16.9 C
Athens

Νόριτς – Ολυμπιακός 2-0: Ο Μαρτίνεθ σιγουρεύεται για το ποιοι μπορούν και ποιοι όχι (vids)

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλησε να δώσει μια τελευταία ευκαιρία σε κάποιους παίκτες πριν ο Ολυμπιακός μπει στα προκριματικά, αλλά κανείς δεν φάνηκε ικανός να την αρπάξει απ' τα μαλλιά...

Μια ανώμαλη προσγείωση από το 1-3 του Άιμπροξ στο 2-0 του Κάροου Ρόουντ; Όχι ακριβώς. Και σίγουρα όχι επειδή… μας συμφέρει. Από την εξαιρετική εικόνα κόντρα στη Ρέιντζερς στην αποκαρδιωτική απέναντι στη Νόριτς μεσολάβησαν μόλις τρεις μέρες. Αλίμονο όμως αν δεν δοθεί η απαραίτητη έμφαση στις λεπτομέρειες.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε σήμερα μια ενδεκάδα που δύσκολα θα ξαναδούμε, ακόμα και σε ματς κυπέλλου. Με δεδομένο ότι σε λίγες μέρες ο Ολυμπιακός μπαίνει στη δοκιμασία των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ, η σημερινή ήταν ίσως η τελευταία του ευκαιρία για πειράματα και ευκαιρίες. Παρά την καλή του πρόθεση όμως, είναι ξεκάθαρο πως ελάχιστοι – και είμαστε επιεικείς κιόλας – κατάφεραν να ανταποκριθούν έστω και στοιχειωδώς στις προσδοκίες.

Η Νόριτς νίκησε πραγματικά εύκολα, δίχως καν να είναι καλή. Για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς, τα Καναρίνια θα χρειαστούν πολλά περισσότερα αν θέλουν έστω να βρεθούν στην πρώτη 10άδα της Τσάμπιονσιπ (σε αντίθεση με τη 13η θέση της περασμένης σεζόν. Το γεγονός αυτό μαρτυρά από μόνο του πόσο προβληματική ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ισπανός τεχνικός, προφανώς εν γνώσει του ως έναν βαθμό.

Το 1-0 του Κένι ΜακΛίν

Με ένα ξεγραμμένο μακρινό σουτ η Νόριτς άνοιξε το σκορ στο 20′. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να βάλει άσχημα και με μπλαζέ τρόπο μια προβολή ο Μπουχαλάκης στο σουτ του ΜακΛίν, αλλά και να αντιδράσει καθυστερημένα ο Τζολάκης αφού ακόμα και με την αλλαγή πορείας είχε χρόνο να αποκρούσει. Το σουτ δεν ήταν πολύ δυνατό, ενώ η κόντρα έγινε λίγο έξω από την περιοχή…

Στις σχετικά λίγες φορές που η Νόριτς έφτασε με αξιώσεις στα ερυθρόλευκα καρέ, η τρικυμία ήταν πασιφανής. Αργές αντιδράσεις, κακές αποφάσεις και μυρωδιά κινδύνου σε φάσεις που θα έπρεπε να έχουν καθαριστεί με ευκολία. Την ίδια στιγμή, από το κέντρο μπροστά υπήρχε μια αξιοσημείωτη αδυναμία στη δημιουργία φάσεων.

Ο Ολυμπιακός δέχτηκε και δεύτερο γκολ με την έναρξη του β’ μέρους μετά από σοβαρό λάθος του Τζολάκη. Ο νεαρός γκολκίπερ έκανε κακή εκτίμηση, ο αντίπαλός του βγήκε πρώτος στην μπάλα και τα αργοπορημένα αντανακλαστικά των υπολοίπων έδωσαν στον Σάρτζεντ τη δυνατότητα να πετύχει ένα πανεύκολο γκολ από κοντά.

Το 2-0 από το λάθος του Τζολάκη

Οι αλλαγές του Μαρτίνεθ έδωσαν στους Ερυθρόλευκους τη δυνατότητα να περιορίσουν τη Νόριτς στο μισό γήπεδο και να σταματήσουν να δέχονται επιθέσεις, όμως μέχρι εκεί. Με εξαίρεση τη χαμένη ευκαιρία του Βρουσάι πριν το 2-0 από την πάσα του Φορτούνη, ο Ολυμπιακός δεν είχε ούτε μια αξιοσημείωτη φάση στα καρέ των Άγγλων.

Το ντεμπούτο του Νικολάς Φρέιρε στο 60′ ασφαλώς και δεν μπορεί να κριθεί, ειδικά από τη στιγμή που η ζημιά είχε ήδη γίνει. Ότι ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα συνεχίσει να δουλεύει είναι δεδομένο. Όπως δεδομένη είναι και η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ερυθρόλευκου ρόστερ. Ο Ισπανός τεχνικός μάλλον γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους σε ποιους μπορεί να βασίζεται στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, ωστόσο φαίνεται πως θα πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις σχετικά με το ποιοι μπορούν να υπολογίζονται και ποιοι όχι…

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ραμόν, Ροντινέι (46′ Ανδρούτσος), Ρέτσος, Ντόη (60′ Φρέιρε), Ιμπόρα (73′ Χουάνγκ), Μπουχαλάκης (60′ Μαντί Καμαρά), Αγκιμπού (46′ Φορτούνης), Μπιέλ, Βρουσάι (60′ Ζοάο Καρβάλιο), Μασούρας (60′ Ελ Αραμπί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς