23.3 C
Athens

Το ελληνικό ποδόσφαιρο φώναξε «παρών» με εμφατικό τρόπο

Μια ευρωπαϊκή βραδιά βγαλμένη από τα πιο όμορφα παραμύθια: Η πανάξια πρόκριση Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League οδηγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια χρονιά που μπορεί να μείνει για χρόνια χαραγμένη στη μνήμη των φιλάθλων

Μια μαγική, μια ιστορική βραδιά έζησε το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να κάνουν μυθικές ανατροπές και να προκρίνονται στους «8» του Conference.

Οι δύο ομάδες κλήθηκαν να κάνουν την ανατροπή και τα κατάφεραν, δείχνοντας πως αδίκησαν τον εαυτό τους στα πρώτα παιχνίδια.

Σαφώς το έργο του Ολυμπιακού ήταν πιο δύσκολο καθώς ταξίδεψε στη Σερβία με το βαρύ 1-4 του πρώτου αγώνα στην πλάτη. Αυτό δεν τον επηρέασε και έκανε την πιο μυθική εκτός έδρας ανατροπή στην ιστορία των ευρωπαϊκών Κυπέλλων επικρατώντας με 1-6 της Μακάμπι Τελ Αβίβ για να πάρει την πρόκριση.

Δεν υπάρχουν πολλά λόγια να περιγράψεις αυτό το έπος, οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!

Οι ποδοσφαιριστές του Μεντιλίμπαρ μασούσαν σίδερα από το πρώτο λεπτό και έφεραν γρήγορα το παιχνίδι στα μέτρα τους. Το γρήγορο γκολ του Ποντένσε έδωσε το ψυχολογικό μπουστ που χρειαζόταν και όλα τα άλλα είναι ιστορία, με τους Ερυθρόλευκους να αισθάνονται ακόμη και… αδικημένοι που το ματς πήγε στην παράταση. Εκεί το παιχνίδι πήρε οριστικά τον δρόμο του και ο Ολυμπιακός… έβγαλε τον κόσμο του τα ξημερώματα της Παρασκευής στο αεροδρόμιο για να πανηγυρίσει την πανάξια πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

 

Εκεί όπου είχε εξασφαλίσει λίγες ώρες νωρίτερα την παρουσία του ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έζησε μια μαγική βραδιά στην Τούμπα διαλύοντας με 5-1 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Τα δύο παιχνίδια των ελληνικών ομάδων έχουν κοινά στοιχεία, με τους Ασπρόμαυρους να «πνίγουν» επίσης από νωρίς στο παιχνίδι τον αντίπαλο τους.

 

Ο Δικέφαλος είχε μικρότερης δυσκολίας έργο, μιας και το 2-0 του πρώτου αγώνα ήταν σαφώς πιο εύκολα αναστρέψιμο. Κι όλα αυτά στο γήπεδο του που είχε την ίδια φλόγα με την ομάδα. Το μάτι των ποδοσφαιριστών του Ραζβάν Λουτσέσκου γυάλιζε και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ υπέκυψε στην ανωτερότητα του ΠΑΟΚ.

Η πίστη και το πάθος των ποδοσφαιριστών του Δικεφάλου δεν άλλαξε ούτε στο δύσκολο για αυτούς κομμάτι του παιχνιδιού, όταν οι Κροάτες μείωσαν σε 3-1 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και για περίπου 15 λεπτά πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε έχοντας ως φύλακα άγγελο τον Κοτάρσκι, η μπόρα πέρασε και εκεί οι Ασπρόμαυροι «σκότωσαν» την Ντιναμό και καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στην Τούμπα.

 

Πρόκειται για μια ονειρική ευρωπαϊκή βραδιά που είχε να ζήσει χρόνια η Ελλάδα και θα πρέπει να τη χαρούν όλοι μηδενός εξαιρουμένου, χωρίς να στέκονται στο τι χρώμα έχουν οι φανέλες που θα βρίσκονται στα προημιτελικά του Conference League.

Άλλωστε, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ δεν δουλεύουν μόνο για τον εαυτό τους καθώς οι προκρίσεις τους έδωσαν σημαντικούς βαθμούς στην Ελλάδα.

Ευχή όλων να συνεχίσουν ήδη το επιτυχημένο έργο τους και να αφήσουν για χρόνια χαραγμένη στη μνήμη των Ελλήνων φιλάθλων τη φετινή σεζόν!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς