17.3 C
Athens

Άρης – Ιωνικός 2-1: Ο Γκρέι έδωσε το φιλί της ζωής στον αδιόρθωτο Πάρντιου

Οι Κίτρινοι προβλημάτισαν ξανά με την απόδοσή τους αλλά κατάφεραν χάρη στην ατομική ποιότητα των Οντουμπάτζο και Γκρέι να πάρουν μία νίκη-οξυγόνο κόντρα στον τελευταίο Ιωνικό, με τον Πάρντιου να δοκιμάζει την υπομονή των οπαδών στο Χαριλάου

Ο Άρης παρουσίασε για άλλο ένα παιχνίδι προβληματική εικόνα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η κλάση του Γκρέι και η αύρα των Ζερβίνιο – Οντουμπάτζο τού έδωσαν παλμό και μία δεύτερη ευκαιρία στον αδιόρθωτο Άλαν Πάρντιου, που έκανε τα ίδια λάθη δοκιμάζοντας την υπομονή του κόσμου στο Χαριλάου.

Νίκη-οξυγόνο (2-1) για τους Κίτρινους απέναντι στον τελευταίο Ιωνικό, που για άλλη μία φορά φέτος προηγήθηκε στο σκορ αλλά στο τέλος έφυγε με άδεια χέρια.

Ο «καθρέπτης» του ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Άρη να έχει την κατοχή αλλά να μην βρίσκει τρόπο να προσεγγίσει ορθολογικά την περιοχή του καλά οργανωμένου και διαβασμένου Ιωνικού.

Οι Κίτρινοι ξεκίνησαν με τον Ετέμπο για πρώτη φορά στην ενδεκάδα αλλά το παιχνίδι τους περισσότερο μπερδεύτηκε παρά ομόρφυνε με τις τραγικές επιλογές και το αποδιοργανωμένο πλάνο του Άλαν Πάρντιου. Για την ακρίβεια για να χαρακτηριστεί κάτι αποδιοργανωμένο προϋποθέτει ότι θα έχει προηγηθεί η οργάνωση ενός πλάνου, ωστόσο ο Άρης κυρίως στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζε ξανά με ομάδα που δεν ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Χωρίς ρόλους, χωρίς ενέργεια και με έναν προπονητή που ήταν σε… άλλο γήπεδο!

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ Ο ΑΡΗΣ, Ο ΜΑΝΤΖΗΣ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΣΤΟ 43′

Πέρα από ένα άστοχο σουτ του Ετέμπο κι ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε οι Θεσσαλονικείς παρουσίασαν κάκιστη εικόνα στο πρώτο ημίχρονο, που λογικό επόμενο ήταν να φέρει τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών στο «Κλεάνθης Βικελίδης» που ζητούσαν από τους παίκτες να βγάλουν τις φανέλες και να φύγουν.

Τελικώς αποδείχθηκε για άλλη μία φορά ότι ενός κακού μύρια έπονται, με τον Άρη να πληρώνει την κακή του εικόνα δεχόμενος γκολ στην πρώτη τελική του Ιωνικού με τον Μάντζη στο 43′ να τιμωρεί την αμυντική αδράνεια των Θεσσαλονικέων κάνοντας το 0-1.

Βαριά ατμόσφαιρα στο Χαριλάου για τον Πάρντιου και τους παίκτες του με έντονη γιούχα στην ανάπαυλα, μόλις τρίτο εκτός έδρας γκολ στη σεζόν για τους Νικαιώτες και πρώτο για τον Μάντζη.

ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πάρντιου άργησε ξανά τις αλλαγές του αλλά εν τέλει μία από αυτές (Γκρέι), που ήταν και ο μόνος κλασσικός του φορ και μπήκε στο ματς στο 67′, τού έδωσε το φιλί της ζωής με ένα απλό… φύσημα της μπάλας στην ανυπεράσπιστη εστία του Χουτεσιώτη που και στα δύο γκολ της ανατροπής του Άρη τα έβαζε με τους παρατηρητές αμυντικούς του.

Είχε προηγηθεί η ισοφάριση των Κιτρίνων με το πρώτο γκολ του Ζερβίνιο στο 63′ μετά από γύρισμα του Μαζικού που έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους. Η ενέργεια του Οντουμπάζο, η κλάση του Γκρέι και το πείσμα του Μαζικού έφεραν τον Άρη σε κατάσταση ανατροπής του σκορ γλιτώνοντας τα πολύ χειρότερα χάρη στην ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών του από τη μεσοεπιθετική γραμμή και της… τσαπατσουλιάς αυτών του Ιωνικού στη δική τους ζώνη άμυνας.

Με λίγα λόγια ο Άρης όχι μόνο δεν διόρθωσε τα προβλήματά του αλλά τα αύξησε, παρόλο που στο τέλος κατάφερε να πάρει μία νίκη ψυχολογίας που στο άμεσο μέλλον με φόντο τη Λεωφόρο θα φανεί αν τον αφύπνισε ή απλά έδωσε παράταση σε μία νέα αλλαγή προσώπου στην άκρη του πάγκου.

2-1 και νίκη-οξυγόνο για τον Άρη μία εβδομάδα πριν το ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

ΑΡΗΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 2-1

Γήπεδο: «Κλεάνθης Βικελίδης»

Διαιτητής: Παπαπέτρου

ΣΚΟΡΕΡ: 63′ Ζερβίνιο, 74′ Γκρέι / 43′ Μάντζης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 66′ Φαμπιάνο/45′ Σάκιτς, , 45’+2 Άοσμαν,

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού – Ετέμπο, Νταμπό (56′ Γκαρσία) – Μαντσίνι (42′ Γκαρθία), Πάλμα (67′ Ιτούρμπε), Καμάτσο – Ζερβίνιο (67′ Γκρέι)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Κάνιας (52′ Τσίμπσαχ, 77′ Μάσας), Αντούνιες, Ρομαό – Μύγας, Άοσμαν (77′ Μεντόζα), Λοβέρα (46′ Σεμπά), Φατιγκά, Σάκιτς (67′ Πίλο) – Μάντζης, Ελευθεριάδης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς