16.1 C
Athens

Παραιτήθηκε από αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ ο Στηβ Μπένετ

Παρελθόν από την προεδρία της ΚΕΔ αποτελεί ο Στηβ Μπένετ και τώρα η ΕΠΟ έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αυτή τους διαιτητές που επιθυμεί για τα ντέρμπι της Super League, αρχής γενομένης από το Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

Η πίεση της ΕΠΟ και του Τάκη Μπαλτάκου απέδωσε, με τον Στηβ Μπένετ για παραιτείται από τη θέση του αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, με αφορμή τον ορισμό Σιδηρόπουλου στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, παρά τις πιέσεις όλων των υπολοίπων για ξένο διαιτητή.

Το όλο σκηνικό ξεκίνησε από την περασμένη Πέμπτη όταν ο Τάκης Μπαλτάκος έφερε τον Μπένετ προ των ευθυνών του, δηλώνοντας αντίθετος με τον ορισμό Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Η ΕΠΟ σε συνεννόηση με την UEFA όρισε τον Ιταλό Σιμόνε Σότσα για το ματς της ερχόμενης Δευτέρας, ωστόσο υπήρχε μέχρι το πρωί του Σαββάτου το “εμπόδιο Μπένετ”, ο οποίος όσο ήταν στην ηγεσία της ΚΕΔ, το παιχνίδι παρέμενε στον… αέρα.

Τελικώς ο Μπένετ έκανε πίσω, υπέβαλε την παραίτηση του και η ΕΠΟ φέρνει τον Ιταλό μη elite διαιτητή στην Αθήνα για το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ και στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης (27/9) θα συζητηθεί η επιλογή του νέου προσώπου για τα καθήκοντα του αρχιδιαιτητή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς