18.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο εργασιομανής Άλβες που βασίζει πολλά στις ακαδημίες και γνωρίζει απ’ έξω την ιβηρική αγορά

Αυτό είναι το προφίλ του 40χρονου Πέδρο Άλβες που έρχεται με σηκωμένα τα μανίκια στον Ολυμπιακό για να πάρει από πολύ νωρίς σημαντικές αποφάσεις, στο πλάι του Αντόνιο Κορδόν

Ο Πέδρο Άλβες είναι έτοιμος να πιάσει δουλειά στον Ολυμπιακό και από την πρώτη του μέρα θα κληθεί να διαχειριστεί μία δύσκολη κατάσταση, με τον μέλλον του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να κρέμεται σε τεντωμένο σχοινί, αλλά τον Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή να έρχεται διαβασμένος στον Πειραιά και με συγκεκριμένες σημειώσεις στο μπλοκάκι του.

Ώρα αποφάσεων στον Ολυμπιακό: Ο Μαρινάκης συζητά με Κορδόν και Άλβες για το μέλλον του Μαρτίνεθ

Το νέο μέλος στο ανανεωμένο οργανόγραμμα του Ολυμπιακού είναι μόλις 40 ετών και πρόκειται να ανακοινωθεί κι επίσημα από τους Ερυθρολεύκους μέσα στις επόμενες ώρες. Σε μία σίγουρα περίεργη και πολύπλοκη περίοδο για τον σύλλογο, καλείται να δείξει τα αντανακλαστικά του, αλλά και την εμπειρία του, αφού παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει προλάβει να δει και να ζήσει πολλά στην απαιτητική αγορά της Πορτογαλίας, με μέντορα του τον καλό του φίλο, Ζόρζε Μέντες.

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Φαμπρίτσιο Ρομάνο έφερε στο προσκήνιο την περίπτωση Άλβες από το πουθενά για τον Ολυμπιακό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πρόσωπο που υπάρχει καιρό στο μπλοκάκι των Ερυθρολεύκων, που, όπως ξεκαθαρίστηκε από την πρώτη στιγμή, δεν πρόκειται να σπάσουν τη συνεργασία τους με τον Αντόνιο Κορδόν.

Το οργανόγραμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει πλέον διευρυνθεί καθώς έχει να διαχειριστεί τρεις ομάδες (Ολυμπιακό, Νότιγχαμ, Ρίο Άβε), με τις απαιτήσεις να αυξάνονται και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν σημαντικά πόστα σε αυτές τις ομάδες να επιλέγονται προσεκτικά.

Όπως προκύπτει, ο Πέδρο Άλβες αναμένεται να αναλάβει ενεργά τον ρόλο του Αθλητικού διευθυντή στον Ολυμπιακό με τον Κορδόν να παραμένει σε ρόλο συντονιστή, ενώ την ίδια στιγμή θα έχει ανάλογο πόστο και στις Νότιγχαμ – Ρίο Άβε, αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμπιστεύεται με κλειστά μάτια τη δουλειά του πολύπειρου Ισπανού.

Ο 40χρονος Άλβες, από τη μεριά του, βρισκόταν στην ομάδα της Εστορίλ από το 2018 μέχρι και σήμερα, δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα γραφής καθότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της πορτογαλικής ομάδας στα μεγάλα σαλόνια του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ενώ κατάφερε να αναδείξει κι αρκετούς παίκτες από την Ακαδημία.

Πρόκειται για ένα πρότυπο επαγγελματία, με μεγάλο μεράκι, όπως τον χαρακτηρίζουν όσοι τον έχουν ζήσει, που έχει πολύ όρεξη για δουλειά και καινοτόμες ιδέες πάνω στο άθλημα.

Είναι νέος στην ηλικία αλλά αρκετά… εκπαιδευμένος, αφού από τη στιγμή που κρέμασε τα παπούτσια του και μετά – πίσω στο 2014 – ασχολήθηκε ενεργά με το κομμάτι του σκάουτ και της διαχείρισης ενός συλλόγου από το πόστο του γενικού διευθυντή, όντας στο πλάι του μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο (Μέντες).

Αξίζει να σημειωθεί ότι γνωρίζει πολύ καλά την πορτογαλική και γενικότερα ιβηρική ποδοσφαιρική αγορά, την οποία ο Ολυμπιακός διαχρονικά επιλέγει σε μεγάλο βαθμό για τη μεταγραφική (και προπονητική) ενίσχυσή του, ενώ έχει δείξει από τις επιλογές του στην Εστορίλ ότι προτιμά την επένδυση σε νέους παίκτες που έχουν προοπτική και δυνατότητα να πουληθούν με αρκετά χρήματα στο μέλλον. Όπως κάνουν και οι περισσότεροι Πορτογάλοι συνάδελφοί του, εξάλλου…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς