18.7 C
Athens

Μαρτίνεθ: Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, όλοι οι παίκτες είναι απαραίτητοι

Ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε πως σε γενικές γραμμές έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα είδε στα δύο απαιτητικά φιλικά κόντρα σε Ρέιντζερς και Νόριτς, χτυπώντας όμως και το καμπανάκι των φανερών αδυναμιών ενόψει των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων

Κακή εικόνα και ήττα για τον Ολυμπιακό στο Κάροου Ρόουντ, με τους Ερυθρόλευκους να μην παρουσιάζουν καλή εικόνα και να ηττώνται με 2-0 από την πιο έτοιμη Νόριτς.

Λίγα 24ωρα μετά την παράσταση στο Άιμπροξ η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ δεν ήταν το ίδιο καλή στην Αγγλία και πάει με αρκετά και χρήσιμα συμπεράσματα στις ευρωπαϊκές μάχες που πλησιάζουν.

Νόριτς – Ολυμπιακός 2-0: Ο Μαρτίνεθ σιγουρεύεται για το ποιοι μπορούν και ποιοι όχι (vids)

Ο Ισπανός τεχνικός δοκίμασε πρόσωπα και τακτικές στο σημερινό φιλικό και τόνισε πως σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του στα δύο απαιτητικά φιλικά με Ρέιντζερς και Νόριτς, ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν πράγματα που σίγουρα θέλει να διορθώσει τόσο σε άμυνα όσο και στην επίθεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το τι του άρεσε και τι όχι από το παιχνίδι: “Υπήρχαν παίκτες που είχαν παίζει πιο λίγα λεπτά στα προηγούμενα παιχνίδια και κάποιοι άλλοι που έχουν παίξει περισσότερα και έχουν εμφανίσει κάποια σημάδια κόπωσης. Υπάρχει η περίπτωση του Ινμπόμ, ο οποίος έπαιξε λίγα λεπτά σήμερα, ο Μαντί Καμαρά, που έρχεται από δύο συνεχόμενα παιχνίδια και η περίπτωση του Φρέιρε που έπαιξε για πρώτη φορά.

Έτσι λοιπόν, σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε κάποιους παίκτες, που είχαν περισσότερη συσσωρευμένη κούραση, και να δώσουμε την ευκαιρία σε πρόσωπα να συμμετέχουν στην προετοιμασία. Σήμερα αυτό που μου άρεσε, αν μπορώ να πω ότι κάτι μου άρεσε, ήταν τα πρώτα 20-25′, μπήκαμε σχετικά καλά, όμως δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε στο τρίτο μέρος το παιχνίδι μας. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τα λάθη τα πληρώνεις πολύ ακριβά. Τα δύο γκολ θα μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει.

Δεν μιλάω για τη φάση του γκολ, αλλά για 2-3 φάσεις πριν, που χάσαμε την μπάλα, που δώσαμε την μπάλα χωρίς να χρειάζεται, είναι λάθη που πρέπει να διορθώσουμε κι αυτός είναι ο σκοπός της φάσης στην οποία βρισκόμαστε”.

Για το πού χρειάζεται περισσότερη δουλειά, άμυνα ή επίθεση: “Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να διαχωρίσεις, είναι άμυνα και επίθεση. Όμως στα μεγάλα πρωταθλήματα με τις καλές ομάδες και το ποδόσφαιρο που εμείς θέλουμε να παίζουμε 11 παίκτες επιτίθενται και 11 αμύνονται. Το βλέπουμε σαν σύνολο”.

Για το αν έχει καταλήξει σε κάποιους βασικούς παίκτες: “Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε 3 παιχνίδια την εβδομάδα. Αυτός είναι ο στόχος μας κι επομένως, χρειαζόμαστε όλους τους ποδοσφαιριστές, ένα μεγάλο ρόστερ, κι όλοι θα είναι απαραίτητοι. Όλοι θα έχουν την ευκαιρία και θα τους χρειαζόμαστε. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο, οι καλές ομάδες, όπως είναι η ομάδα που θέλουμε να είμαστε, χρειαζόμαστε πολλούς παίκτες γιατί έχουμε πολλές αγωνιστικές απαιτήσεις κι υποχρεώσεις γι’ αυτό θα πρέπει να έχουμε πολλούς παίκτες διαθέσιμους και σε καλό επίπεδο για να μπορούν να ανταπεξέλθουν”.

Για το αν μπορεί να κάνει τον Ολυμπιακό ισπανική ομάδα: “Ο Ολυμπιακός είναι μια ελληνική ομάδα, η καλύτερη στην Ελλάδα κι εμείς ήρθαμε να τον βοηθήσουμε να είναι ο καλύτερος εαυτός του με βάση τις δικές του ιδέες, την ιστορία, τη φιλοσοφία. Ήρθαμε για να σεβαστούμε την ιστορία του Ολυμπιακού, αυτό που ο κόσμος θέλει να βλέπει, αυτό που αγαπούν οι φίλαθλοι.

Και γι’ αυτό ήρθαμε σ’ αυτή τη μίνι προετοιμασία εδώ, για να αντιμετωπίσουμε δυνατές κι απαιτητικές ομάδες, αντιπάλους που θα μας αναγκάσουν να δώσουμε πολλά. Αυτός είναι κι ο ρόλος της προετοιμασίας γενικότερα. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος απ’ αυτά τα δύο παιχνίδια και τα παιχνίδια της προετοιμασίας. Γενικώς στόχος μας είναι προσπαθούμε να ανεβάζουμε συνεχώς τον πήχη, να ενισχύσουμε την ομάδα μας παίζοντας απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, αλλά κυρίως να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα χωρίς να έχουμε ρίσκο για πιθανούς τραυματισμούς. Αυτά τα δύο παιχνίδια μάς βοήθησαν να ανεβάσουμε το επίπεδό μας”.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς