17.6 C
Athens

Το παρασκήνιο των επαφών Καρυπίδη – Μάντζιου που φέρνουν τον Έλληνα τεχνικό ξανά στον πάγκο του Άρη

Η ειλημμένη απόφαση του ισχυρού άνδρα των Κιτρίνων για τη διαδοχή του Τόλη Τερζή και ο λόγος που οδηγήθηκε ξανά στην επιλογή του Άκη Μάντζιου

Ο Άκης Μάντζιος είναι έτοιμος να αναλάβει την προπονητική τύχη του Άρη για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά την άκρως πετυχημένη πρώτη του θητεία στο Χαριλάου, από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Φλεβάρη του 2022.

Ο Έλληνας τεχνικός ήταν από την πρώτη στιγμή της παραίτησης του Τόλη Τερζή το πρώτο φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Κιτρίνων, με τον Θόδωρο Καρυπίδη να ζυγίζει τις επιλογές του και να καταλήγει στην πιο ασφαλή επιλογή, σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια.

Λαμία – Άρης 1-0: Ο Καρλίτος τιμώρησε το κίτρινο ναυάγιο (vid)

Στο κάδρο… μπήκε και ο Μεχντί Ναφτί, όπως διαβάσατε στον ΑΘΛΟ, ωστόσο η διοίκηση των Κιτρίνων έκρινε ως πιο κατάλληλο τη δεδομένη χρονική στιγμή τον Έλληνα τεχνικό, καθώς γνωρίζει καλύτερα το περιβάλλον της ομάδας αλλά και την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Άκης Μάντζιος αναμένεται εντός της ημέρας (28/8) στη Θεσσαλονίκη για να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο με τον Άρη και να πιάσει άμεσα δουλειά, με φόντο το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στην προηγούμενη ομάδα που προπόνησε στη Super League στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν που προηγήθηκε, τον Αστέρα Τρίπολης. Πώς τα φέρνει η μοίρα καμιά φορά…

Πρόκειται για μια κίνηση που υπήρχε στο μυαλό του Καρυπίδη από τον περασμένο Φλεβάρη, όταν απομακρύνθηκε από τη θέση του ο Άλαν Πάρντιου. Στο τότε είχε γίνει μια τηλεφωνική επαφή των δύο ανδρών για το σενάριο της επανασύνδεσης, ωστόσο προτιμήθηκε η παραμονή Τερζή κυρίως λόγω της εκτίμησης του ισχυρού άνδρα των Θεσσαλονικέων προς τον… μόνιμο υπηρεσιακό της ομάδας, τον οποίο ήθελε να ανταμείψει για την πολυετή συνεισφορά του.

Ο Άκης Μάντζιος, είχε ενδοιασμούς για την επιστροφή του στον Άρη, αλλά στο σήμερα δηλώνει έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη, να βγάλει τους Θεσσαλονικείς από το αγωνιστικό αδιέξοδο στο οποίο μπήκαν πρόωρα στη σεζόν.

Χθες το βράδυ οι δύο άνδρες τα είπαν ξανά και συμφώνησαν να δώσουν τα χέρια, σε ένα deal που θα δώσει ξανά τα κλειδιά στον άνθρωπο που προ τριετίας κατάφερε να οδηγήσει τον Άρη στην δεύτερη θέση της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος, έπειτα από 40 χρόνια και βάλε!

Νεότερες πληροφορίες αναμένονται μέσα στη μέρα, όπου ο Άκης Μάντζιος θα βρίσκεται ξανά στο Νέο Ρύσιο και πιθανότατα θα πραγματοποιήσει και την πρώτη προπόνηση με τους νέους του παίκτες. Βοηθός του θα είναι ο Ισπανός Άλμπερτ Πούιγκ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς