24 C
Athens

Άγιαξ – Φέγενορντ 0-4: Ο Χιμένες έβαλε το κερασάκι στον διασυρμό του Αίαντα και έγραψε ιστορία

Το ντέρμπι (στα χαρτιά) του Άγιαξ με τη Φέγενορντ ξεκίνησε την Κυριακή (24/7) και τελείωσε σήμερα, με τους φιλοξενούμενους να είναι οι μεγάλοι θριαμβευτές με 0-4.

Άγιαξ και Φέγενορντ κλήθηκαν να μπουν ξανά τρεις μέρες μετά στον αγωνιστικό χώρο ώστε να ολοκληρωθεί το παιχνίδια της Κυριακής που διακόπηκε στο 56ο λεπτό. Τότε, ομάδα του Ρότερνταμ έκανε πάρτι στο Άμστερνταμ και προηγήθηκε με 0-3 στο πρώτο μέρος το οποίο διακόπηκε δύο φορές. Πρώτα για συστάσεις για ρίψεις αντικειμένων και στη συνέχεια για ρίψεις καπνογόνων εντός αγωνιστικού χώρου.

Άγιαξ – Φέγενορντ 0-3: Το ντέρμπι δεν τελείωσε ποτέ, οριστική διακοπή λόγω ρίψης καπνογόνων και αντικειμένων

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και η προειδοποίηση ανέφερε πως η τρίτη φορά που θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο, τότε θα υπάρξει και οριστική διακοπή.

Αυτό συνέβη τελικά στο 56ο λεπτό και ο διαιτητής διέταξε τις δύο ομάδες να μπουν στα αποδυτήρια για να εφαρμόσει τον κανονισμό που θέλει τον αγώνα να διακόπτεται οριστικά τη δεύτερη φορά που θα υπάρξει ρίψη αντικειμένων και καπνογόνων στο χορτάρι.

Πρόκειται για το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του Άγιαξ μέσα στον 21ο αιώνα (για την ακρίβεια τα τελευταία 58 χρόνια), με την αγωνιστική συντριβή από τη Φέγενορντ να είναι αναπόφευκτη. Μάλιστα στις μέρες που μεσολάβησαν υπήρξε και η απόλυση του αθλητικού διευθυντή του Άγιαξ, Σβεν Μίσλιντατ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο μετά την απόφαση που έριξε στα… μαλακά τον Αίαντα και μόλις 3′ λεπτά μετά την επανέναρξη ο Σαντιάγκο Χιμένες σκόραρε για το 0-4 και έγραψε ιστορία.

Ο Μεξικανός σέντερ φορ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής από την Κυριακή που είχε φροντίσει να πετύχει ήδη δύο τέρματα και με αυτό σήμερα έκανε ένα χατ-τρικ που εκτός από τον ίδιον θα το θυμούνται όλοι για πάντα. Κι αυτό γιατί έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Φέγενορντ που πετυχαίνει χατ-τρικ σε εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Άγιαξ για το ολλανδικό πρωτάθλημα. Έτσι διαμόρφωσε το τελικό 0-4, με τον Παϊσάο να είναι αυτός που είχε σκοράρει στο 37′ για το 0-3.

Το παιχνίδι όπως είναι λογικό ήταν από την αρχή μια τυπική διαδικασία για τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, με τον Χιμένες απλά να φροντίζει να γράψει μια όμορφη σελίδα παραμυθιού και παράλληλα ιστορία.

ΑΓΙΑΞ: Γκόρτερ, Γκάι (32′ Ρενς), Σούταλο, Χάτο, Σόσα (46′ Σαλάχ-Εντίν, 55′ Άκπομ), Φος (81′ Άβιλα), Φαν ντεν Μπόμεν, Τέιλορ, Μπέργκχαους, Φορμπς (81′ Ντόνχεν), Μπρόμπι

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Φελενρόιτερ, Χερτρούιντα (88′ Νιούκοουπ), Τράουνερ, Χάντσκο, Χάρτμαν, Βάιφερ, Τίμπερ (88′ Λινγκρ), Μίντε (55′ Ζερούκι), Στενγκς (82′ Ουέντα), Παϊσάο (82′ Τζαχανμπάκς), Χιμένες

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς