24.6 C
Athens

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ολυμπιακός 1-6: Θρυλικό έπος με τη μεγαλύτερη εκτός έδρας ανατροπή όλων των εποχών! (hls)

Ο Θρύλος του ελληνικού αθλητισμού υπέγραψε στη Σερβία τη μεγαλύτερη εκτός έδρας ανατροπή στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων και βρίσκεται στους «8» του Conference League

Δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια αυτό που έκανε στη Σερβία ο Ολυμπιακός! Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έγραψε ιστορία στην Ευρώπη αφού ανέτρεψε το εις βάρος της 1-4 από τη βαριά ήττα στο Καραϊσκάκη με το απίστευτο 1-6 (!!) στην Τόπολα απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ!

 

Η κατάρα κόντρα σε Ισραηλινούς στα νοκ άουτ έσπασε, σε μια βραδιά που έγινε το αδιανόητο για τον Ολυμπιακό! Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν πως μόνο χαμένοι δεν είναι και μετέτρεψαν σε ιστορικό θρίαμβο την… παρέλαση απέναντι στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Ισραήλ με μια ιστορική ανατροπή εκτός έδρας που δεν έχει συμβεί ποτέ στα ευρωπαϊκά Κύπελλα (ποτέ ομάδα δεν επέστρεψε από ήττα με τρία γκολ διαφορά σπίτι της).

 

Ο Θρύλος έκλεισε εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League και το ευρωπαϊκό ταξίδι στο όνειρο συνεχίζεται! Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν πόσο αδίκησαν τον εαυτό τους αλλά πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων γράφουν ιστορία για τον σύλλογο και μπαίνουν στην κληρωτίδα (15/3, 15:00).

Conference League: Οι πιθανοί αντίπαλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα προημιτελικά, ορατός ο ελληνικός εμφύλιος

Βγαλμένο από παραμύθι το ερυθρόλευκο έπος, οι πρωταγωνιστές πίστεψαν στην υπέρβαση και την έκαναν με αδιανόητο τρόπο! Σωστή τακτική και αποστάσεις στο χορτάρι και… φωτιά στις αντεπιθέσεις με την αμυντική λειτουργία να είναι υποδειγματική και αδιανόητη!

Ένα γρήγορο γκολ ήθελε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και το πέτυχε. Ο Πορτογάλος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Φορτούνη και με πανέμορφο πλασέ έκανε το 0-1.

 

Συνέχεια έδωσαν οι Φορτούνης και Ελ Κααμπί. Το 0-2 ήρθε από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό που με αποφασιστικότητα τελείωσε σωστά την αντεπίθεση και να αξιοποίησε την κάθετη πάσα του Ποντένσε.

 

Ο Ελ Κααμπί με άπιαστη κεφαλιά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκανε το 0-3 και έφερε την υπόθεση πρόκριση στα ίσια προσωρινά.

Η Μακάμπι έμοιαζε χαμένη στο χορτάρι και εντελώς αποσυντονισμένη αλλά μπόρεσε στην πρώτη ευκαιρία που πήγε να φτιάξει να κερδίσει πέναλτι (57′) στην ανατροπή του Κανιχόφσκι από τον Ρέτσο, με τον Ζάχαβι να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να κάνει το 1-3.

Οι Ερυθρόλευκοι που ήταν ανώτεροι, κράτησαν την ψυχραιμία τους και στο 65′ ο Ελ Κααμπί σκόραρε το δεύτερο προσωπικό του γκολ με ένα αδιανόητο ψαλιδάκι μετά τη σέντρα του Ορτέγκα από τα αριστερά για το 1-4 και την ισοφάριση του σκορ του πρώτου αγώνα!

 

Συνέχισε να πιέζει ο Ολυμπιακός και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από πλεονεκτική θέση ο Γιόβετιτς εκτέλεσε άουτ, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί ο Μαυροβούνιος πήρε το… αίμα του πίσω, αφού μετά την την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από τα αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μισπάτι για το 1-5.

 

Στην εκπνοή του πρώτου μέρους της παράτασης όλα τελείωσαν αφού σε μια ακόμα υποδειγματική αντεπίθεση ο Ελ Αραμπί σε κενή εστία έγραψε το 1-6 έπειτα από γύρισμα του Μασούρα από τα αριστερά σε μια φάση που ξεκίνησε από την απίθανη κάθετη πάσα του Έσε στον διεθνή Έλληνα επιθετικό!

 

Τα λεπτά κυλούσαν… βασανιστικά για τη Μακάμπι που κινδύνευσε να δεχθεί και 7ο γκολ αλλά τελικά έμεινε το 1-6 σε μια βραδιά ιστορική για τον Ολυμπιακό!

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-6 (παρ.)

Σκόρερ: 57′ πεν. Ζαχάβι / 10′ Ποντένσε, 36′ Φορτούνης, 45+3′, 65′ Ελ Κααμπί, 93′ Γιόβετιτς, 103′ Ελ Αραμπί

Γήπεδο: TSC Arena, Τόπολα

Διαιτητής: Μαριάνι (ΙΤΑ)

Κίτρινες: Νταβίντα, Νταβιτζάντα / Φορτούνης, Ποντένσε

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ (91′ Κοέν), Ναχμίας, Σάμποριτ, Ρεβίβο (113′ Νταβιτζάντα), Πέρετζ, Φαν Όφερεμ (74′ Τούργκεμαν), Κανιτσόφσκι, Νταβίντα, Μίλσον (14′ λ. τρ. Μπίτον / 108′ Κίκο Μποντόσο), Ζαχάβι (Γ. Κοέν)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (106′ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82′ Γιόβετιτς), Φορτούνης (95′ Μασούρας), Ποντένσε (102′ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (88′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς