19.9 C
Athens

Γκενκ – Έουπεν 0-1: Ήττα-σοκ με κακή εικόνα πριν τον Ολυμπιακό (vid)

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού προχώρησε σε ευρύ ροτέισον ενόψει του αγώνα με τους Ερυθρόλευκους και γνώρισε την ήττα-σοκ σε μια αναμέτρηση που έκαναν την εμφάνισή τους τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει από την αρχή της σεζόν

Σε περίοδο εσωστρέφειας μοιάζει να μπαίνει η Γκενκ, η οποία λίγα 24ωρα μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τη Σερβέτ στον 2ο προκριματικό του Champions League, υπέστη νέα ήττα εντός έδρας από την Έουπεν (0-1) για τη 2η αγωνιστική του βέλγικου πρωταθλήματος. Για τους φιλοξενούμενους αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη ιστορικά απέναντι στην Γκενκ.

Ο Βάουτερ Φράνκεν αποφάσισε να δώσει ανάσες στους περισσότερους βασικούς ποδοσφαιριστές του καθώς προηγήθηκε ένα εξαντλητικό ματς 120′ (με την παράταση) και ακολουθεί το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (10/8, 22:00) στο Καραϊσκάκη για τον 3ο προκριματικό του Europa League.

Οι Φαντενφούρτ (τερματοφύλακας), ΜακΚένζι (στόπερ), Χροσόφσκι (χαφ), Ελ Χανούς και Τρεζόρ (εξτρέμ) ήταν οι μοναδικοί που διατηρήθηκαν στο αρχικό σχήμα από το οποίο απουσίαζε προφανώς ο αρχηγός (Χέινεν) που θα μείνει εκτός δράσης για πολλές εβδομάδες και θα χάσει τα παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι έξι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου την Γκενκ, η οποία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μόλις στα 80″ μετά τη σέντρα, με τον Τσαρλς-Κουκ να τρυπώνει ανάμεσα στους κεντρικούς αμυντικούς των γηπεδούχων και με κεφαλιά να σκοράρει για το 0-1 που παρέμεινε ως το τέλος.

Η εικόνα του αγώνα από εκεί και έπειτα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη ειδικά μετά το 60′ όπου πέρασαν στο ματς τρεις βασικοί. Η Γκενκ είχε το συντριπτικό ποσοστό κατοχή μπάλας και πολλές τελικές (28 στον αριθμό) με μόλις τρεις (!) στην εστία, κάτι που επιβεβαίωσε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Βέλγοι στο γκολ (μαζί με τα ζητήματα στην αμυντική λειτουργία) σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν.

Η σύνθεση της Γκενκ: Φαντενφούρτ, Πρεσιάδο (61′ Μουνιός), Σαντίκ, ΜακΚένζι, Αρτεάγα, Ουαταρά (76′ Ογέν), Χροσόφσκι (76′ Γκαλάρσα), Ελ Χανούς, Σορ (61′ Αροκοντάρε), Τρεζόρ, Μπαχ (61′ Πέιντσιλ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς