19.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο έτοιμος Φρέιρε, η ανάγκη στα χαφ και η αλήθεια του Μαρτίνεθ

Ο Αργεντινός στόπερ επιβεβαίωσε μέσα σε 30 λεπτά ότι ήρθε για να έχει ηγετικό ρόλο στην ερυθρόλευκη άμυνα - Ο Μπουχαλάκης που δεν ταιριάζει με Ιμπόρα και η ξεκάθαρη απάντηση του Μαρτίνεθ για τη... Γρανάδα

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε άχρωμος, άνευρος και γενικότερα άλλη ομάδα σε σχέση με τα όσα είδαμε με τη Ρέιντζερς, στο αποψινό φιλικό κόντρα στη Νόριτς σε ένα χρήσιμο καμπανάκι ενόψει των πρώτων επίσημων αγώνων.

Οι Ερυθρόλευκοι χρειάζονται παίκτες σε κομβικές θέσεις κι αυτό φάνηκε πιο έντονα απ ποτέ, μέχρι τώρα, στο Κάροου Ρόουντ.

Νόριτς – Ολυμπιακός 2-0: Ο Μαρτίνεθ σιγουρεύεται για το ποιοι μπορούν και ποιοι όχι (vids)

Ο Μαρτίνεθ μπορεί να είπε ότι έμεινε ικανοποιημένος από τη μεγάλη εικόνα των δύο φιλικών στο Νησί, ωστόσο μέσα του γνωρίζει καλά ποιες είναι οι αδυναμίες του ρόστερ και δουλεύει με τον Κορδόν για να τις καλύψει. Προσέχει για να έχει, με λίγα λόγια.

Μαρτίνεθ: Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι

Ποιες είναι αυτές οι αδυναμίες; Δεν χρειάζεται να είσαι και κάνας σούπερ αναλυτής για να καταλάβεις ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα χαφ, με τον Ιμπόρα να δείχνει θετικά και ηγετικά στοιχεία αλλά να μην έχει… κουμπώσει ακόμη με τον παρτενέρ του.

Ο Μπουχαλάκης δεν φαίνεται να ταιριάζει στο στυλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει ο Μαρτίνεθ, ο Μαντί Καμαρά (που ήταν εξαιρετικός στο Άιμπροξ) έχει ακόμα δρόμο για να βρει τη χαμένη του αγωνιστική σταθερότητα και μετά το… χάος.

Είναι φανερό ότι οι Πειραιώτες χρειάζονται άμεσα έναν κόφτη υψηλού επιπέδου για να “δέσει” με τον πιο βαρύ Ιμπόρα και να πλαισιώνει όπως πρέπει τον Ίνμπομ Χουάνγκ. Αυτή είναι δουλειά των Κορδόν και Μαρτίνεθ, που σίγουρα ξέρουν καλύτερα από όλους το ποσό ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός από έναν γρήγορο χαφ με καλά πόδια και γρήγορη σκέψη.

Ο Μαρτίνεθ, μέσα σε όλα, στη συνέντευξή του μετά το παιχνίδι είπε τη μεγαλύτερη αλήθεια.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει σκοπό να γίνει… Γρανάδα, ούτε ομάδα ισπανικού πρωταθλήματος.

“Ο Ολυμπιακός είναι μια ελληνική ομάδα, η καλύτερη στην Ελλάδα κι εμείς ήρθαμε να τον βοηθήσουμε να είναι ο καλύτερος εαυτός του με βάση τις δικές του ιδέες, την ιστορία, τη φιλοσοφία. Ήρθαμε για να σεβαστούμε την ιστορία του Ολυμπιακού, αυτό που ο κόσμος θέλει να βλέπει, αυτά που αγαπούν οι φίλαθλοι”, ήταν τα λόγια του. Κι αυτό κάνει στην πράξη. Περνάει τη φιλοσοφία του στην ομάδα, αλλά δεν της αλλάζει την ταυτότητα. Εξάλλου, άλλο Ολυμπιακός, άλλο Γρανάδα…

Υ. Γ. Ο Φρέιρε χρειάστηκε μόλις 30 λεπτά με την ερυθρόλευκη φανέλα για να επιβεβαιώσει το κείμενο του ΑΘΛΟΥ για τον ίδιο. Παίκτης με ηγετικά στοιχεία, σωστές μεταβιβάσεις και ευρωπαϊκό στυλ πάρα την καταγωγή του. Ήταν αλάνθαστος στο ανεπίσημο ντεμπούτο του και απέδειξε από πολύ νωρίς ότι η φανέλα του βασικού έχει πάρει ήδη θέση στο ντουλαπάκι του στα αποδυτήρια του “Γ. Καραϊσκάκης”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς