία τρία ματς για την ομάδα του Γκρέιμ Πότερ, που με τη νίκη αυτή πλησίασε αρκετά στην πρώτη 5αδα του πρωταθλήματος, αφήνοντας την Μπόρνμουθ να δίνει τη δική της μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι γηπεδούχοι ήθελαν όσο τίποτα να επιστρέψουν στις νίκες και το έδειξαν από τα πρώτα λεπτά, όπου ουσιαστικά τελείωσαν και το παιχνίδι.

Η ομάδα του Πότερ είχε την υπεροχή με ποσοστό κατοχής κοντά στο 70% και στο 16ο λεπτό άνοιξε το σκορ, όταν ο Στέρλινγκ βρέθηκε από δεξιά μέσα στην περιοχή και γύρισε για τον Χάβερτς ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

8 λεπτά αργότερα ο Γερμανός από εκτελεστής έγινε πασέρ, καθώς βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ψυχραιμία γύρισε την μπάλα προς τα έξω όπου ο Μάουντ με πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 2-0.

Από εκεί και πέρα οι Μπλε προσπάθησαν να βρουν και τρίτο τέρμα, αλλά παράλληλα έριξαν και τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Το τρίτο τέρμα ήρθε στο 44′ με τον Πούλισικ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ νωρίτερα στη φάση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο προπονητής των φιλοξενούμενων έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, η οποία κατάφερε να κρατήσει πολύ παραπάνω την μπάλα στα πόδια της.

Παρόλα αυτά οι ευκαιρίες δεν ερχόταν και οι αντεπιθέσεις της Τσέλσι ήταν κίνδυνος θάνατος. Όποια ευκαιρία όμως δόθηκε στους γηπεδούχους την σπατάλησαν κι έτσι η Μπόρνμουθ παρέμενε στο παιχνίδι και μπορούσε να πιστεύει.

Αυτό το έδειξε πολύ παραπάνω στο τελευταίο 20λεπτο του παιχνιδιού που δημιούργησε αρκετή αναστάτωση στην άμυνα των Μπλε, αλλά η μοναδική καλή ευκαιρία που δημιουργήθηκε ήταν αυτή του 75λεπτου και ο Κρίστι την σπατάλησε αφού δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κεπά από πλάγια θέση.

Μέχρι το τέλος η εικόνα δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα, τα οποία όμως δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ από την ομάδα του Ο’ Νιλ και το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Τζέιμς (Αθπιλικουέτα 52′), Κουλιμπαλί, Σίλβα, Κουκουρέγια, Ζορζίνιο, Ζακάρια (Γκάλαχερ 82′), Μάουντ, Στέρλινγκ (Τσαλόμπα (88′), Χάβερτς, Πούλισικ (Ομπαμεγιάνγκ 82′)

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Τράβερς, Σμιθ, Σένεσι, Κέλι, Ζεμούρα, Στέισι (Άντονι 45′), Κουκ, Λέρμα, Μπίλινγκ (Κρίστι 66′), Σολάνκε, Μουρ (Ντεμπέλε 85′)

BOXING DAY: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δευτέρα 26/12

Μπρέντφορντ – Τότεναμ 2-2 (15′ Γιάνελτ, 54′ Τόνεϊ / 65′ Κέιν, 71′ Χόιμπιεργκ)

Λέστερ – Νιούκαστλ 0-3 (3′ πεν. Γουντ, 7′ Αλμιρόν, 32′ Ζοέλιντον)

Σαουθάμπτον – Μπράιτον 1-3 (73′ Γουόρντ-Πράουζ / 14′ Λαλάνα, 35′ αυτ. Περό, 56′ Μαρτς)

Κρίσταλ Πάλας – Φούλαμ 0-3 (31′ Ριντ, 71′ Ριμ, 80′ Μίτροβιτς)

Έβερτον – Γουλβς 1-2 (7′ Μίνα / 22′ Ποντένσε, 90+5′ Αΐτ-Νουρί)

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 1-3 (59′ Γουότκινς / 5′ Σαλάχ, 37′ Φαν Ντάικ, 81′ Μπαΐτσετιτς)

Άρσεναλ – Γουέστ Χαμ 3-1 (53′ Σάκα, 58′ Μαρτινέλι, 69′ Ενκέτια / 27′ πεν. Μπενραχμά)

Τρίτη 27/12

Τσέλσι – Μπόρνμουθ 2-0 (16′ Χάβερτς, 24′ Μάουντ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ (22:00)

Τετάρτη 28/12

Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς