18.2 C
Athens

Άρης: Ο Ετέμπο είναι η λύση στη σπαζοκεφαλιά των χαφ

Ο Νιγηριανός μέσος έχει τις ικανότητες και την ατομική ποιότητα για να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα χαφ και τον Μανού Γκαρθία στον άξονα των Κιτρίνων, σε μία εξίσωση που ο Πάρντιου καλείται να βρει άμεσα τους σωστούς παράγοντες

Μπορεί να άργησε, αλλά ήρθε έτοιμος και με όρεξη για δουλειά. Ο λόγος για τον Πίτερ Ετέμπο, με τον Νιγηριανό μέσο να φτάνει το μεσημέρι της Τρίτης (4/10) στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη και να δηλώνει έτοιμος για δράση, ακόμα και στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο οποίο όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στην αποστολή των Κιτρίνων για πρώτη φορά.

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη για τον Άρη ο Ετέμπο: «Αν μου ζητηθεί, είμαι έτοιμος να παίξω με την ΑΕΚ»

Ο Άλαν Πάρντιου με το που πάτησε το πόδι του στο Χαριλάου εντόπισε τα σημαντικά κενά των Θεσσαλονικέων στο χώρο των χαφ, όπου υπάρχουν οι επιλογές αλλά μέχρι τώρα δεν αποδίδουν όπως πρέπει στο χορτάρι, ενώ είχε την ατυχία να δει τον καλύτερό του παίκτη (ή τουλάχιστον πιο σταθερό) Σέϊχ Ντουκουρέ να τραυματίζεται και να μην υπολογίζεται για τις επόμενες 3 εβδομάδες.

Ξαφνικά το δίδυμο Ντιόπ-Νταμπό αποτέλεσε μονόδρομο για τον Βρετανό τεχνικό που όσο κι αν πειραματίστηκε με τους Ματέο Γκαρσία και Μανού δεν μπόρεσε να λύσει την σπαζοκεφαλιά στο χώρο του κέντρου, που μέχρι τώρα «πληγώνει» τον Άρη.

Μπορεί στο ματς με τον Ολυμπιακό λόγω κυρίως της θετικής επίδρασης του Μανού Γκαρθία στο «10» και της καλής εμφάνισης του Νταμπό, αυτό να μην φάνηκε από την αρχή, αλλά στο ματς με τον Βόλο ήρθε το πρώτο ηχηρό χαστούκι στον Άγγλο τεχνικό που κατάλαβε ότι έχει πολλή δουλειά μπροστά του, ειδικότερα στη διαχείριση του άξονα της ομάδας.

Ναι, ο Μανού μπορεί να ξεχωρίζει για την ατομική του ποιότητα αλλά πολλές φορές ακόμα κι αυτός επηρεάζεται από το τι συμβαίνει πίσω του κι αυτό φάνηκε έντονα στη Μαγνησία.

Ο Ισπανός άσος τραβιόταν πολύ πίσω για να πάρει μπάλες, έχανε πολύ από τη δημιουργία του και ξόδευε ανάσες που δεν ήταν δική του ευθύνη. Ντιόπ και Ντιόπ ήταν κάτω του μετρίου, με αρκετές λανθασμένες πάσες και τοποθετήσεις αφήνοντας σε μεγάλο βαθμό «γυμνό» τον άξονα του Άρη. Γι’ αυτό και οι Κίτρινοι έψαχναν τρόπους να απειλήσουν την εστία του Κλέιμαν κυρίως από τις πλευρές με τους δραστήριους Ιτούρμπε και Μαντσίνι.

Και μετά από αυτή τη μεγάλη εισαγωγή, στην εξίσωση μπαίνει ο νεοφερμένος Ετέμπο, που έχει την εμπειρία αλλά και την κλάση για να «σπάσει» αυτή την άλυτη -μέχρι τώρα- σπαζοκεφαλιά στο χώρο των χαφ. Ο Ετέμπο είναι ο παίκτης που του αρέσει να κινείται ανάμεσα στις γραμμές, καταπίνει αρκετά χιλιόμετρα στο γήπεδο και είναι μάστερ στο τρανζίσιον παιχνίδι, είτε αμυντικά είτε επιθετικά.

Με λίγα λόγια, ένας ιδανικός ρολίστας για να εξυπηρετήσει το πλάνο του Πάρντιου με τα δύο χαφ πίσω από τον Μανού Γκαρθία.

Βέβαια για να λειτουργήσει σωστά θα χρειαστεί και έναν παίκτη με περισσότερες αμυντικές αρετές και σκληράδα στο πλευρό του. Ιδανικά ο Άγγλος προπονητής θα ήθελε να έχει στη διάθεσή του τον Ντουκουρέ γι’ αυτόν τον ρόλο αλλά δεδομένου των συνθηκών φαίνεται να εμπιστεύεται περισσότερο τον Νταμπό, που είναι με τις μέρες του.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σταθερός και καταλυτικός, αλλά στον Βόλο άφαντος. Η σταθερότητα είναι το κλειδί. Αλλά και ένας πιο ποιοτικός παρτενέρ, ρόλο που μπορεί να εξυπηρετήσει ο Ετέμπο, με τον Νιγηριανό πάντως δεδομένα να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής και παιχνίδια στα πόδια του, αφού έχει να αγωνιστεί από τις 15 του Μάη σε συλλογικό επίπεδο.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς