20.6 C
Athens

Οσμή σκανδάλου στον Άγιαξ: Ερευνάται ο αθλητικός διευθυντής για τη μεταγραφή του Σόσα

Άγιαξ, ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και UEFA ερευνούν τη μεταγραφή του Μπόρνα Σόσα καθώς ο αθλητικός διευθυντής του Αίαντα έχει στην κατοχή του το 35% της εταιρείας, στην οποία απέκτησε μερίδιο το μανατζερικό γραφείο που εκπροσωπεί τον ποδοσφαιριστή

Ενός (αγωνιστικού) κακού μύρια έπονται στον Άγιαξ, ο οποίος έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του τα τελευταία 58 χρόνια αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.

Μια αποκάλυψη του NOS έρχεται να προκαλέσει μεγαλύτερο σεισμό στους Ολλανδούς. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, την τελευταία μέρα των μεταγραφών ο Άγιαξ αγόρασε ποδοσφαιριστή από ένα γραφείο Γερμανού ατζέντη, ο οποίος έχει μετοχές σε ιδιωτική εταιρεία του νέου αθλητικού διευθυντή του ολλανδικού συλλόγου, Σβεν Μίσλιντατ!

Ο Άγιαξ φέρεται να μη γνώριζε κάτι για αυτό και ξεκίνησε αμέσως έρευνα: «Ο Άγιαξ φυσικά ερευνά περαιτέρω την υπόθεση και έχει τη βοήθεια εξωτερικών συμβούλων. Ο Σβεν συνεργάζεται πλήρως και παρέχει όλα τα σχετικά έγγραφα», αναφέρει στην ενημέρωσή του ο ολλανδικός σύλλογος.

Μόλις πέντε εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στον Άγιαξ, ο Μίσλιντατ έγινε μεγαλομέτοχος στη συγκεκριμένη εταιρεία αποκτώντας το 35%, ενώ την ίδια μέρα που αυτό συνέβη (26 Ιουνίου) το ποδοσφαιρικό γραφείο μάνατζερ που έτρεχαν οι Άρθουρ Μπεκ και Κερίμ Τσερίτ απέκτησε επίσης μετοχές στη συγκεκριμένη εταιρεία κι ακολούθησε τελικά η περιβόητη μεταγραφή του Μπόρνα Σόσα (ο οποίος ανήκε στο συγκεκριμένο γραφείο) από τη Στουτγκάρδη αντί 8.000.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως την υπόθεση πέρα από τον Άγιαξ ερευνά τόσο η UEFA όσο και η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία καθώς υπάρχει πιθανότητα να εντοπιστούν οικονομικές παρατυπίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς