16.1 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Έφτασε η ώρα για το ντέρμπι που οδήγησε στην… παραίτηση Μπένετ

Το φετινό αθηναϊκό ντέρμπι της Λεωφόρου θα μείνει στην ιστορία ως το «ντέρμπι του Μπένετ», αφού ο ορισμός των διαιτητών αποτέλεσε αφορμή για την παραίτηση του επικεφαλής της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ

Η ώρα για το αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ έφτασε (25/9, 21:00), σε ένα παιχνίδι που πριν καν αρχίσει δρομολόγησε μεγάλες εξελίξεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Στηβ Μπένετ είχε στα σκαριά τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Από την ΕΠΟ έβαλαν… στοπ, με τον Τάκη Μπαλτάκο να τον εκθέτει και ουσιαστικά να τον οδηγεί σε παραίτηση το Σάββατο (23/9) από τη θέση του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ.

Αιχμές Μπένετ για την ειλικρίνεια και την ακεραιότητα της ΕΠΟ: «Γι’ αυτό παραιτήθηκα»

Αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ ορίστηκε ο Σταύρος Μάνταλος, που επισημοποίησε τον διαιτητή που βρήκε η ΕΠΟ για το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, τον Ιταλό Σιμόνε Σότσα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ προέρχονται από δύο μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες στο Europa League, κόντρα σε Βιγιαρεάλ και Μπράιτον αντίστοιχα.

Μεγάλα όμως είναι και τα προβλήματα, με την Ένωση να αντιμετωπίζει τα γνωστά θέματα στην άμυνα με τις απουσίες των Μουκουντί και Βίντα, που ανάγκασαν τον Ματίας Αλμέιδα να χρησιμοποιήσει τον Σιμάνσκι δίπλα στον Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας στο ματς της Αγγλίας κόντρα στους Γλάρους. Μέσα σε αυτά προστέθηκε και αυτό του Χατζισαφί που τραυματίστηκε στο ματς με την Μπράιτον. Για πρώτη φορά βρίσκεται στην αποστολή ο Κάλενς.

Νέα προβλήματα αντιμετωπίζει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που είδε τις τελευταίες μέρες εκτός από τον Βαγιαννίδη να βγαίνουν νοκ-άουτ για την αναμέτρηση και οι Βέρμπιτς, Αϊτόρ.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλο, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδη, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ – Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρα, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο

Η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Ρότα, Κάλενς, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Πόνσε, Ελίασον, Πισάρο, Ζίνι.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς