15.7 C
Athens

Άρης: Ο αλάνθαστος Ετέμπο είχε 49/51 εύστοχες πάσες και έτρεχε για… τρεις στο κέντρο

Ο Νιγηριανός μέσος απέδειξε με το καλησπέρα ότι μπορεί να λύσει ένα σημαντικό μέρος της σπαζοκεφαλιάς στη μεσαία γραμμή του Άρη, αλλά φώναξε για έναν παρτενέρ με παρόμοια χαρακτηριστικά ώστε να αξιοποιηθεί καλύτερα στο «8»

Ο Άρης επικράτησε με αίμα και ιδρώτα του Ιωνικού (2-1) το βράδυ του Σαββάτου στο «Κλεάνθης Βικελίδης» παίρνοντας μία νίκη ψυχολογίας που μόνο το άμεσο μέλλον με φόντο το ντέρμπι της Λεωφόρου την επόμενη Κυριακή θα δείξει αν όντως τον αφύπνισε ή απλά έδωσε παράταση στη γκρίνια.

Άρης – Ιωνικός 2-1: Ο Γκρέι έδωσε το φιλί της ζωής στον αδιόρθωτο Πάρντιου

Ο Άλαν Πάρντιου έκανε τα ίδια λάθη τόσο σε πρόσωπα όσο και στη διάταξη που επέλεξε, με τους Κίτρινους να παρουσιάζουν εικόνα αποδιοργανωμένης ομάδας ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς ρόλους, φαντασία και ενέργεια στο παιχνίδι τους.

Για καλή του τύχη ο Άγγλος τεχνικός είδε την ατομική ποιότητα της μεσοεπιθετικής του γραμμής, σε συνδυασμό με τα ποιοτικά ανεβάσματα των Μαζικού – Οντουμπάτζο να φέρνουν τούμπα το ματς, με τον άξονα των Θεσσαλονικέων να μοιάζει συμμαζεμένος χάρη στον Πίτερ Ετέμπο.

Ο Νιγηριανός μέσος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα σε ένα παιχνίδι που ήταν σχεδόν αλάνθαστος, τόσο στις μεταβιβάσεις όσο και στις τοποθετήσεις του εντός αγωνιστικού χώρου.

Ο Ετέμπο, όπως είχε γράψει ο ΑΘΛΟΣ από τη στιγμή της άφιξής του, ήταν ικανός να λύσει μέρος της σπαζοκεφαλιάς στο κέντρο του Άρη και μας επιβεβαίωσε με την πρώτη του παρουσία στην ενδεκάδα. Οι συνεχείς κινήσεις του χωρίς την μπάλα, σε συνδυασμό με την ασφάλεια στις πάσες όπου κατέγραψε το εντυπωσιακό για ντεμπούτο ποσοστό του 96% (49/51) εύστοχες μεταβιβάσεις ομόρφυναν τον άξονα των Κιτρίνων, την ώρα που ο Νταμπό πραγματοποίησε μία ακόμη κακή εμφάνιση όντας στατικός και σε πολλές περιπτώσεις θολωμένος στο πλάι ενός παίκτη που ήταν τουλάχιστον δύο επίπεδα πάνω σε όλους τους τομείς.

ΤΟ HEAT MAP ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΤΕΜΠΟ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ

Με λίγα λόγια, ο Άρης χρειάζεται οπωσδήποτε τον Ντουκουρέ ξανά στη σύνθεσή του, καθώς ο Αφρικανός μέσος έχει στοιχεία που μπορούν να κολλήσουν με αυτά του Ετέμπο φέρνοντας περισσότερη ταχύτητα και λιγότερα λάθη στον κεντρικό άξονα της ομάδας του Πάρντιου.

Βέβαια, αυτή η αλλαγή της εικόνας στο κέντρο πρέπει να συνοδευτεί και από το καλύτερο «διάβασμα» του ρόστερ από τον Βρετανό τεχνικό, ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει δείξει στοιχεία της προπονητικής του ικανότητας και δεν βοηθάει σε τίποτα να τα ρίχνει από τόσο νωρίς στους παίκτες, λέγοντας ότι απέχουν πολύ από αυτό που θέλει να βλέπει από αυτούς.

Ο Ετέμπο έφερε άλλον αέρα και οι 60 επαφές του σε κάθε σημείο της «κουλούρας» στη μεσαία γραμμή δείχνουν τον δρόμο της εξέλιξης στον στατικό και προβληματικό Άρη, που κάποια στιγμή πρέπει να δώσει πιο ενεργό ρόλο στον πιο ποιοτικό παίκτη του φετινού του ρόστερ, τον Μανού Γκαρθία.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς