21.5 C
Athens

Νότιγχαμ – Άρσεναλ 1-0: Σώθηκε μαθηματικά και έστεψε πρωταθλήτρια και τυπικά τη Μάντσεστερ Σίτι (vid)

Παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Σίτι Γκράουντ, η Νότιγχαμ εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία και ταυτόχρονα έστεψε πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι για 9η φορά στην ιστορία της

Ο στόχος της παραμονής επετεύχθη για τη Νότιγχαμ Φόρεστ μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Οι Κόκκινοι επικράτησαν με 1-0 της Άρσεναλ στο Σίτι Γκράουντ παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη και όχι μόνο ξέρουν πως θα παίξουν και την επόμενη σεζόν στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου αλλά ταυτόχρονα έστεψαν πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι για 9η φορά στην ιστορία της (4η τα τελευταία 5 χρόνια) χωρίς καν να χρειαστεί να παίξει με την Τσέλσι.

Οι Κόκκινοι σκόραραν στο 19ο λεπτό όταν μετά από κλέψιμο του Γκιμπς-Γουάιτ και πάσα του στον Αβονίγι, ο Νιγηριανός επωφελήθηκε και σκόραρε για το 1-0 σημειώνοντας το πέμπτο του γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος!

 

Η Νότιγχαμ ξεκίνησε να… δαγκώνει από εκείνη την ώρα και δεν άφηνε την Άρσεναλ να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που έχει συνηθίσει.

Οι Κανονιέρηδες που έμοιαζαν άδειοι, είχαν δύο μεγάλες στιγμές (από μία σε κάθε μέρος) αλλά τόσο ο Ζεζούς όσο και ο Σάκα έπεσαν πάνω στο τείχος του Νάβας που ήταν απροσπέλαστος. Το 1-0 παρέμεινε σχετικά εύκολα ως το φινάλε και οι Κόκκινοι πανηγύρισαν έξαλλα το αποτέλεσμα που τους δίνει το εισιτήριο για την επόμενη σεζόν την ώρα που Λέστερ, Λιντς και Έβερτον θα παλέψουν για την παραμονή.

Από την άλλη, η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα έκανε αξιέπαινη προσπάθεια φέτος για να κατακτήσει τον τίτλο – χωρίς να είναι αυτός ο αρχικός στόχος – και πέτυχε την επιστροφή στην τετράδα έστω κι αν η σεζόν κλείνει με γλυκόπικρο τρόπο.

Πάντως, η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για δεύτερη διαδοχική χρονιά και έφτασε τους εννέα τίτλους με την αναμέτρηση κόντρα στην Τσέλσι να μετατρέπεται σε φιέστα. Εξάλλου, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει μπροστά τους άλλους δύο τίτλους στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου, το Κύπελλο Αγγλίας και προφανώς το Champions League που θα είναι το παρθενικό στην ιστορία της!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 20/5

Τότεναμ – Μπρέντφορντ 1-3 (6′ Κέιν / 50′, 62′ Εμπουεμό, 88′ Γουισά)

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (9′ Κασεμίρο)

Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας 2-2 (45+5′ πεν., 61′ Μίτροβιτς / 34′ Εντουάρ, 83′ Γουόρντ)

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα 1-1 (90′ Φιρμίνο / 27′ Ράμσεϊ)

Γουλβς – Έβερτον 1-1 (34′ Χουάνγκ / 90+9′ Μίνα)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ 1-0 (19′ Αβονίγι)

Κυριακή 21/5

Γουέστ Χαμ – Λιντς (15:30)

Μπράιτον – Σαουθάμπτον (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα 22/5

Νιούκαστλ – Λέστερ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς