16.9 C
Athens

Τβέντε – Άγιαξ 3-1: Συντριβή για τον αντίπαλο της ΑΕΚ, η χειρότερη εκκίνηση στη σεζόν μετά από 58 χρόνια

Σε αγωνιστική κρίση από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν στην Eredivisie βρίσκεται ο Άγιαξ, ο οποίος μετά τη νίκη της πρεμιέρας έχει ξεχάσει τι σημαίνει τρίποντο με αποτέλεσμα να πραγματοποιεί τη χειρότερη εκκίνησή του στο πρωτάθλημα μετά το 1965!

Ο Αίαντας γνώρισε την πρώτη του ήττα εκτός έδρας απέναντι στην Τβέντε (3-1) παρουσιάζοντας τραγική και ασύνδετη εικόνα στο χορτάρι για να βρεθεί στο -7 από την πρωτοπόρο PSV που έχει 12 βαθμούς.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 7′ με τον Ροτς και στο 11′ βρήκε δίχτυα και ο Στάιν που είναι ο γιος του προπονητή του Άγιαξ! Ο ίδιος μάλιστα είχε και δοκάρι, με τον αντίπαλο της ΑΕΚ να μειώνει στο 35ο λεπτό με την προβολή του Μπρόμπι μετά το γύρισμα του Σόσα από τα αριστερά.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά κανέναν τρόπο να δημιουργήσουν ευκαιρίες με την Τβέντε να τους τιμωρεί ξανά στο 79′ με τον Ουνουβάρ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΓΙΑΞ (Στάιν): Γκόρτερ, Ρενς (46′ Γκάι), Σούταλο, Χάτο, Σόσα, Ταχίροβιτς (76′ Φαν ντεν Μπούμεν), Μάσνβερκ (46′ Τέιλορ), Μπέργκχαους (76′ Μπόρζες), Μπέρχβαϊν, Άκπομ (64′ Μικαουτάτζε), Μπρόμπι

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς