24 C
Athens

Άγιαξ – Φέγενορντ 0-3: Το ντέρμπι δεν τελείωσε ποτέ, οριστική διακοπή λόγω ρίψης καπνογόνων και αντικειμένων

Η Φέγενορντ ταπείνωσε τον αντίπαλο της ΑΕΚ στο Άμστερνταμ, με τους οπαδούς του Άγιαξ να πετούν καπνογόνα και αντικείμενα στο χορτάρι και να προκαλούν στο 56' την οριστική διακοπή που θα επιφέρει βαριά τιμωρία στη θλιβερή ομάδα του Στάιν

Το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του Άγιαξ μέσα στον 21ο αιώνα (για την ακρίβεια τα τελευταία 58 χρόνια) ήρθε να διαδεχθεί ένα σκάνδαλο με τον αθλητικό διευθυντή και μια αγωνιστική συντριβή από τη Φέγενορντ (0-3) αλλά και μια οριστική διακοπή στο ντέρμπι για ρίψεις αντικειμένων και καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο.

Η ομάδα του Ρότερνταμ έκανε πάρτι στο Άμστερνταμ και προηγήθηκε με 0-3 στο πρώτο μέρος το οποίο διακόπηκε δύο φορές. Πρώτα για συστάσεις για ρίψεις αντικειμένων και στη συνέχεια για ρίψεις καπνογόνων εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια και η προειδοποίηση ανέφερε πως η τρίτη φορά που θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο, τότε θα υπάρξει και οριστική διακοπή.

Αυτό συνέβη τελικά στο 56ο λεπτό και ο διαιτητής διέταξε τις δύο ομάδες να μπουν στα αποδυτήρια για να εφαρμόσει τον κανονισμό που θέλει τον αγώνα να διακόπτεται οριστικά τη δεύτερη φορά που θα υπάρξει ρίψη αντικειμένων και καπνογόνων στο χορτάρι.

Η συνέχεια θα δοθεί στα γραφεία της ολλανδικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και το βέβαιο είναι πως ο Άγιαξ θα χάσει το παιχνίδι στα χαρτιά (άρα θα βρεθεί τουλάχιστον στο -10 από την κορυφή) ενώ κινδυνεύει και με αφαίρεση βαθμών.

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό, ο Χιμένες έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους πρωταθλητές με τα τέρματά του στο 9′ και στο 18′ από ισάριθμα τραγικά λάθη του Γκάι. Ο μπακ του Άγιαξ βγήκε εν μέσω αποδοκιμασιών στο 32′, ενώ πέντε λεπτά αργότερα η Φέγενορντ βρήκε τρίτο γκολ με τον Παϊσάο κι αρκετές ευκαιρίες για τέταρτο.

ΑΓΙΑΞ: Γκόρτερ, Γκάι (32′ Ρενς), Σούταλο, Χάτο, Σόσα (46′ Σαλάχ-Εντίν), Φος, Φαν ντεν Μπόμεν, Τέιλορ, Μπέργκχαους, Φορμπς, Μπρόμπι

ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ: Φελενρόιτερ, Χερτρούιντα, Τράουνερ, Χάντσκο, Χάρτμαν, Βάιφερ, Τίμπερ, Μίντε, Στενγκς, Παϊσάο, Χιμένες

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς