19.9 C
Athens

Γκενκ: Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί μια τρύπα στο νερό

Ο ΑΘΛΟΣ πιάνεται από την εικόνα της Γκενκ και τις δηλώσεις του προπονητή της και εστιάζει στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο χορτάρι οι Βέλγοι και στα οποία πρέπει να χτυπήσει ο Ολυμπιακός για να κάνει δυναμικό ξεκίνημα στη νέα εποχή με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ

Το βράδυ της Πέμπτης (10/8) ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Γκενκ στο Καραϊσκάκη σε μια αναμέτρηση που πάση θυσία θέλει να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές νίκες και να μπει με το δεξί στη νέα σεζόν, σε αυτό το καινούργιο ξεκίνημα που κάνει υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο βέλγικος σύλλογος είναι αναμφίβολα ένα μεγάλο εμπόδιο λόγω της ποιότητάς του στη μεσοεπιθετική γραμμή ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι τον πετυχαίνουν χρονικά σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Από τη μία ο απίστευτος αποκλεισμός από την «άπειρη» Σερβέτ των δέκα παικτών (για 120′) εντός έδρας στα πέναλτι, από την άλλη η ήττα-σοκ στο σπίτι της από την Έουπεν για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα με αποκαρδιωτική εμφάνιση.

Ο προπονητής της Γκενκ, Βάουτερ Φράνκεν έβγαλε στη σέντρα κάποιους από τους παίκτες που ξεκίνησαν βασικοί στο ευρύ ροτέισον που έκανε (έξι αλλαγές συγκριτικά με το προ ημερών ματς με τη Σερβέτ) και μίλησε με σκληρά λόγια για τη συνολική νοοτροπία που υπάρχει ακριβώς δύο μήνες μετά τον χαμένο τίτλο πρωταθλήματος για μερικά δευτερόλεπτα από την Αντβέρπ.

Σε ποιους αναφερόταν όμως ο Φράνκεν; Τα ρεπορτάζ στο Βέλγιο υποστηρίζουν πως ο 44χρονος προπονητής ήταν απογοητευμένος από την παρουσία του Πρεσιάδο (δεξί μπακ), Σαντίκ (στόπερ) και Σορ (επιθετικός), οι οποίοι δύσκολα θα βρίσκονται και στο βασικό σχήμα με τον Ολυμπιακό.

Την ίδια ώρα, η κομβική απουσία του Χέινεν στη μεσαία γραμμή κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα για μια ομάδα που δέχεται με ευκολία αντεπιθέσεις και βλέπει την εστία της να παραβιάζεται σε ρυθμούς προπόνησης και λόγω της κακής φόρμας του Φαντενφούρτ κάτω από τα δοκάρια. Η εικόνα στο γκολ της Έουπεν με τους αμυντικούς να κοιτάζονται τα λέει όλα…

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία απέναντι σε μια πληγωμένη ομάδα που μετά τα σκληρά λόγια του προπονητή της θα προσπαθήσει να αντιδράσει για να γλιτώσει δεύτερο διαδοχικό αποκλεισμό. Οι Ερυθρόλευκοι φτιάχνονται από την αρχή φέτος με αρκετά νέα πρόσωπα αλλά και με νέο στυλ παιχνιδιού, με το μότο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να είναι η ενότητα: αυτό που λείπει από την Γκενκ.

Η ατομική ποιότητα των Βέλγων είναι δεδομένα υψηλή, ωστόσο στο χορτάρι αυτή δεν αρκεί για να φέρει νίκες και προκρίσεις όταν δεν υπάρχουν συνεργασίες.

Για την ώρα η Γκενκ δείχνει μια ομάδα που πέρα από τα πολλά προβλήματα μεσοαμυντικά (ειδικά όταν πιέζεται στα άκρα και πόσο μάλλον τώρα με την απώλεια του Χέινεν και στον άξονα) δεν μπορεί να τελειώσει φάσεις και στηρίζεται κυρίως στις στημένες για να βρει το γκολ που της λείπει. Κι αν φτάσει να έχει την μπάλα στα πόδια της, θυμίζει ομάδα που δεν είναι ξεκάθαρο τι θέλει να κάνει στον αγωνιστικό χώρο.

Ως την Πέμπτη μένουν αρκετές μέρες για να δουλέψει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μαζί με τους συνεργάτες του το πλάνο και να παρουσιάσει τον πιο υποψιασμένο και αποφασιστικό Ολυμπιακό που θα δώσει το… τελειωτικό χτύπημα στην ομάδα του Φράνκεν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς