17.8 C
Athens

Η επικείμενη συμφωνία του Ολυμπιακού με τον Πέδρο Άλβες και ο νέος ρόλος του Κορδόν

Οι Ερυθρόλευκοι διευρύνουν το οργανόγραμμα τους έχοντας επιλέξει για συγκεκριμένους λόγους τον Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή, που αναμένεται να συνεργαστεί με τον Κορδόν από τον ερχόμενο Γενάρη

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του Ιταλού δημοσιογράφου, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, κάνουν λόγο για προχωρημένες επαφές του Ολυμπιακού με τον Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή, Πέδρο Άλβες, ώστε αυτός να αναλάβει σημαντικό πόστο στους Πειραιώτες και πλέον αναμένονται οριστικές εξελίξεις για μια πιθανή συνεργασία του με τον Αντόνιο Κορδόν.

Το ρεπορτάζ του Ρομάνο έφερε στο προσκήνιο την περίπτωση Άλβες από το πουθενά για τον Ολυμπιακό, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πρόσωπο που υπάρχει καιρό στο μπλοκάκι των Ερυθρολεύκων, που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σπάσουν τη συνεργασία τους με τον Αντόνιο Κορδόν.

Ο Ρομάνο στέλνει τον Πέδρο Άλβες στον Ολυμπιακό για τη θέση του αθλητικού διευθυντή

Το οργανόγραμμα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει πλέον διευρυνθεί καθώς έχει να διαχειριστεί τρεις ομάδες (Ολυμπιακό, Νότιγχαμ, Ρίο Άβε), με τις απαιτήσεις να αυξάνονται και τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν σημαντικά πόστα σε αυτές τις ομάδες να επιλέγονται προσεκτικά.

Όπως προκύπτει, ο Πέδρο Άλβες αναμένεται να αναλάβει ενεργά τον ρόλο του Αθλητικού διευθυντή στον Ολυμπιακό με τον Κορδόν να παραμένει σε ρόλο συντονιστή, ενώ την ίδια στιγμή θα έχει πόστο και στις Νότιγχαμ – Ρίο Άβε, αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμπιστεύεται με κλειστά μάτια τη δουλειά του.

Ο 40χρονος Άλβες βρισκόταν στην ομάδα της Εστορίλ από το 2018 μέχρι και σήμερα, δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα γραφής καθότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιστροφή της πορτογαλικής ομάδας στα μεγάλα σαλόνια του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ενώ κατάφερε να αναδείξει κι αρκετούς παίκτες από την Ακαδημία.

Πρόκειται για ένα πρότυπο επαγγελματία, όπως τον χαρακτηρίζουν όσοι τον έχουν ζήσει, με πολύ όρεξη για δουλειά και καινοτόμες ιδέες πάνω στο άθλημα. Είναι νέος στην ηλικία αλλά αρκετά… εκπαιδευμένος, αφού από τη στιγμή που κρέμασε τα παπούτσια του και μετά – πίσω στο 2014 – ασχολήθηκε ενεργά με το κομμάτι του σκάουτ και της διαχείρισης ενός συλλόγου από το πόστο του γενικού διευθυντή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γνωρίζει πολύ καλά την πορτογαλική και γενικότερα Ιβηρική ποδοσφαιρική αγορά, την οποία ο Ολυμπιακός διαχρονικά επιλέγει σε μεγάλο βαθμό για τη μεταγραφική ενίσχυσή του, ενώ έχει δείξει από τις επιλογές του στην Εστορίλ ότι προτιμά την επένδυση σε νέους παίκτες που έχουν προοπτική και δυνατότητα να πουληθούν με αρκετά χρήματα στο μέλλον. Όπως κάνουν και οι περισσότεροι Πορτογάλοι συνάδελφοί του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς