12.5 C
Athens

Η Άστον Βίλα μπλόκαρε τη Λίβερπουλ στο Άνφιλντ και ετοιμάζεται για Ευρώπη, ζωντανή στο 99′ η Έβερτον (vid)

Εξανεμίζονται και οι τελευταίες ελπίδες της Λίβερπουλ για την 4η θέση. Οι Κόκκινοι έμειναν στο 1-1 με την Άστον Βίλα στο Άνφιλντ και δεν εξαρτώνται από την τύχη τους παρότι την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την υποβιβασμένη Σαουθάμπτον εκτός έδρας. Κι αυτό γιατί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Νιούκαστλ θέλουν έναν βαθμό σε δύο παιχνίδια για να κλειδώσουν μαθηματικά την τετράδα.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι με τον βαθμό αναρριχήθηκε στην 7η θέση και παραμένει στο κόλπο για ευρωπαϊκό εισιτήριο αρκεί την τελευταία αγωνιστική να νικήσει την Μπράιτον ή να έχει καλύτερο αποτέλεσμα από την Τότεναμ που αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Λιντς.

Το χαμένο πέναλτι του Γουότκινς στο 22′ ήταν ένα καμπανάκι που δεν άκουσαν οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, με τον Άστον Βίλα να προηγείται τελικά στο 27′ με τον Ράμσεϊ μετά το γέμισμα του Ντούγκλας Λουίζ από τα δεξιά.

 

Οι Κόκκινοι του Κώστα Τσιμίκα (πέρασε αλλαγή στο 72′) έψαξαν την ισοφάριση και τη βρήκαν στο 90′ με τον Φιρμίνο μετά το γύρισμα του Σαλάχ για το τελικό 1-1.

Χωρίς να πιάσει τρομερά υψηλά επίπεδα απόδοσης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιβλήθηκε με 0-1 της Μπόρνμουθ στο Βαϊτάλιτι χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Κασεμίρο στο 9ο λεπτό με ωραίο γυριστό σουτ.

 

Οι Κόκκινοι Διάβολοι άντεξαν με τον Ντε Χέα (έκανε σπουδαία επέμβαση στον Μουρ στο β’) και βρίσκονται στο +3 από τη Λίβερπουλ έχοντας μπροστά τους τα παιχνίδια με Τσέλσι και Φούλαμ στο Ολντ Τράφορντ για να διατηρηθούν στην τετράδα.

Όρθια στο 99′ η Έβερτον, έφτασε τα 14 γκολ με τη Φούλαμ ο Μίτροβιτς

Από μια ήττα που μπορούσε να αποδειχθεί καταδικαστική γλίτωσε η Έβερτον. Τα Ζαχαρωτά έσωσαν σε… νεκρό χρόνο τον βαθμό απέναντι στην (αδιάφορη) Γουλβς στο Μολινό (1-1) και με ματς περισσότερο έμειναν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη μια στροφή πριν το φινάλε. Η ομάδα του Ντάις είχε τις ευκαιρίες αλλά στη μοναδική στιγμή που απειλήθηκε στο πρώτο μέρος το πλήρωσε.

Ο Τραορέ στο 34′ έκανε τρομερή κούρσα και σούταρε, ο Πίκφορντ απομάκρυνε αλλά ο Χουάνγκ πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε.

Οι φιλοξενούμενοι πολιόρκησαν την εστία του Μπέντλεϊ που αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του στο 99′ όταν μετά από δική του κακή έξοδο σε φάση διαρκείας ο Γέρι Μίνα διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Την ίδια ώρα η Φούλαμ επικράτησε με ανατροπή με 2-2 της Κρίσταλ Πάλας σε μια αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο Μίτροβιτς σκόραρε για δεύτερο σερί ματς και με τα δύο του γκολ έφτασε τα 14 στο πρωτάθλημα σε 23 αγώνες (ήταν τιμωρημένος για οχτώ αγωνιστικές) .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 20/5

Τότεναμ – Μπρέντφορντ 1-3 (6′ Κέιν / 50′, 62′ Εμπουεμό, 88′ Γουισά)

Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1 (9′ Κασεμίρο)

Φούλαμ – Κρίσταλ Πάλας 2-2 (45+5′ πεν., 61′ Μίτροβιτς / 34′ Εντουάρ, 83′ Γουόρντ)

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα 1-1 (90′ Φιρμίνο / 27′ Ράμσεϊ)

Γουλβς – Έβερτον 1-1 (34′ Χουάνγκ / 90+9′ Μίνα)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Άρσεναλ (19:30)

Κυριακή 21/5

Γουέστ Χαμ – Λιντς (15:30)

Μπράιτον – Σαουθάμπτον (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι (18:00)

Δευτέρα 22/5

Νιούκαστλ – Λέστερ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς